تاجیکستان تا سال ۲۰۱۴ معادل ۳.۸میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید انجام می دهد
دوشنبه ـ کمیته سرمایه گذاری و مدیریت املاک تاجیکستان اعلام کرد که این کشور برای اجرای تعدادی از پروژه های مهم در بخش های مختلف اجتماعی و اقنصادی تا سال ۲۰۱۴ میلادی ۳.۸ میلیارد دلار هزینه خواهد کرد.
به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری ‘اوستا’، بخش عمده این منابع صرف توسعه نیروگاه های برق آبی با هدف افزایش توان تولید برق، گسترش زیربناهای جاده ای و حمل و نقلی، تاسیسات و زیرساخت های آبیاری و تامین آب آشامیدنی سالم برای روستاها خواهد شد.
مبلغ سه میلیارد و یکصد میلیون دلار از این میزان تسهیلات، ۲۹۶ میلیون دلار آن کمک های بلاعوض و ۲۷۱ میلیون و یکصد هزار دلار دیگر از محل بودجه دولت برای اجرای این پروژه ها تامین خواهد شد.
معادل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از این میزان در بخش افزایش تولید انرژی، حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار یا ۴۹.۱ درصد آن در بخش حمل و نقل و توسعه راهها و بالغ بر ۲۵۷ میلیون دلار از این میزان نیز صرف ایجاد تاسیسات و زیرساخت ها و توسعه شبکه های آبیاری روستایی خواهد شد.
به هر حال کارشناسان بانک جهانی معتقدند با وجود تلاش تاجیکستان برای از بین بردن پیامدهای بحران مالی در۲ سال اخیر، این کشور همچنان از کشورهای فقیر دنیا محسوب می شود.
فقدان سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی از دلایل رکود در اقتصاد تاجیکستان اعلام و تاکید شده برای افزایش سرمایه گذاری باید زمینه حضور بیشتر بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی این کشور فراهم شود.
بانک جهانی به عنوان یک نهاد مالی بین المللی، تحقق گسترش سرمایهگذاری در تاجیکستان را منوط به خصوصی کردن شرکتهای آلومینیوم و برق میداند.
به هر حال میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال ۲۰۱۰ میلادی تنها ۱۶ میلیون دلار بوده که کمتر از کمک خیریه ۴۰۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۰۹ و دو میلیارد دلار ارز ارسال شده از سوی کارگران مهاجر در کشورهای دیگر به تاجیکستان در سال ۲۰۱۰ است.
تاجیکستان طرح های مربوط به انرژی، صنایع، کشاورزی، گردشگری و حمل و نقل را از جمله زمینه هایی اعلام کرده که سرمایه گذاران خارجی و بخش خصوصی می توانند در آن بخش ها فعالیت کنند.
بنابر گزارش کمیته سرمایه گذاری و اموال دولتی تاجیکستان ،رقم سرمایه گذاری مستقیم خارجی در طول سال گذشته در این کشور، ۷۶۰میلیون دلار بوده است.