اخبار نساجی

آمار واردات و صادرات هشت ماهه نخست سال/ تجارت ۵۶ میلیارد دلاری ایران با طعم کاهش واردات و صادرات

 

صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی و محصولات پتروشیمی، ۲ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار بیشتر از واردات بوده است.

گمرک ایران مجموع تجارت خارجی کشور طی ۸ ماه نخست امسال را ۵۶ میلیارد و ۹۳۹ میلیون دلار اعلام کرد.

بر اساس آمارهای رسمی در تمامی ماه های گذشته از سال جاری حجم تجارت نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش مواجه بوده است. در ۸ ماهه سال جاری نیز واردات و صادرات نسبت به ۸ ماهه سال ۹۳ با کاهش مواجه شده اند.

آمار گمرک نشان می دهد که در ۸ ماهه سال جاری تراز تجاری مثبت بوده و میزان صادرات بیش از میزان واردات بوده است اما کارشناسان اقتصادی معتقدند که مثبت شدن تراز تجاری در زمان افزایش صادرات غیرنفتی دارای ارزش است. در حال حاضر مثبت شدن این شاخص به این دلیل رخ داده که میزان کاهش صادرات کمتر از میزان کاهش واردات بوده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

طبق آمارهای رسمی میزان صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی و محصولات پتروشیمی در ۸ ماهه سال جاری ۲ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار بیشتر از واردات بوده است.

آمارهای دفتر فن آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک نشان می دهد که در ۸ ماه گذشته از سال جاری واردات کشورمان به ۲۷ میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار رسید که این میزان واردات ۲۰.۹۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است. میزان واردات کشورمان در هشت ماهه سال گذشته ۳۴ میلیارد و ۵۴۳ میلیون دلار بود.

عمده واردات کشورمان در این مدت به ترتیب به ذرت دامی با سهم ۳.۴۲ درصدی از کل ارزش واردات، گندم خوراکی با ۱.۹۳ درصد، خودرو سواری با حجم سیلندر بیش از ۱۵۰۰ سی سی و کمتر از ۲۰۰۰ سی سی با ۱.۹ درصد، لوبیای سویا با ۱.۸۹ درصد و کنجاله سویا با ۱.۸۷ درصد اختصاص دارد.

همچنین عمده کشورهای صادرکننده کالا به ایران در هشت ماهه سالجاری به ترتیب کشورهای چین، امارات متحده عربی، کره جنوبی، ترکیه وسوئیس بوده اند.

همچنین گزارش کمرک نشان می دهد که در هشت ماهه سال جاری صادرات غیر نفتی ایران به ۲۹ میلیارد و ۶۳۲ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰.۴۸ درصد کاهش داشت.

این گزارش حاکی است، عمده کالاهای صادرشده شامل میعانات گازی با سهم ۱۷ درصدی از ارزش کل صادرات، محصولات پتروشیمی با ۳۵ درصد و سهم سایر کالاها ۴۸ درصد بوده است. عمده ترین خریداران کالاهای ایرانی هم در مدت یاد شده به ترتیب شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، هند و افغانستان بود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×