گزارش نمایشگاه ها

گزارش هفتمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران ۹۴

 

 

وزیر هم به هفتمین نمایشگاه فرش ماشینی آمد

نمایشگاهی که برای پیشرفت گام بر می دارد

نگاهی به آخرین دوره از نمایشگاه فرش ماشینی تهران

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

هفتمین دوره از نمایشگاه فرش ماشینی تهران؛ سیزدهم شهریور ماه سال جاری در  محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.این نمایشگاه به دست مهندس نعمت زاده گشایش یافت و به مدت چهار روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ میزبان بازدیدکنددگان خارجی و داخلی بود.

مراسم افتتاحیه نمایشگاه فرش ماشینی تهران همزمان با بیست و یکمین دوره از نمایشگاه بین المللی نساجی برگزار شد. در این مراسم مهندس نعمت زاده؛ وزیر صنعت، مهندس نصرالهی؛ رئیس دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزرات صنعت، دکتر حسین اسفهبدی؛ رئیس هیئت مدیره نمایشگاه بین المللی تهران،رضا رحمانی؛ رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  مهندس شیبانی؛ نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران  حضور داشتند.  وزیر صنعت بعد از بریدن روبان در سالن هشت و نه نمایشگاه به بازدید از غرفه های این سالن و سالن هفت نمایشگاه پرداخت. در این نمایشگاه ۱۳۰ شرکت ایرانی و هشت شرکت خارجی حضور دارند؛ از میان شرکت کنندگان خارجی دو شرکت به صورت مستقیم و شش شرکت از طریق نمایندگان خود در  نمایشگاه مشارکت کرده اند.

در این بازدید تولیدکنندگان فرش ماشینی مشکلات و معضلات خود را با وزیر صنعت در میان گذاشتند؛ در ادامه چندین رونمایی در زمینه صنعت فرش توسط وزیر صنعت صورت گرفت. مهم ترین معضلاتی که تولیدکنندگان  به آن ها اشاره کردند   عدم امکان توسعه صادرات، واردات قطعات ماشین الات و عدم تخصیص جوایز صادراتی به تولیدکنندکان در راستای صادرات بود. وزیر صنعت نیز بر اتکا بر تمام توان و ظرفیت تولیدی کارخانه  برای تولید بیشتر و استانداردسازی محصولات تاکید داشت. او  در ادامه افزود بهره گیری از طرح های اصیل ایرانی و به خصوص طرح های منتسب به نقشه های قدیمی کاشان که در فرش های دست باف قدیمی این خطه دیده می شود ازمهمترین مسائلی ست که تولیدکنندگان فرش ماشینی کاشان باید به آن توجه کنند.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص بازاریابی دیجیتال در صنعت فرش ماشینی  گفت: برای توسعه صادرات در روزهایی که بازارهای جهانی برای فروش فرش ایران محیاست باید به  شیوه های جدید بازاریابی اتکا کرد.

مهندس نصرالهی؛ مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صنعت نیز  وضعیت تولید منسوجات و فرش ماشینی به جز الیاف اکریلیک را مثبت ارزیابی کرد و گفت با وجود کاهش صادرات در چهار ماه نخست امسال؛ پیش بینی می کنیم با گشایش دروازه های صادراتی و بازارهای جهانی به روی ایران در نیمه دوم سال جاری روند صادرات نیز مثبت می شود.

اساطیر ایرانی به فرش های کودک پیوستند

یکی از  نوآوری های نمایشگاه امسال بافت فرش های اتاق کودک با طرح هایی از اساطیر ایرانی شاهنامه بود. این فرش ها با همکاری دو مجموعه سرای ابریشم و فرش خوب بافته شده اند؛ و برای نخستین بار در این دوره از نمایشگاه رونمایی و شدند و  مورد تحسین و استقبال مهندس نعمت زاده قرار گرفتند. ایشان این اتفاق را خوب و امیدوارکننده تلقی کردند.

رونمایی از بازار اینترنتی فرش ایران

مدیران مجموعه سرای ابریشم  که  همواره ایده هایی نو در بازاریابی فرش ماشینی را جست و جو می کنند در این دوره از نمایشگاه با حضور وزیر صنعت از وب سایت “کافه فرش” رو نمایی کرد. در این وب سایت امکان خرید آنلاین فرش ماشینی،تابلو فرش ماشینی و دست باف وجود دارد. مهمندس محمد مهدی روحانی  هدف اصلی از راه اندازی این وب سایت را همراهی با تغییر ذائقه عمومی در خرید و بهره گیری از شیوه های جدید وآنلاین بازاریابی ست .

“من عاشق محمدم” در نمایشگاه فرش ماشینی

در این دوره از نمایشگاه از بزرگترین تابلو فرش ماشینی جهان که در فروردین ماه امسال از آن رونمایی شده بود به نمایش عمومی درآمد. این تابلو فرش با همکاری مجموعه سرای ابریشم و فرش تاپ تولید در ۲۱ هزار گره تولید شده است که به زبان های مختلف بر روی آن نوشته شده است “من عاشق محمدم”. دست اندر کاران تهیه و بافت این فرش هدف از انجام این کار را نشان دادن چهره واقعی و صلح طلبانه اسلام و مسلمانان عنوان کرده اند.

بزرگترین ۱۲۰۰ شانه در نمایشگاه فرش ماشینی

بزرگترین فرش ماشینی ۱۲۰۰ شانه ایران توسط  مجموعه یلدای کویر کاشان بافته و در این دوره از نمایشگاه فرش ماشینی تهران با حضور مهندس نعمت زاده؛ وزیر صنعت رونمایی شد. این فرش با ۹۰هزار و ۷۰۰ گره در ابعاد ۲۱ مترمربع  و  بر اساس نقشه طرح مطهر بافته شده  است.

نقاط قوت؛ پر رنگ تر از همیشه

در این دوره از نمایشگاه، به نظر می آمد کاستی های سال گذشته تا حدی کاهش یافته است. تعداد سالن ها به تبعیت از افزایش کمی شرکت کنندگان نمایشگاه افزایش یافته بود. البته  علاوه بر آن توسعه کمی نمایشگاه شاهد توسعه کیفی نمایشگاه نیز بودیم؛  سالن های نمایشگاه  در مقایسه با دوره گذشته ازکیفیت بهتری برخوردار بودند. تهویه و نورپردازی  نمایشگاه  و به طور خاص سالن ۲۷ که در دوره گذشته بسیار ضعیف و آزار دهنده بود به طرز محسوسی بهبود یافته بود که این خود نقطه قوتی ست در کارنامه برگزارکنندگان دوره هفتم نمایشگاه.عاوه بر فضای داخلی نمایشگاه؛غرفه های بیرون از سالن های نمایشگاه چون غرفه کافه فرش، ظریف مصور، ترمه ماه کویر نیز پر رونق نیز پر رونق به نظر می آمدند.

علاوه بر غرفه گذران، بازدیدکنندگان تخصصی نمایشگاه نیز افزایش یافته بود که این مسئله خود معلول دو علت است:

۱.    همزمانی دو نمایشگاه تخصصی فرش و کفپوش های ماشینی و نساجی که خود عامل موثری در جذب بازدیدکنندگان فعال در یان عرصه و به طور خاص خارجی هامی شود.
۲.    تغییر و افزایش ساعت برگزاری نمایشگاه از  هفت ساعت به هشت ساعت مفید و مناسب.   

و در مجموع می توان این مسئله را مثبت و مفید قلمداد کرد.

 البته کاستی هایی همچنان به چشم می خورد، تعداد مشارکت کنندگان خارجی همچنان کم و  انگشت شمار است، در حالی که ظرفیت بالقوه نمایشگاه برای  جلب   بازدیدکنندگان و شرکت کنندگان خارجی مناسب است. از دیگر نقاط ضعف مشهود در نمایشگاه کف سازی و کفپوش های نمایشگاه بود.  سطح زیر سالن  ها پر بود از چاله هایی  که  گاه بی گاه همچون دام پای یکی از حضار را نشانه می رفت، این مسئله ایست که در سال های گذشته نیز به کرات در نمایشگاه به چشم می خورد و  مسئولان نمایشگاه نیز به رسم مالوف چاله ها و گودال ها را با کفپوش های قرمز موکت همدان پوشانده بودند که شیوه نصب کفپوش ها خود حدیث مفصلی ست.  بی نظمی در برش  کفپوش ها، عدم یکدستی و یکنواختی در نصب کفپوش ها، استفاده از چسب نامرغوب  در نصب موکت ها و  جمع شدن لبه های بیرونی کفپوش ها در قسمت های مختلف و … همگی از مواردی ست که به شکل مستمر تکرار می شود و مدیران نمایشگاه علی رغم دریافت هزینه  از غرفه گذاران اقدامی عملی در راستای رفع آن انجام نمی دهند.  و انتظار عموم شرکت کنندگان نمایشگاه آن است که در دوره های آتی نمایشگاه  به نوسازی و ترمیم بافت آسیب دیده نمایشگاه  توجه داشته باشند.

گزارش تصویری هفتمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران – سری اول

گزارش تصویری هفتمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران – سری دوم

گزارش تصویری هفتمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران – سری سوم

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×