رکود در بازار پوشاک
همواره با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، خانوادهها به جنب و جوش برای تهیه وسائل، پوشاک نو و تدارک شب عید سال نو میافتند که در تدارک شب عید اولویت اصلی با میوه و شیرینی و تنقلات و در مرحلهی بعد پوشاک است.
هر ساله از اواسط بهمنماه خریدهای شب عید آغاز میشود که به گفتهی فعالان صنف پوشاک، اسفندماه اوج فروش تک است و تامین خرید پوشاک از سوی مغازهداران از عمدهفروشان در بهمنماه صورت میگیرد. همچنین در ماههای مهر و آبان تامین پوشاک زمستانه صورت میگیرد که شهریورماه محصولات پاییزه تامین میشود.
به گفته تولیدکنندگان پوشاک، دیماه هیچ خرید و فروشی به صورت عمده انجام نمیشود، اما تولید در حال حرکت و انجام کار است.
در این باره یک تولیدکننده تاکید کرد: در حال حاضر خرید عمده از سوی فعالان بزرگ بازار آغاز نشده است و بازار وضع مناسبی ندارد.
وی ادامه داد: بازار و اصناف مانند یک زنجیر به هم پیوستهاند و اگر یک حلقه دارای رکود باشد، باعث افت تقاضا در دیگر صنوف میشود.
او تصریح کرد: وقتی بهطور مثال گوشتفروشان و مرغفروشان بازار راکد و بدون درآمدی داشته باشند، اولویت برای خرید پوشاک نخواهند داشت و هزینهای برای تامین پوشاک صرف نخواهند کرد و این موضوع باعث افت تقاضا در بازار پوشاک خواهد شد و کاهش درآمد اعضای صنف پوشاک باعث کاهش خرید در حوزه دیگر میشود و ادامهی خرابی زنجیره را در پی دارد.
وی بیان کرد: مردم در انتظار کاهش قیمتها هستند و همه روزه در اخبار از کاهش قیمتها سخن به میان میآید، اما تاثیر این موضوع در بازار دیده نمیشود.
مظلومزاده گفت: تاثیر کاهش قیمت در بازار دیده نمیشود و انتظار مردم و رکود بازار طولانیتر میشود.
این تولیدکننده پوشاک در پایان تاکید کرد: در گذشته به دلیل ترس از افزایش قیمتها خرید در بازار انجام میشد، اما با جو روانی فعلی همه منتظر کاهش قیمت هستند و هیچ خریدی انجام نمیدهند.