برنامههای دولت برای رونق صادرات به بازار عراق/ دستورالعمل جدید گشایش السی در بغداد
به گزارش خبرنگار مهر، بازار عراق چند سالی است که از تصرف کالاهای ایرانی خارج شده و این کالاهای ترکیه ای و کشورهای دیگر دنیا هستند که بازار عراق را به دست گرفته اند، در حالی که اشتراکات مذهبی و مرزهای طولانی میان ایران و عراق فرصتی مناسب برای صادرات کالاهای ایرانی به بازار عراق و ترانزیت کالاها برای ورود به بازارهای دیگر صادراتی دنیا، از جمله مزایایی است که ایران را به لحاظ دسترسی به بازار عراق ممتاز کرده است.
اکنون نیز فرصتی دوباره برای کالاهای ایرانی فراهم شده تا جایگاه مفقوده خود در بازار عراق را دریابند و سهم بیشتری از بازار این کشور را به دست آورند، این در حالی است که هم اکنون ترکیه سهم بیشتری از بازار عراق به دست آورده و توانسته با ساخت و ساز و ارسال کالا و صدور خدمات فنی و مهندسی، راه را برای سهم بیشتر خود از تجارت خارجی عراق، به دست آورد.
در روزهای اخیر دولت عراق تلاش کرده تا با صدور مصوبات و تشویق بازرگان و تجار ایرانی، راه را برای حضور در بازار عراق هموار کند و در گام اول، این کشور، برخی از ضوابط ورود کالا از ایران را برداشته است.
سیدحسین حسینیمحمدی در این رابطه گفت: با توجه به شرایط کنونی عراق و مسدود بودن مبادی ورودی کالا از اردن و ترکیه، هیات وزیران این کشور برخی از ضوابط ورود کالا از ایران را برداشت.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: هیات وزیران عراق عدم الزام ارائه گواهی انطباق (COC) برای واردات کالا به عراق را به صورت موقت تصویب کرده و این اقدام در جهت تسهیل و افزایش واردات از ایران انجام شده استو.
وی تصریح کرد: شرایط ایجاد شده یک فرصت مناسب و ویژه برای صادرکنندگان کالای ایرانی است تا با حفظ کیفیت و برند ملی کالای ایرانی در بازار عراق، موانع غیرتعرفهای در مسیر صادرات را تعدیل و حذف کنند.
ابراهیم محمدرضا زاده، رایزن بازرگانی صنعتی و معدنی جمهوری اسلامی ایران در عراق گفت: با پیگیری های به عمل آمده، امکان افتتاح اعتبار اسنادی، صدور ضمانت نامه و انتقال وجه با نرخ روز بازار در شعبه بغداد بانک پارسیان فراهم گردیده است.
وی افزود: صادرکنندگان می توانند می توانند با مراجعه به مدیریت شعب خارج از کشور بانک پارسیان درخواست خود را مطرح کنند.