اخبار فرش ماشینی

اختتامیه کنگره بین المللی هنرهای اسلامی و صنایع دستی در تبریز

اختتامیه کنگره بین المللی هنرهای اسلامی و صنایع دستی در دانشگاه هنر تبریز برگزار شد.

دبیر اجرایی کنگره بین المللی هنرهای اسلامی و صنایع دستی گفت: این همایش با حضور ۴۵ هنرمند از ۳۵کشور جهان و هشت هنرمند و صاحب نظر هنرهای اسلامی کشور به مدت ۲ روز در تبریز برگزار شد .

آقای آجرلو معرفی آثار صنایع دستی و هنر های اصیل ایرانی به کشور های اسلامی و همچنین تبادل آرا و تجربیات بین این کشورها ، بستر سازی در موضوع آموزش ، ارزیابی وضع کنونی و چالش های هنر و صنایع دستی در جهان اسلام و مشخص کردن ملاک ها و سنت های اسلامی را از اهداف برگزاری کنگره بین المللی هنرهای اسلامی و صنایع دستی اعلام کرد.

این کنگره در ۲ بخش سخنرانی و ارایه مقالات و نمایشگاه صنایع دستی برگزار شد .

در بخش سخنرانی ۳۵ سخنران خارجی و ۸ سخنران ایرانی در ۸ حوزه هنری مقالات خود را ارئه کردند .

همچنین در بخش نمایشگاه ۵۰ هنرمند برگزیده و صاحب سبک و ۱۰۰ هنرمند جوان آکادمیک آثار خود را ارائه کردند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

در این نمایشگاه دستاوردها و محصولات صنایع دستی هنرمندان کشور در هشت محور هنر و صنایع فلزی، هنر و صنایع چوب ، هنر و صنایع شیشه ، سفالگری ، فرش ، خوشنویسی ، کتاب آرایی و کتاب سازی در حوزه آموزشی و آکادمیک عرضه شده است.

دراین کنگره هنرمندانی از کشورهای فرانسه ، چین ، آفریقای جنوبی ، ازبکستان ، تاجیکستان ، یمن ، ترکیه ، تونس ، سوئیس ، امارات ، مصر ، بوسنی ، پاکستان ، مراکش ، لیبی ، لبنان ، موریتانی و مالزی شرکت کردند .

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آیین پایانی کنگره بین المللی هنرهای اسلامی و صنایع دستی در تبریز گفت: هویت اسلامی گمشده مهم جهان اسلام است که در حرکت های بیداری اسلامی از طرف بسیاری ار کشورها ظهور و بروز کرد .

آقای محمدباقر خرمشاد افزود: اهتمام به هویت ایرانی اسلامی یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود : هنر اسلامی مزیت های فراوانی دارد که فقط، تلفیق و تجمیع آن می تواند موجب پدید آمدن بسیاری از هنرهای جدید شود

همچنین شرکت کنندگان در کنگره بین المللی هنرهای اسلامی و صنایع دستی در تبریز با صدور بیانیه ای خواهان تاسیس صندوق حمایت از هنرمندان مسلمان در سازمان کنفرانس اسلامی شدند.

در این بیانیه آمده است: با عنایت به غنای میراث فرهنگی و معنوی شهر تبریز و نقش بارز این شهر در شکل گیری و توسعه هنرهای اسلامی و صنایع دستی به ویژه در حوزه نگارگری ، و با عنایت به وجود آثار و مقبره نگارگر بی بدیل تاریخ هنر اسلامی ،کمال الدین بهزاد در این شهر و با تکیه بر فعالیت ها و موفقیت های جدی هنرمندان معاصر این شهر در احیای این هنر و اهتمام جدی مراکز آموزش عالی این شهر در موضوع توسعه و آموزش و پژوهش این هنر، شرکت کنندگان کنگره خواستار انتخاب این شهر خلاق بعنوان پایتخت نگارگری جهان اسلام بوده و راه اندازی دفتر نگارگری ارسیکا را در این شهر خواهانند .

در این بیانیه ذکر شده است: شرکت کنندگان در کنگره از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و مؤسسه های مالی مربوطه می خواهند با استفاده از امکانات و منابع موجود، پشتیبانی لازم را به توسعه حوزه هنر و صنایع دستی و ارتقای خلاقیت ها و ابداعات کشورهای اسلامی در این زمینه مبذول کنند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×