اروپا بازار اصلی فرشهای دستباف ایرانی
فروش فرش دستباف در کشور کاهش یافته است
رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران گفت: اروپا بازار اصلی فرشهای دستباف ایرانی است و ۱۰۰ درصد فرشهای کهنه شده دستباف صادر می شوند.
به گزارش ایسنا، مجتبی عراقچی مهمترین چالش این صنف را قیمت گران فرش عنوان کرد و گفت: ۸۰ درصد قیمت فرش دستباف به دستمزد تعلق دارد و قیمت این کالا به دلیل بالارفتن دستمزد افزایش و خرید آن کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه با گران شدن فرش، طبیعی است که خرید آن کاهش یابد، اظهار کرد: به دلیل گران بودن فرش دستباف، مصرف کننده داخلی قدرت خرید ندارد؛ بنابراین به فرش ماشینی و موکت روی میآورد که بهتر است دولت برنامهای در جهت افزایش اشتغالزایی و تولید فرش دستباف ارائه دهد.
همه فرشهای دستباف کهنه شده، صادر میشوند
رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران با بیان اینکه فرش دستباف از مالیات بر ارزش افزوده معاف است، افزود: صد درصد فرش دستباف صادر میشود چون فرشهایی که خریداری میشوند بعد از کهنه شدن باید صادر شوند؛ به عنوان مثال فرشهایی که در حرم امام رضا(ع) مورد استفاده قرار میگیرد معمولا بعد از شش ماه مستعمل شده و باید صادر شوند.
عراقچی ادامه داد: فرش کهنه دستباف در گذشته به دلیل وجود زمینه صادرات آن، گرانتر از فرش نو بود که امروزه این رویه تغییر کرده است.
رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران توضیح داد: فرش دستباف بعد از اینکه مدتی مورد استفاده قرار میگیرد مستعمل شده و مردم آن را میفروشند، از طرفی با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی خواهان دارد این فرشها صادر میشوند.
اروپا، بازار اصلی فرشهای دستباف ایران
وی با بیان اینکه حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد صادرات فرش دستباف به آمریکا بوده است، گفت: البته چند سالی است به دلیل تحریم، صادراتی به این کشور نداریم و کشورهای دیگر در این زمینه جایگزین شدند. در حال حاضر چین و روسیه جایگاه خوبی دارند و عمده صادرات نیز به کشورهای اروپایی انجام میگیرد.
عراقچی در عین حال یادآور شد: کشورمان میتواند هرگونه نیاز دنیا در رابطه با فرش دستباف را تامین کند اما گرانی فرش موضوعی مهم در این زمینه است که این امر محقق نمیشود.
رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران همچنین با بیان اینکه فرش دستباف عمدتا در روستاها و منازل بافته میشود، گفت: نسبت به نوع فرش، قیمت آن متفاوت است و هر چقدر بافت آن ریزتر باشد قیمتس هم بیشتر است.
تابلوفرشها مصرف داخلی دارند
وی درباره تابلوفرشها نیز گفت: تابلوفرشها مصرف داخلی دارند و میتوان گفت در کشورهای اروپایی خریداری ندارند.
عراقچی تاکید کرد: اگر قیمت تولید فرش در ایران کاهش یابد صادرات و عرضه در بازارهای صادراتی بهتر خواهد شد.