اخبار فرش ماشینی

آلمان صدر نشین لیگ ماشین آلات نساجی ایران

بهنام قاسمی

در نمایشگاه امسال استقبال شرکتهای خارجی ماشین ساز نساجی به ویژه آلمان، ایتالیا، هند، ترکیه و چین از نمایشگاه بسیار خوب بوده است و به صورت حرفه ای و برنامه ریزی شده در نمایشگاه حضور یافته اند و چندین سالن نمایشگاه تنها به این کشورها اختصاص داده شده است، این حضور قدرتمند را می توان نشانی از تغییرات أساسی در زاویه نگاه خارجی ها به بازار ایران دانست. انجمن ماشین سازان نساجی آلمان با نام اختصاری  VDMA طیف وسیعی از ماشین آلات نساجی از تولید الیاف و ریسندگی گرفته تا بافندگی و تکمیل را ارایه می دهد،

در حاشیه روز دوم بیست و سومین نمایشگاه ماشین الات نساجی و محصولات نساجی و نهمین دوره نمایشگاه فرش ماشینی ، موکت وکفپوش تهران به سراغ بوریس اباجیف (boris abadjieff) مدیر بازاریابی و نمایشگاه های انجمن ماشین سازان نساجی آلمان رفتیم. گفتگوی خواندنی ما با ایشان را در زیر می خوانید:

– لطفا در مورد حضور پاویون نساجی آلمان در بیست و سومین نمایشگاه ماشین الات نساجی و محصولات نساجی و نهمین دوره نمایشگاه فرش ماشینی ، موکت وکفپوش تهران بیشتر توضیح دهید.

همانطور که میدانیم ماشین آلات آلمانی در ایران با ویژگی هایی مانند دوام، کیفیت و دقت بالا شناخته می شوند، بنابراین همیشه درخواست برای ماشین آلات نساجی آلمان وجود دارد، از طرفی روابط اقتصادی ایران و آلمان از سالهای دورتر در سطح خوبی قرار داشته است، هرچند که با وجود تحریم های اقتصادی در سالهای گذشته این سطح از تجارت کاهش یافت اما بسیاری از شرکت های آلمانی با همکاری شرکا و نمایندگان تجاری خود در ایران توانستند با ایجاد راه هایی این روابط را حفظ کنند.

این برای اولین بار است که وزارت انرژی و اقتصاد آلمان با کمک انجمن صنایع نمایشگاه های تجاری آلمان این حضور را سازماندهی و برنامه ریزی کرده  است، حضور شرکت ها ماشین ساز آلمانی در این نمایشگاه در فضایی بالغ بر ٣٠٠ متر مربع و با حضور ٢۶ شرکت ماشین ساز انجام شده است اما قطعا تعداد دقیق شرکت ها آلمانی حاضر در این رویداد بسیار بالاتر از این رقم است چرا که بسیاری از آنها به طور مستقیم و از طریق نمایندگان تجاری خود در ایران غرفه گذار هستند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

 

– همانطور که اشاره کردید شما با همکاری انجمن نمایشگاه های تجاری آلمان در این رویداد حاضر شدید،از آنجایی که آلمان یکی از کشورهای قدرتمند در برگزاری رویدادهای نمایشگاهی است اینن نمایشگاه را از نظر سطح برگزاری و امکانات و زیر ساخت های موجود چطور ارزیابی می کنید؟

به نظر من به طور کلی سطح برگزاری نمایشگاه راضی کننده است و إمکانات و زیر ساختهای موجود برای برگزاری چنین رویدادی خوب است.

این سومین بار است که من به ایران سفر می کنم و بعد ازسمینار بسیار خوبی که حدود دو سال پیش با حضور تعداد بسیار زیادی از فعالان نساجی ایران برگزار کردیماین دومین حضور خوب شرکت های آلمانی در ایران به صورت سازماندهی شده می باشد،پتانسیل های موجود در ایران شرکتهای عضو انجمن را به حضور در نمایشگاه ترغیب می کند.

 

– آیا این حضور قدرتمند شرکت های خارجی در ایران به ویژه بعد از برجام می تواند در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد؟

ببینید جواب به این سوال بسیار سخت است ، همانطور که می دانید برداشته شدن تحریم ها به معنی از بین رفتن همه محدودیت ها نیست قطعا برداشته شدن تحریم ها شرایط را راحت تر کرده و به همین دلیل هم ما اینجا هستیم اما هنوز همه چیز به شکل عادی روال مرسوم جهانی بازنگشته است، نکته مهم این است که ما می دانیم تجارت با ایران غیرممکن نیست و قابل انجام است.

– به نظر شما آیا ایران می تواند به محل جدیدی برای سرمایه گزاری ها در صنعت نساجی و فرش در خاور میانه تبدیل شود؟ آیا ایران می تواند در آینده به بازار مهمی مثل ترکیه تبدیل شود؟

پاسخ دقیق  به این سوال نیز دشوار است ، قطعا ترکیه در صنعت نساجی راه درازی را پیموده ودارای صنعت نساجی و پوشاک بسیار قدرتمندی است، ترکیه دارای مزیت های زیادی است که یکی از آنها نزدیکی به بازار اروپاست، ترکیه همیشه یکی از بازارهای مهم ماست و سرمایه گذاری های بسیار جدی و قابل توجهی در این کشور انجام میگیرد و بسیاری از شرکت های ترک در بازارهای بین المللی محصولات نساجی و فرش از بازیگران اصلی هستند.

اینکه آیا ایران میتواند در این راه قدم بردارد یا نه تاحد بسیار زیادی به طرز فکر و عملکرد فعالان نساجی در ایران باز میگردد. آمارها نشان میدهد ایران می تواند این قابلیت را داشته باشد، طبق آمارها شرکت های ماشین ساز نساجی آلمانی در شش ماهه سال ٢٠١٧ حدود ٢٧ میلیون یورو به ایران صادرات داشته اند که از مبلغ کل صادرات در سال ٢٠١۶ بیشتر است که این رقم تاحدی نشاندهنده وجود پتانسیل پیشرفت ایران در تولیدات نساجی است

– نظر شما در مورد ورود کشورهایی مثل چین ، ترکیه و هند به صنعت ماشین سازی نساجی چیست؟

مسلما در دنیای امروز در هر بخشی رقابت وجود دارد از جمله صنعت ساخت ماشین آلات نساجی. در حال حال حاضر حتی بسیاری از شرکت های اروپایی نیز در کشورهای نامبرده تاسیسات تولید و یا مونتاژقطعات و دستگاه های خود را راه اندازی کرده اند که ما به عنوان انجمن دخالتی در این موضوع نمی کنیم و این به سیاست های داخلی هر شرکت مرتبط می شود، همانطور که ذکر کردید در حال حاضر به ویژه در چین ساخت ماشین الات نساجی رونق دارد که از طرق کپی کاری و در بعضی مواقع نیز با نوآوری و ابداعات خوب مهندسی مواجه هستیم اما آنچه ماشین آلات آلمانی را خاص و متمایز می کند توجه زیاد به مصرف انرژی بسیار پایین، بهره وری بالا و کیفیت و البته توجه به موضوعات محیط زیستی است.

شاید ماشین آلات آلمانی در نگاه اول گران تر به نظر برسد  اما وقتی در بلند مدت هزینه های صرفه جویی شده، کیفیت و بهره وری تولید را محاسبه کنیم رقم سرمایه گزاری اولیه بسیار معقول خواهد بود به همین دلیل ما امروز در بازار کشورهای صاحب صنعت نساجی حضور خوبی داریم کشورهایی مانند چین، هند، آمریکا، ترکیه و …

 

– لطفا در پایان اگر نکته ای را برای اضافه شدن به این مصاحبه لازم می دانید ذکر کنید.

نکته مهم به نظر من این است که اگر صنعت نساجی و فرش در ایران تنها بادید تامین نیاز بازار داخلی حرکت کند چندان موفق نخواهد بود اما اگر علاوه بر بازار داخلی به فکر ورود به بازارهای خارجی و صادرات کالاها به بیرون از ایران باشند افق روشنتری را برای پیشرفت وتوسعه می توان متصور بود

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×