اخبار نساجی

تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی در وزارت اقتصاد

 

تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی در وزارت اقتصاد

    وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی راه نجات اقتصاد کشور از مشکلات جهانی است، اظهار کرد: برای بررسی و تبیین شرایط مختلف اقتصاد مقاومتی در وزارت اقتصاد کارگروه ویژه‌ای آغاز به کار کرده است.

به گزارش ایسنا، علی طیب‌نیا در حاشیه پانزدهمین کمیسیون مشترک همکاری ایران و چین در جمع خبرنگاران تصریح کرد: اقتصاد ایران در طول سال‌های گذشته به دلیل وابستگی زیاد به پول نفت هزینه‌های بسیاری را پرداخته و در مقابل تکانه‌های اقتصاد بین‌المللی بسیار آسیب‌پذیر بوده است، از این رو معتقدیم اقتصاد مقاومتی و منویات مدنظر مقام معظم رهبری راه نجاتی برای برون‌رفت از شرایط فعلی به حساب می‌آید.

وی افزود: در این راستا و برای بررسی و تدوین برنامه جامع برای محقق شدن اهداف مدنظر اقتصاد مقاومتی، کارگروه ویژه‌ای در وزارت اقتصادآغاز به کار کرده تا با نهایی شدن نتایج این کارگروه اقتصاد مقاومتی وارد مرحله جدیدی شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره جلسه عصر امروز خود با وزیر بازرگانی چین نیز اظهار کرد: این جلسه که در قالب پانزدهمین اجلاس کارگروه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و چین صورت گرفت، پیشرفت‌های بسیاری را به بار آورد و در نهایت به توافقات اقتصادی سازنده‌ای ختم شد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی اضافه کرد: رابطه کشورهای ایران و چین در طول سال‌های گذشته بسیار گسترده بوده و در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی دستاوردهای بسیاری داشته است. از این رو در اجلاس پانزدهم همکاری‌های مشترک دو کشور نیز بحث‌های بسیار سازنده‌ای در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی شکل گرفت که به یک توافق اقتصادی جامع ختم شد که عصر امروز به امضای طرفین رسید.

طیب‌نیا در پایان خاطرنشان کرد: همچنین دو طرف در پایان توافق کردند کمیته‌ای دائمی و مشترک شکل گیرد که روابط اقتصادی طرفین را به صورت همیشگی و در طول دوره‌های سه ماهه مورد بررسی قرار دهد. بناست این کمیته نتایج بررسی‌های خود را در قالب گزارش‌های رسمی به اطلاع وزرای اقتصاد ایران و بازرگانی چین برساند.

دعوت از شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های زیربنایی ایران

وزیر امور اقتصادی و دارایی در افتتاحیه این مراسم نیز با اشاره به نقش بسیار زیاد چین در اقتصاد جهانی عنوان کرد: سرمایه‌گذاران چینی می‌توانند نسبت به ورود اقتصاد ایران و سرمایه ایران در بخش‌های زیربنایی وارد شده و اقدام کنند.

طیب‌نیا با اشاره به سابقه همکاری‌های گسترده بین دو کشور در طول سال‌های گذشته تصریح کرد: ایران همواره نسبت به گسترش مناسبات اقتصادی خود با کشورهای تاثیرگذار علاقه‌مند بوده است و کشور چین نیز با توجه به سوابق خود از جمله تاثیرگذارترین کشورها در عرصه اقتصاد به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به اقداماتی که دولت یازدهم در طول مدت کوتاه چند ماهه اخیر انجام داده، شرایط مناسبی از ثبات اقتصادی و فراهم آوردن مناسبات لازم برای گسترش سرمایه‌گذاری خارجی فراهم شده تا به این منظور رشد اقتصادی بار دیگر در کشور ایران آغاز شود. با توجه به پیش‌بینی‌ها در سال آینده اقتصاد ایران شرایطی مستحکم داشته و رو به رشد خواهد بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد اقتصاد ایران در عرصه‌های مختلف و همچنین وجود مزایای رقابتی در این عرصه عنوان کرد: قطعا دولت در راستای رسیدن به اهداف اقتصادی خود استفاده از ظرفیت‌های مالی و فنی خارجی را مدنظر داشته و مورد توجه خود قرار داده است. در پروژه‌های مختلف زیربنایی کشور مانند توسعه راه‌آهن و قطارهای زیرزمینی و صنایعی مانند فولاد و پتروشیمی ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد و به همین دلیل دولت در حال ایجاد سیاست‌گذاری مناسب برای به کارگیری‌های سرمایه‌گذاری‌های خارجی در این طرح‌هاست.

طیب‌نیا با اشاره به توان بالای شرکت‌های چینی در عرصه سرمایه‌گذاری‌های خارجی گفت: این شرکت‌ها با توجه به سابقه زیادی که در عرصه سرمایه‌گذاری خارجی دارند، می‌توانند نقش بسزایی را در این عرصه ایفا کنند. بازار بورس ایران نیز به عنوان یکی از باثبات‌ترین بازارهای سرمایه‌ای در منطقه و جهان با بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار ارزش در زمینه خصوصی‌سازی و ایجاد رونق در سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند نقش بسزایی را ایفا کند.

وی درباره نگاه دولت در مورد گسترش همکاری‌ها با چین نیز اظهار کرد: در زمینه مبادلات کالاهای غیرنفتی، چین رابطه بسیار مطلوبی با ایران داشته است تا این حد که این کشور دومین شریک تجاری ایران به کساب می‌آید. در طول دو سال گذشته حجم مبادلات انجام شده بین دو کشور بیش از ۲۵ میلیارد دلار بوده است که امیدواریم ضمن ارتقای روند رو به رشد مبادلات، زمینه استفاده از فرصت‌ها برای همکاری مشترک در بلندمدت را نیز فراهم کنیم.

طیب‌نیا با بیان اینکه خوداتکایی شاخصه اصلی قاره آسیاست، عنوان کرد: کشورهای حاضر در این قاره چه از نظر سطح تکنولوژی و چه از نظر نیروی انسانی متخصص ظرفیت‌های بسیار گسترده‌ای دارند. در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین شاخص‌ها در اقتصاد بین‌المللی بحث انرژی است که در این مورد کشور ایران با توجه به منابع سرشار نفتی و گازی خود جایگاه بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بخش دیگری از این قاره نیز با قرار گرفتن در مسیر توسعه پایدار به عنوان اصلی‌ترین محورهای رشد اقتصادی در جهان

شناخته می‌شود که کشور چین در این عرصه به عنوان طلایه‌دار مطرح است. با توجه به شرایط دو کشور می‌توان انتظار داشت سطح همکاری‌های اقتصادی بلندمدت طرفین افزایش قابل توجهی داشته باشد. شرکت‌های چینی با توجه به ظرفیت‌های بالای اقتصادی، سطح بالای فنی و همچنین تجربه مشارکت در طرح‌های خارجی می‌توانند حضوری قدرتمند در ایران را تجربه کنند.

وی با اشاره به جلسه کمیسیون همکاری مشترک ایران و چین تاکید کرد: با توجه به جو دوستانه حاکم در این جلسه و همچنین مواضع مناسبی که روسای جمهور دو کشور در ملاقات‌های مشترک داشته‌اند، حضور چین در ایران نشان‌دهنده توان بالا برای گسترش همکاری‌های دوجانبه به حساب می‌آید که امیدواریم از این فرصت نهایت استفاده برده شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان درباره طرح پیشنهادی رییس جمهور چین مبنی بر راه‌اندازی و گسترش مجدد جاده ابریشم اظهار کرد: ایران نسبت به این مساله علاقه‌مند است و بررسی و پیگیری این موضوع را مدنظر قرار خواهد داد. طرح توسعه بندر چابهار نیز که در دستور کار دولت ایران است، می‌تواند در این حوزه تعریف شده و به دسترسی کشورهای حاضر در مسیر جاده ابریشم به آب‌های آزاد منجر شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×