اخبار نساجی

تشکیل شورای عالی میان ایران و ترکیه

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن پیشنهاد به کشورهای عضو “دی هشت” برای سرمایه‌گذاری در صنایع خودروسازی و نساجی ایران، حجم مبادلات تجاری این کشورها را ۱۵۰ میلیارد دلار عنوان کرد و از تشکیل شورای عالی میان ایران و ترکیه خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدرضا نعمت‌زاده امروز – چهارشنبه – در چهارمین نشست وزرای صنعت کشورهای “دی هشت” اظهار کرد: هدف کشورهای “دی هشت” رشد پایدار اقتصادی است که البته این رشد پایدار پدیده‌ای چند وجهی است که تنها با افزایش تولیدات صنعتی محقق نمی‌شود. چراکه چالش‌های زیست‌محیطی و تغییر کاربری زمین، پیش روی توسعه صنعتی قرار دارد و به همین دلیل سازمان‌های بین‌المللی همچون اجلاس شانگهای آ.س.‌آن، اکو و جنبش متعهدها که نقش مهمی در توسعه پایدار دارند، می‌توانند نقش آفرین باشند.

وی گفت: همکاری نزدیک کشورهای “دی هشت” می‌تواند در نزدیکی میان مردم و فرهنگ‌سازی کشورهای عضو نقش موثری ایفا کند؛ به نحوی که مقدمه‌ای بر گسترش ارتباطات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میان اعضا خواهد بود.

نعمت‌زاده با بیان این که مدت زیادی است ایران با تحریم‌های بین‌المللی روبرو است، افزود: این در شرایطی است که صنعت ایران با مدد و کوشش سخت مهندسان و صنعتگران، پیشرفت‌های مهمی در زمینه پتروشیمی، انرژی، الکترونیک ماشین‌آلات و مواد معدنی، مصالح ساختمانی و سایر بخش‌های صنعت به دست آورده است.

وی اظهار کرد: همکاری با سازمان‌های منطقه‌ای از جمله اکو و حل برخی مسائل منطقه‌ای می‌تواند به توانمندسازی “دی هشت” کمک کند و این در شرایطی است که با توجه به چالش‌های جهانی زیست‌محیطی به نظر می‌رسد که اعضای کشورهای عضو “دی هشت” می‌توانند فعالیت بیشتری در رابطه با توسعه پایدار و با تاکید بر حفظ محیط زیست داشته باشند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار امیدواری کرد سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی به ۲۵ درصد ارتقا یابد چراکه باور ما بر این است که توسعه صنعتی می‌تواند درها را برای پتانسیل‌های بالقوه به روی بخش خصوصی در کشورهای عضو باز کند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

نعمت زاده گفت: سرمایه‌گذاری مشترک و عزم راسخ و جمعی کشورهای عضو “دی هشت” باید بیش از گذشته ارتقا یابد و پروژه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت برای همکاری تدوین شود تا بتوانند پتانسیل‌های بیشتری را به مرحله عملیاتی نزدیک کند.

به گزارش ایسنا، در حاشیه این نشست سند تاسیس دانشگاه “دی هشت” با همکاری دانشگاه آزاد و فی‌مابین معاون بین الملل دانشگاه آزاد و دبیرکل “دی هشت” در حضور وزرای صنعت ایران، بنگلادش، ترکیه و مقامات حاضر در این نشست به امضا رسید.

همچنین طرفین اظهار امیدواری کردند که با تاسیس این دانشگاه، همکاری‌های اقتصادی و آموزشی بین کشورهای اسلامی تقویت شود.

 

حجم ۱۵۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری کشورهای “دی هشت”

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: بین کشورهای عضو “دی هشت” ۱۵۰ میلیارد دلار مبادلات صورت می گیرد که در نظر داریم این میزان را افزایش دهیم.

نعمت‌زاده اظهار کرد: اولین اجلاس سران این کشورها در سال ۱۹۹۷ میلادی و در استانبول تشکیل شد و از آن موقع دبیرخانه این تشکیلات در استانبول شکل گرفت.

وی افزود: “دی هشت” پنج اجلاس تخصصی در بخش‌های بازرگانی، کشاورزی، انرژی، حمل و نقل و صنعت دارد و اجلاس آن هر دو سال یکبار در یکی از کشورهای عضو تشکیل می شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که مباحثی در رابطه با خودرو، سرامیک، شیشه، سیمان‌، استاندارد یا تکنولوژی برای توسعه همکاری‌ها نیاز است، گفت: در نظر داریم بتوانیم با تشکیل این نوع اجلاس‌ها، همکاری‌های اقتصادی کشورهای عضو را توسعه دهیم.

نعمت‌زاده در عین حال اظهار کرد: یکی از کارهای مهمی که می‌توانیم انجام دهیم ایجاد وب سایت‌هایی است که بتوانیم اطلاعات مرتبط را مبادله کنیم که روز گذشته سایتی در بخش خودرو رونمایی شد و قرار است اطلاعات آن تکمیل شود و چنانچه در هر زمینه بتوانیم اطلاعات‌مان را به خوبی با یکدیگر مبادله کنیم کمک بسیار زیادی برای توسعه همکاری ها خواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: ایجاد انجمن های مشترک در صنعت، فولاد، سیمان و خودرو را یکی از موضوعاتی عنوان کرد که باید مورد توجه کشورهای عضو “دی هشت ” قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اهداف کشورها بر این است که بتوانند در حوزه های مختلف با یکدیگر همکاری کنند و توسعه پایدار داشته باشند.

تشکیل شورای عالی ایران و ترکیه

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از تشکیل شورای عالی ایران و ترکیه در سطح روسای جمهور خبر داد و گفت: اعضای دولت دو کشور می توانند به تناسب در این شورا حضور یابند و قرار است ظرف چند سال آتی، تبادل تجاری ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

پیشنهاد همکاری ایران و ترکیه در تولید خودرو

نعمت زاده اظهار کرد: در خصوص همکاری های مشترک خودرو، هر دو کشور بنیه قوی دارند و همان طور که آمریکا و ژاپن در صنعت خودرو با یکدیگر همکاری می کنند و رقابت ناسالم ندارند بنده نیز فکر می کنم که دو کشور ایران و ترکیه بتوانند با هم همکاری کنند و در تولید خودروهای ملی نقش آفرین باشند.

وی درباره اهداف کشورهای “دی هشت” گفت: توسعه همکاری های متقابل یکی از مواردی است که باید کشورها مورد توجه قرار دهند و در این زمینه کشورمان در نظر دارد به تولید سه میلیون دستگاه خودرو در سال دست یابد که برای این کار به قطعه و سرمایه نیاز دارد و در ترکیه نیز چنین وضعیتی حاکم است که برای این موضوع باید برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران خارجی مبنی بر این که تسهیلات دولت روحانی برای خارجی‌ها چیست؟ گفت: برای کشور خاصی هیچ مزیتی قائل نمی شویم. ما قانون سرمایه‌گذاری خارجی داریم و بر این اساس تمام کشورها می توانند از این مزیت استفاده کنند و قانون هیچ تفاوتی برای کشورها ندارد.

به گفته نعمت‌زاده ایران و ترکیه در زمینه ایجاد شهرک صنعتی در حال مذاکره و مشورت هستند و این آمادگی وجود دارد که این شهرک در ایران ایجاد شود.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×