اخبار فرش ماشینی

قاچاق پوشاک با استفاده از درآمد قاچاق سوخت!

 

 

رییس انجمن صنایع نساجی ایران از قاچاق پوشاک به کشور با استفاده از درآمد قاچاق سوخت خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد مروج حسینی با بیان اینکه ۷۰ درصد از پوشاک مصرفی کشور از طریق قاچاق تامین می‌شود، گفت: پیش از این گمان می‌شد که پول قاچاق پوشاک در کشور تامین و کالا از خارج خریده می‌شود اما اخیرا شمس اردکانی – عضو کمیسیون انرژی اتاق بازگانی تهران – اعلام کرده که پول قاچاق پوشاک از طریق قاچاق سوخت تامین می‌شود، چراکه قیمت گازوئیل در ایران پایین است.

عمده پوشاک قاچاق، چینی است

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی با بیان اینکه عمده پوشاک قاچاق از چین به ایران می‌آید، اظهار کرد: کالاهای چینی از دو طریق به ایران وارد می‌شوند که ۵۰ درصد آن به صورت زمینی از ترکیه و ۵۰ درصد دیگر از طریق مرز آبی از دوبی وارد می‌شود؛ بنابراین تمام کالاهایی که از ترکیه وارد می‌شوند، ترک نیستند.

رییس انجمن صنایع نساجی همچنین درباره قرارداد تجارت ترجیحی ایران و ترکیه نیز اظهار کرد: قرار بود از این طریق قاچاق کاهش یابد اما در عمل این اتفاق نیفتاد.

مروج با بیان اینکه بهتر بود این توافق انجام نمی‌شد، گفت: قرارداد تجارت ترجیحی فی نفسه بسیار خوب است اما به شرطی که متعادل باشد. ۱۴۰ قلم از کالاهایی را که مصرف آن‌ها زیاد است به ترکیه تخفیف تعرفه دادیم اما در عوض کالاهای کشاورزی را تخفیف گرفتیم، این در حالی است که تخفیف‌های ترکیه برای ما حجم و زمان محدود دارد اما در مورد تخفیفات ما این‌گونه نیست.

رییس انجمن صنایع نساجی ایران با بیان این‌که قاچاق یک پدیده اقتصادی است و مبارزه اقتصادی نیز می‌خواهد، گفت: در سال ۱۳۹۱ که قیمت ارز به شدت افزایش یافت قاچاق کاملا تعطیل شد و واحد‌های پتوبافی ما دوباره شروع به راه‌اندازی خود کردند.

وی همچنین درباره‌ تهیه برنامه راهبردی صنعت نساجی و پوشاک توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از سال گذشته که تدوین برنامه‌های راهبردی توسط وزارتخانه آغاز شد اصلا صنعت نساجی جزو صنایع اولویت‌دار نبود و با پیگیری‌هایی که در این یک سال از سوی مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک وزارتخانه انجام شد صنعت نساجی نیز در این برنامه قرار گرفت.

به گفته رییس انجمن صنایع نساجی ایران این برنامه مشکلاتی در آمار و ارقام دارند که انجمن به دنبال اصلاح آن است و در عین حال یک برنامه عملیاتی با جزییات بیشتر نیز از سوی خود انجمن برای این صنعت تدوین خواهد شد.

مروج حسینی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ اظهار کرد: براساس بررسی‌های یکی از کارشناسان اقتصادی قدرت خرید مردم در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به خصوص حقوق‌بگیران حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

هیچ کدام از برندهای خارجی نمایندگی رسمی ندارند

وی درباره‌ فعالیت برخی از برندهای مطرح خارجی در حوزه پوشاک در کشور با عنوان نمایندگی گفت: زمانی که فردی به عنوان نمایندگی مجوز می‌گیرد این حق را خواهد داشت که از دیگر فروشگاه‌هایی که کالای تقلبی به اسم برند می‌فروشند، شکایت کنند و با توجه به این‌که هیچ کس این کار را نمی‌کند می‌توان فهمید هیچ کسی به این برندها مجوز نداده است.

رییس انجمن صنایع نساجی ایران با انتقاد از مشکلات قانون کار گفت: قانون کاری که در سال ۱۳۶۹ تصویب شد اشکالاتی داشت که باعث شد سرمایه‌گذاری‌ها به سمت صنایعی برود که نیازمند کارگر کمتری است که البته این موضوع در مجلس و وزارت کار مطرح شد که اگر اصلاح شود اوضاع تا حدودی بهتر می‌شود.

مروج حسینی با بیان این‌که سرانه مصرف انواع پارچه در کشور ۲۰ متر برای هر نفر است، اظهار کرد: براین اساس باید سالانه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمربع تولید کنیم در حالی که در وضعیت فعلی در صورتی که همه واحد‌های ما به صورت فعال کار کنند توان تولید ۸۰۰ میلیون مترمربع تولید را داریم.

وی با بیان اینکه تا زمانی که قانون مالیات اصلاح نشود، حتی اگر تعرفه به صفر برسد بازهم قاچاق ادامه خواهد داشت، گفت: اصولا واردکننده علاقه‌ای ندارد که اسمش در جایی درج شود، چرا که به این ترتیب باید مالیات، عوارض و تعرفه گمرکی را پرداخت کند بنابراین تا زمانی که هزینه قاچاق پایین باشد وارد‌کننده به سمت قاچاق می‌رود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×