صادرکنندگان نمونه بر چه اساسی انتخاب میشوند؟
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: واگذاری دبیرخانه برگزاری انتخاب صادرکنندگان نمونه از سوی اتاق تهران، الزامی شدن عضویت در تشکل های صادراتی و سطح بندی میزان صادرات برای شرکتهای صادراتی از جمله پیشنهادات مطرح شده در جلسات کارشناسی به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران بود که در نهایت، تصمیم بر این شد که اتاق بازرگانی تهران، مسئولیت انتخاب صادرکنندگان نمونه استان تهران را به عهده گیرد.
وی افزود: در گذشته کف صادرات یک میلیون دلاری برای انتخاب شرکتها به عنوان صادرکننده نمونه در نظر گرفته شده بود اما در این دوره از انتخاب صادرکنندگان نمونه، مقرر شد در سه سطح، کف صادرات در نظر گرفته شود؛ به این معنا که برای صادرکنندگان کالاهایی همچون میوه و تره بار، گل و گیاه، صنایع دستی و فرش دستباف، کف صادرات ۵۰۰ هزار دلاری و برای فرآورده های نفتی، خودرو و پتروشیمی، کف صادرات سه میلیون دلاری و مابقی کالاها کف صادرات یک میلیون دلاری در نظر گرفته شده است.
به گفته لاهوتی، مجموع امتیازی که در شاخص های عمومی در ارزیابی صادرکنندگان نمونه اشاره شده ۹۵۰ امتیاز است که با توجه به مشکلاتی که برای صادرکنندگان طی سال گذشته بوجود آمده بود ۲۰ امتیاز بیشتر به صادرکنندگانی که افزایش صادرات داشتند اختصاص مییابد.
لاهوتی اضافه کرد: مجموع کل امتیازات این بخش به ۹۷۰ رسیده است. ضمن اینکه در حوزه صنایع دستی، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی انرژی بر، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و بازرگانی عمومی شاخص های تخصصی دیده شده که بین ۵۰ تا ۱۵۰ امتیاز در این گروه کالایی به آن امتیاز پایه، اضافه می شود.
لاهوتی خاطرنشان کرد: انتخاب صادرکنندگان نمونه بر اساس تعداد شرکتکنندگان در بخش های مختلف تعیین میشود که بر این اساس، در گروه کشاورزی تا ۹ شرکت در فرآیند اولیه مدارک ارائه کرده بودند اما در بعضی از گروه کالایی فقط یک شرکت را داشتیم و برای گروه کالایی که بیش از پنج شرکت ارائه مدارک کرده بودند، سه کاندیدا و در گروه های کالایی که کمتر از پنج شرکت، مدارک داده بودند دو کاندیدا و یک کاندیدا را مطرح کردیم که احتمال رسیدن صادرکنندگان نمونه استان تهران در این حوزه ۱۵ تا ۱۷ شرکت را شامل میشود.