نظرسنجی “تکامل و تاثیر پروژه فناوری های پایدار – ۲۰۲۲” بخشی از فعالیت های ترویجی است که توسط ACIMIT ( انجمن ماشین سازان نساجی ایتالیا) برای ITMA ۲۰۲۳ انجام شده است، جایی که پایداری یکی از مرتبط ترین موضوعات خواهد بود. هدف از این مطالعه تجزیه و تحلیل توسعه پروژه فناوری های پایدار در طول سال ها است.
پروژه فناوری های پایدار در سال ۲۰۱۱ با ابتکار ACIMIT متولد شد، با هدف نظارت بر مشارکت تولید کنندگان تجهیزات صنعت نساجی در بهبود مستمر محصولات خود، کاهش مصرف انرژی و سازگاری با محیط زیست و در نتیجه، ردپای کربن مرتبط (CFP). چنین بهبودهایی به لطف ابزار Green Label که نتایج مربوطه را به صورت کمی و قابل درک می کند، نظارت می شود.
در چارچوب این پروژه، امروزه با احتساب ۴۴ شرکت عضو ACIMIT ( انجمن ماشین سازان نساجی ایتالیا)، ۱۴۳۳ برچسب سبز صادر شده است. یک نهاد صدور گواهینامه بینالمللی، فرآیند صدور برچسبهای سبز و اندازهگیریهایی را که ابزار شامل میشود تایید کرده است. علاوه بر این، شرکت ارایه دهنده گواهی نامه ها هر ساله روند اندازه گیری پارامترها و شرایط عملیاتی تجهیزات تحت برچسب را بر روی ۲۰ درصد از شرکت های ملحق به پروژه را به صورت رندوم و تصادفی بررسی و کنترل می کند.
با شروع از داده های موجود در ابزار برچسب سبز و اطلاعات ارائه شده توسط شرکت ها از طریق پرسشنامه (ارجاع به مقادیر ۲۰۲۱)، از انتشار بیش از ۲۰۴۵۹۸ تن CO2 به طبیعت جلوگیری شده است (شکل ۱). برای درک بهتر جالب است بدانید. چنین کاهشی معادل انتشار دی اکسید کربن تولید شده توسط ۳۶۸۶۴ خودرو است که ۳۵۰۰۰ کیلومتر در طول یک سال (به طور متوسط) و یا توسط دی اکسید کربن تولید شده توسط ۲۴۳۵۷ شهروند که در طول یک سال سفر می کنند.
تأثیر کلی پروژه از سال ۲۰۱۶ تا به امروز، با فرض یک روند کاهش ثابت آلاینده ها، ارزیابی شده است: در ۶ سال گذشته، انتشارات اجتناب شده کمی معادل ۱،۲۲۷،۵۸۷ تن معادل CO2، مربوط به ۲۲۱،۱۸۷ اتومبیلی است که برای ۳۵،۰۰۰ کیلومتر در طول یک سفر می کنند. سال (به طور متوسط) یا ۱۴۶۱۴۱ شهروند جهان در طول یک سال (شکل ۲).
شکل ۱ – انتشار سالانه تولید شده توسط شرکت هایی که تغییرات تکنولوژیکی را روی تجهیزات خود اعمال کرده اند (مقایسه بین نسخه های قدیمی و جدید ماشین آلات)
شکل ۲ – به لطف بهبود ماشینها از انتشار گازهای گلخانهای اجتناب شده است (ارزیابی سال ۲۰۲۱ و برآورد در سالهای گذشته).
کاهش بهدستآمده نیز با بررسی بخشهای صنعتی مرتبط با شرکتهای مختلف محاسبه شده است.
شکل ۳ – کاهش CFP به دست آمده، تقسیم بر بخش (سال مرجع: ۲۰۲۱)
با توجه به کاهش بهدستآمده توسط شرکتهایی که تجهیزات خود را بهبود دادهاند، با در نظر گرفتن امکان گسترش پروژه به تمامی اعضای شرکت و کلیه ماشینآلات تولیدی آنها، مقادیر بالقوه کاهش برای هر بخش محاسبه شده است. بر اساس این محاسبه، کاهش انتشار سالانه را می توان تا ۱،۴۵۲،۹۷۰ تن معادل CO2 افزایش داد. (به جای ۲۰۴,۵۹۸ تن معادل CO2 در سال)، مربوط به انتشار دی اکسید کربن تولید شده توسط ۲۶۱,۷۹۶ خودرو که مسافت ۳۵,۰۰۰ کیلومتر را در طول یک سال (به طور متوسط) و یا توسط ۱۷۲,۹۷۳ شهروند در طول یک سال طی می کنند.
نوآوریهای فنآوری که توسط شرکتهای شرکتکننده در پروژه بر روی تجهیزات پیادهسازی شدهاند منجر به مزایای متعددی میشوند، هم از نظر اثرات زیستمحیطی (کاهش انتشار معادل CO2 برای ماشینها در مرحله استفاده) و هم از نظر اقتصادی برای کاربران نهایی ماشینها.
صرفه جویی اقتصادی برای کاربران نهایی تجهیزات نساجی تولید شده توسط اعضای ACIMIT ( انجمن ماشین سازان نساجی ایتالیا) از طریق اطلاعات ارائه شده توسط پایگاه داده ابزار Green Label و با استفاده از مقدار سالانه مواد مورد استفاده توسط تجهیزات محاسبه شده است. از آنجایی که بیشتر پیشرفتها در ماشینها باعث کاهش مصرف انرژی شده است، درصدهای مصرف و کاهش CFP عملاً مطابقت دارند. در مورد مصرف انرژی، کاهش تا ۸۴ درصد مشاهده شده است (جدول ۱).
جدول ۱ – صرفه جویی اقتصادی برای مصرف کنندگان نهایی به دلیل کاهش مصرف انرژی
این اعداد پتانسیل پروژه فناوری های پایدار را ثابت می کند و نتایج به دست آمده را تا کنون و احتمال بهبود بیشتر قابل دستیابی برای ACIMIT ( انجمن ماشین سازان نساجی ایتالیا) و اعضای مرتبط در آینده را برجسته می کند.
علاوه بر این، شایان ذکر است که برچسب سبز ACIMIT ( انجمن ماشین سازان نساجی ایتالیا) گاهی اوقات به یک ارزش افزوده برای کاربران نهایی تبدیل شده است که از این ابزار استفاده می کنند، به عنوان مثال، منافع اقتصادی (به عنوان مثال سهولت در کسب منابع مالی از بانک ها، مجوز به واردات/خرید ماشینآلات با استفاده از فناوریهای پایدار) یا برای پیروی از درخواستها/قوانین دولتها، بیشتر و بیشتر به سمت ترویج سرمایهگذاری در فناوریهای سازگار با محیط زیست (در واقع با هدف صرفهجویی در مصرف آب، مواد شیمیایی و انرژی حرارتی) هدایت میشوند.
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…