اخبار نساجی

آیا فروش خودروهای وارد شده با توجه به نرخ فعلی ارز تخلف محسوب می‌شود؟

به گزارش عرش نیوز به نقل از «پرشین خودرو» و دنیای اقتصاد، بعد از افزایش نرخ ارز و نوساناتی که در بازار کالاهای مختلف از جمله بازار خودرو ایجاد شد، کشف پرونده‌های گران فروشی هم افزایش چشمگیری یافت.

بر همین اساس هر روز با اخبار تازه‌ای مبنی بر کشف تخلف و گران فروشی رو‌به‌رو می‌شویم، اخباری که این روزها نام واردکنندگان خودرو در میان آنها بسیار مشاهده می‌شود.

اما اتهاماتی که این روزها به واردکنندگان خودرو وارد می‌شود این است که آنها با استفاده از ارز مرجع اقدام به واردات خودروهایی کرده‌اند و آنها را با نرخ ارز آزاد در بازار به فروش رسانده‌اند. بر همین اساس روز گذشته معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، از تخلف گران‌فروشی ۱۴۶ میلیارد تومانی چهار شرکت واردکننده خودرو خبر داد. البته نام این چهار شرکت براساس دستورالعمل‌ها اعلام نخواهد شد، اما اتهام آنها سر جای خودش باقی است.

اما با توجه به اینکه واردات خودرو پیش از افزایش نرخ ارز با نرخ مرجع انجام می‌شد و نرخ ارز هم با توجه به نوساناتی که داشته به یکباره از واردات خودرو گرفته شد، آیا فروش خودروهای وارد شده با توجه به نرخ فعلی ارز تخلف محسوب می‌شود؟

یک کارشناس اقتصادی در این رابطه عقیده دارد در حال حاضر نمی‌توان افزایش قیمت فروش را ملاک تخلف قرار داد.

این کارشناس تاکید می‌کند که فعالان حوزه بازار همواره می‌توانند از سه مکانیزم برای قیمت‌گذاری استفاده کنند؛ بنابراین سه روش قیمت‌گذاری شامل قیمت‌گذاری بر اساس قیمت تمام شده، قیمت بازار و قیمت جایگزینی وجود دارد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

بر اساس روش اول فروشنده سودی را روی قیمت تمام شده می‌آورد و کالای خود را می‌فروشد، این روش در مواقعی که انحصار در بازار وجود دارد اتفاق می‌افتد. روش دوم بر مبنای بهترین قیمت خرید در بازار است که در بازارهای رقابتی کاربرد دارد و ممکن است در برخی موارد سودی هم نداشته باشد، اما روش سوم که به گفته این کارشناس در شرایط فعلی بازار کشور کاربرد دارد فروش بر اساس امکان جایگزینی است.

به این معنا که یک سرمایه‌گذار برای جلوگیری از نابودی سرمایه‌اش مجبور است با قیمتی کالای خود را به فروش برساند که قادر به جایگزینی دوباره کالایش باشد. در چنین شرایطی ۲ برابر شدن قیمت‌ها به معنای سود واقعی نیست بلکه سودی موهوم است. بنابراین در شرایط فعلی سرمایه‌گذار برای حفظ ارزش سرمایه خود در برابر افزایش نرخ ارز مجبور به افزایش قیمت است.
به عقیده این کارشناس با توجه به غیر رقابتی بودن بازار کشور، باز کردن چنین پرونده‌هایی تنها به کندی انباشت سرمایه در کشور منجر خواهد شد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×