تعداد کاربران ایرانی جی پی آر اس موبایل
براساس آمارهای ارائه شده در سال ۹۰ بخش مهمی از دسترسی کاربران به فضای مجازی از طریق GPRS (اینترنت تلفنهای همراه) صورت گرفته است.
نگاهی گذرا به آمار کاربران روشهای مختلف اتصال به اینترنت گویای آن است که سال گذشته مردم بیش از همه از شیوه GPRS برای اتصال به اینترنت بهره بردهاند و پس از آن به ترتیب دایال آپ، فیبر نوری، ADSL و درنهایت وایمکس سایر شیوههای استفاده شده برای ورود به دنیای مجازی بودهاند.
حدود ۳۲ میلیون و ۶۹۶ هزار کاربر در سال ۹۰ وارد فضای مجازی شدهاند و ضریب نفوذ اینترنت کشور حدود ۲۳/۴۳ درصد تخمین زده شده است که در این میان سهم کاربرانی که با GPRS وارد اینترنت شدهاند به مراتب بیش از کاربران سایر روشها است.
بنابر آمار ارائه شده از سوی مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما) در سال ۹۰ حدود هفت میلیون نفر از کاربران کشور از شیوه سنتی دایالآپ برای اتصال به اینترنت بهره بردهاند و حدود ۱۷/۹ درصد از این جمعیت از این شیوه استفاده کردهاند. اما اینترنت پرسرعت یا همان ADSL که اخبار متعددی مبنی بر رشد چشمگیر آن ارائه شده نیز طی این سال حدود چهار و نیم میلیون کاربر را جذب خود کرده و حدود ۶ درصد از کل اتصالات به دنیای مجازی را در برگرفته است.
با این وجود محبوبترین شیوه اتصال به اینترنت در میان کاربران از طریق تلفنهای همراه بوده است و GPRS با بیش از ۱۴ میلیون و ۲۵۰ هزار کاربر حدود ۸۵/۱۸ درصد از اتصالات کشور را به خود اختصاص داده است.
شیوه اتصال با وایمکس هم با بیش از ۸۶۷ هزار کاربر حدود ۱۵/۱ درصد از مجموع اتصالات فضای مجازی را در برگرفته و پس از آن اتصال از طریق فیبرنوری با بیش از شش میلیون کاربر حدود ۰۷/۸ درصد از مجموع اتصالات را به خود اختصاص داده است.