اخبار نساجی

دبیرکل انجمن نساجی ایران:صنعت نساجی دوباره وارد رکود شده است

 

دبیرکل انجمن نساجی ایران:صنعت نساجی دوباره وارد رکود شده است

دبیرکل انجمن نساجی ایران در گفت وگو با خبرنگار «اعتماد» درباره آخرین وضعیت این صنعت که پس از افزایش قیمت دلار و کاهش قاچاق دوباره رونق را تجربه کرده بود، گفت: از مهرماه سال گذشته تا تیرماه سال جاری صنعت نساجی پس از یک دوره رکود به دلیل قاچاق بیش از اندازه کالادوباره روزهای طلایی را تجربه کرد به گونه یی که صنعت نساجی توانست بخش زیادی از ظرفیت خود را به کار گیرد.

علیرضا حایری اضافه کرد: افزایش قیمت دلار از سویی علاوه بر کاهش قاچاق از مبادی رسمی و غیررسمی موجب افزایش صادرات محصولات نساجی ایران نیز شد به طوری که میزان صادرات در سال ۹۱ نسبت به ۹۰ حدود ۲۴ درصد افزایش یافت.

او پیش بینی کرد که در سال جاری یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادرات محصولات نساجی صورت گیرد که معادل سال قبل است.

وی با بیان اینکه دوباره رکود به بازار نساجی بازگشته است، تصریح کرد: با آمدن دولت جدید، جو خوشبینی و امید بر افکار عمومی حاکم شد و بسیاری از مردم توقع و انتظار ارزان شدن کالاها را پیدا کردند و دست از خرید کشیدند به این بهانه که با آرام شدن اوضاع قیمت ها دوباره کاهش می یابد و مانند قبل می شود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

حایری گفت: اما از آنجا که ثابت ماندن قیمت دلار ازمهم ترین برنامه های دولت جدید محسوب می شود درنتیجه توقع هرگونه کاهش قیمت دربخش منسوجات غیرمنطقی است و من به عنوان دبیرکل انجمن نساجی ایران اعلام می کنم که از این پس قیمت محصولات نساجی بیش از این کاهش نمی یابد چرا که واردات مواد اولیه با دلار ۳ هزارتومان انجام می شود و از سویی دیگر کاهش قیمت دلار بیش از این در برنامه های دولت نیست. از او پرسیدیم درحال حاضر صنعت نساجی با چند درصد از ظرفیت خود کار می کند که وی پاسخ داد: در حال حاضر به دلیل رکودی که در سه ماه اخیر بر صنعت نساجی حاکم شده و کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی به طور متوسط این صنعت با ۷۰ درصد ظرفیت خود کار می کند.

وی درباره ظرفیت ایران در بعضی از بخش های صنعت نساجی گفت: هم اکنون ظرفیت نصب شده ایران در بخش تولید نخ ۳۰۰ هزارتن، پارچه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر، فرش ماشینی ۱۲۰ میلیون متر، تولید موکت ۳۰ میلیون متر، الیاف پلی استر ۱۵۰ هزار تن، اکریلیک ۶۰ هزارتن و الیاف پلی پروپیلن نیز تا یک میلیون تن در سال است.

دبیر اتحادیه صنعت نساجی اضافه کرد: در بعضی از بخش ها صنعت نساجی حتی تا ۵۰ درصد از ظرفیت خود کار می کنند.

وی کمبود نقدینگی را از دیگر مشکلات اصلی این صنعت عنوان کرد و گفت: درحال حاضر بسیاری ازواحدهای نساجی سرمایه در گردش ندارند.

حایری با بیان اینکه صنعت نساجی ۳۰ برابر نسبت به سال ۸۹ و ۹۰ به سرمایه نیاز دارد، پیش بینی کرد: برآورد کرده ایم دو هزار میلیارد تومان این صنعت نیازمند سرمایه است تا این صنعت بتواند با تمام ظرفیت خود کار کند.

حایری توسعه صنایع نساجی را برای اقتصاد ایران دارای مزیت نسبی دانست و گفت: هزینه اشتغالزایی آن یک ششم هزینه متوسط صنایع کشور است.

وی گفت: توان و ظرفیت تولید الیاف طبیعی و مصنوعی در کشور پشتوانه خوبی برای این صنعت است و ۱۰۰ درصد این صنعت در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×