درخواست فعالان نساجی برای اعمال ممنوعیت واردات پوشاک
به گزارش ایرنا، شبکه پیام رسان گمرک جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (یکشنبه) اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در این نامه که به برخی مسئولان کشوری ارسال کردند، از اجرا نشدن بخشنامه ممنوعیت واردات پوشاک از طریق ملوانی، گذر مرزی و مناطق آزاد در برخی استان ها انتقاد کردهاند.
آنها صدور این بخشنامه را در تشویق تولیدکنندگان پوشاک و مثبت سازی فضای روانی فعالان این بخش موثر دانستند که به گفته آنها با دخالت برخی مسئولان استانی اجرایی نشده است.
اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در نامه نوشته است: متاسفانه در جریان پیگیریهای مداوم اتحادیهها بابت مطالبه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک برای اعمال محدودیت در واردات بیرویه و غیر قانونی به کشور متوجه شدیم این اقدام ارزشمند با فشار برخی از استانداران، فرمانداران و برخی نمایندگان مجلس متوقف شده است و اجرا نمیشود.
پبر اساس آمارهای ارایه شده در این نامه، ارزش ریالی واردات پوشاک از طریق ملوانی و از گذرهای مرزی به ازای هر لنج ۴۰ تا ۵۰ میلیارد ریال است. از آنجا که در طول سال لنجهای زیادی به مقصد ایران به این منظور بارگیری میکنند، مبلغ قابل توجهی بدون پرداخت حقوق دولت به کشور وارد میشود.
به گزارش ایرنا، معاونت فنی امور گمرکی هفتم فروردین ماه برای حمایت از تولید داخلی و اشتغال مولد، در بخشنامهای به ستاد نظارت گمرک های مرزی و ادارههای کل مستقل مرزی به استانداران اعلام کرد از واردات کالاهای دارای تولید داخل بویژه پوشاک، میوه و خشکبار از طریق ملوانی و گذر مرزی ممانعت شود.
در این بخشنامه آمده است ورود اینگونه کالاها باید فقط بر اساس مصوبات هیات وزیران و انجام تشریفات گمرکی از طریق دستگاه های مربوط انجام پذیرد.
همچنین در خواست ورود این کالاها باید پس از سیر مراحل قانونی پیگیری شود.
در بخشنامه دیگری مقرر شده است گمرک در مبادی ورودی مناطق آزاد نیز مستقر شود.