امضای تفاهمنامه اتاق تهران با کنفدراسیون ملی سازمان های کارفرمایی آذربایجان
آلاسحاق: اولین گام در توسعه روابط را محکم برداشتیم
موسییف: به تفاهمنامه جدید احتایج داشتیم
برنامه اولین روز سفر هیات تجاری اتاق تهران به جمهوری آذربایجان با دیدار و گفتوگوی اعضای هیات با اعضای کنفدراسیون ملی سازمانهای کارفرمایی آذربایجان آغاز شد. دیداری که در آن یحیی آلاسحاق رئیس اتاق تهران و سرپرست هیات تجاری ایرانی و محمد موسییف رئیس کنفدراسیون کارفرمایی آذربایجان در آن تفاهمنامهای به امضا رساندند که بر همکاری بیشتر و نزدیکتر طرفین تاکید شده بود. در نشستی که در دو نوبت صبح و بعدازظهر در سالن کنفرانس هتل پارکاین باکو برگزار شد علاوه بر سخنرانی چند تن از مسئولان دو گروه، فعالان بخش خصوصی دو کشور نیز به صورت رو در رو و مستقیم با یکدیگر به مذاکره پرداختند و در مورد نیازها و ظرفیتهای حوزه خود به تبادلنظر نشستند و راههای همکاری را بررسی کردند.
در ابتدای این دیدار محمد موسییف با خوشامدگویی به هیات تجاری اتاق تهران رقم کنونی مبادلات تجاری بین دو کشور را در حد و اندازه دو کشور همسایه و پر از ظرفیت ایران و آذربایجان ندانست و تاکید کرد بخش خصوصی آذربایجان تلاش ویژهای برای گسترش همکاریهای خود با بخش خصوصی ایران دارد. موسییف گفت: «تشکل ما چند سال است که با اتاق بازرگانی تهران همکاری دارد اما امروز نیازمند این بودیم که تفاهمنامه تازهای به امضا برسانیم و یک گام به جلوتر برویم.» رئیس کنفدراسیون ملی سازمانهای کارآفرینی جمهوری آذربایجان با بیان این که بیش از ۵۰ شرکت اقتصادی در این تشکل حضور دارند به اعضای هیات ایرانی اعلام کرد در هر حوزهای که بخواهند میتوانند با این شرکتها وارد گفتوگو و معامله شوند. محمد موسییف همچنین اعلام کرد که این تشکل در سازمان ملل نیز به عنوان نمایندهای از آذربایجان حاضر است و نقش مهمی در معاملات اقتصادی این کشور ایفا میکند.
یحیی آلاسحاق نیز با تاکید بر گسترش همکاریهای اقتصادی بخش خصوصی دو کشور اعلام کرد با امضای این تفاهمنامه و سفر هیات تجاری ایرانی به آذربایجان اولین گام در راه توسعه روابط بین دو کشور بسیار محکم برداشته شده و این رفت و آمدها باید بدون فاصله تداوم داشته باشد. رئیس اتاق تهران به اشاره به آمار و ارقامی که حوزههای مختلف اقتصادی ایران برای سرمایهگذاری خارجی ایجاد کرده از سرمایهگذاران آذربایجانی دعوت کرد به خوبی حوزههای مختلف اقتصادی ایران از نفت و گاز و پتروشیمی گرفته تا صنایع غذایی و چوب و گردشگری را مورد توجه قرار دهند. آلاسحاق با اشاره به واردات بالای آذربایجان به ویژه در دو حوزه مصالح ساختمانی و مواد غذایی اعلام کرد شرکتهای ایرانی آمادهاند تا کالاهای باکیفیت با قیمت مناسبتر از سایر کشورها به آذربایجان صادر کنند اما این مساله نیازمند گشایشهایی در روابط گمرکی و بانکی دو کشور است. او همچنین حوزه گردشگری سلامت، زیارتی و سیاحتی را از ظرفیتهای موجود در ایران خواند و از راهاندازی خطوط هوایی بین باکو و شهرهای بزرگ ایران از جمله مشهد استقبال کرد.
در ادامه این نشست تفاهمنامهای بین کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان ایران و کنفدراسیون ملی سازمانهای کارفرمایی آذربایجان منعقد شد که به امضای محمد عطاردیان و محمد موسییف روسای این دو تشکل رسید.
در حاشیه این دیدار مصاحبههایی نیز با شبکههای تلویزیونی آذربایجان انجام شد که یحیی آلاسحاق با تاکید بر اهمیت توسعه روابط دو کشور آذربایجان و ایران بر لزوم حل اختلافات جزئی در مروادات تجاری اشاره کرد و از عزم مسئولان دو کشور برای ایجاد راهکارهای تسهیلکننده تجارت بین دو کشور گفت.