برخوردار:پیمان دوجانبه پولی دغدغه تاجران ایرانی در اتاق مبادلات را رفع میکند
رئیس مجمع عالی واردات با تاکید بر اینکه اجرای پیمان دوجانبه پولی میتواند دغدغه تاجران و فعالان اقتصادی ایران را در تامین ارز از طریق مرکز مبادلات حل کند، گفت: بانک مرکزی باید هرچه سریعتر این سیاست را اجرایی کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدحسین برخوردار در نشست بررسی پیمان دوجانبه پولی که توسط گروه ایتان برگزار شده بود، در تشریح چرایی اجرای پیمان دوجانبه پولی اظهار داشت: پیمان دوجانبه پولی در اوایل سالهای جنگ تحمیلی راهاندازی شد چرا که در آن سالها در قبال فروش نفت، ایران کالای اساسی یا مواد اولیه و سایر مایحتاج خود را از کشورهای طرف معامله دریافت میکرد.
وی با تاکید بر اینکه پیمان دوجانبه پولی معمولا بین کشورهایی منعقد میشود که دوطرف علاقهمند به اجرای آن باشند تصریح کرد: کره هم این پیشنهاد را به ایران داده است، البته ما از کره مواد اولیه بسیاری وارد میکنیم و این پیشنهاد میتواند برای ما اثرات مثبتی به همراه داشته باشد.
رئیس مجمع عالی واردات گفت: اجرایی شدن پیمان دوجانبه پولی میتواند مشکلات تجار و فعالان اقتصادی داخل ایران را برای تامین ارز از طریق مرکز مبادلات و صرافیها حل کند چرا که با اجرایی شدن این سیاست بانکهای دو کشور هستند که با پولهای معتبر معاملات را انجام میدهند.
برخوردار ضمن اشاره به اینکه اجرای این سیاست موجب بهبود فضای کسب و کار در کشور میشود، تصریح کرد: الان با عراق و افغانستان نیز پیمان دوجانبه پولی داریم که این پیمان براساس ریال ایران منعقد شده است؛ به عنوان نمونه در عراق زائرین ایرانی ریال خرج میکنند و سپس در معاملات دو کشور، عراق در قبال کالاهای صادراتی ریال را به ایران پس میدهد.
وی ضمن اشاره به اینکه پیمان دوجانبه پولی در کشورهایی که با ایران مشکل دارند، میتواند گرهگشا باشد، افزود: الان مراجعه به اتاق مبادلات ارزی برای یوآن چین به منظور خرید کالاهای اساسی ۳ ماه زمان میبرد، اما اگر پیمان دوجانبهای وجود داشته باشد، این زمان بسیار کمتر خواهد شد.
رئیس مجمع عالی واردات تاکید کرد: اجرای پیمان دوجانبه پولی در صورت همکاری دولت و طبقات کارشناسی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.