اخبار فرش ماشینی

تولید دو ماده با ارزش جدید در صنعت پلی اکریل توسط محققان کشور

 

تولید دو ماده با ارزش جدید در صنعت پلی اکریل توسط محققان کشور

 

مدیر تحقیق، توسعه و تضمین کیفیت شرکت پلی اکریل اصفهان گفت: دو ماده جدید برای نخستین بار در صنعت پلی اکریل جهان در این شرکت تولید شده است.

کیهان عباسیان این شرکت را جزو صنایع سبز کشور دانست و اظهار کرد: این شرکت طی پنج سال گذشته بیش از ۱۰ پروژه زیست محیطی را انجام داده و به دنبال آن به عنوان صنعت سبز کشورهای عضو سازمان اکو برگزیده شد.

وی با بیان اینکه آب مورد نیاز این کارخانه از چاه‌های عمیق منطقه تأمین می‌شود، افزود: این شرکت پس از ۲۵ سال پساب خروجی خود به زاینده رود را متوقف و تصفیه کرده و آن را صرف توسعه فضای سبزی به مساحت ۱۰۰ هکتار درخت در اطراف مجموعه خود کرده و از سوی دیگر بخشی از پساب تصفیه شده را در راستای صرفه جویی در مصرف آب دوباره وارد سیستم کارخانه کرده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

مدیر تحقیق، توسعه و تضمین کیفیت شرکت پلی اکریل ایران تاکید کرد: پروژه‌های متعددی نیز در راستای بهبود مستمر عملکرد زیست محیطی شرکت انجام شده است.

عباسیان درخصوص فعالیت‌های مبتنی بر دانش در این شرکت ادامه داد: این شرکت به عنوان صنعت مادر طی پنج سال گذشته ۲۵ طرح تحقیقاتی را انجام داده است که از این میان پنج پروژه برای اولین بار درکشور و دو پروژه نیز برای اولین بار در سطح جهانی اجرا شده که مقالات مربوط به آنها برای چاپ در مجلات بین المللی ISI آماده شده است.

وی تصریح کرد که این پروژه‌ها بعد از طی مراحل آزمایش در مرحله تولید انبوه قرار خواهد گرفت.

تولید دو ماده جدید در سطح جهانی

این کارشناس صنعت پلی اکریل درخصوص پروژه‌های سطح بین المللی این شرکت گفت: در سال ۱۳۹۱ در راستای خودکفایی در تامین مواد اولیه صنایع کشور، ماده وینیل اکریلیک (VA) را جایگزین ماده افزودنی، وارداتی و گران قیمت متیل اکریلیک (MA) کرده‌ایم که این موفقیت علمی در فناوری خشک تولید اکریلیک در جهان بی سابقه بوده است.

عباسیان در ادامه با بیان اینکه ماده بیس هیدروکسی اتیل ترفتالئات (BHET) هم برای اولین بار با هدف تولید پلی استر غیر اشباع در این شرکت تولید و استفاده شده است،گفت: روش کار به این گونه است که منومر باقی مانده در چرخه‌های تولیدی پلیمر را استخراج و آن را به عنوان ماده اولیه برای تولید رزین‌های پلی استر غیراشباع به کار خواهیم گرفت.

وی درخصوص پروژه‌های برتر سطح کشوری این شرکت تصریح کرد: طی تحقیقات و آزمایشات از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ موفق به ساخت نوعی الیاف پلی استر اصلاح شده با نام پلی کول (POLY COOL) شدیم که کاربرد آن در لباس‌های ورزشی و لباس زیر و سایر پوشاک است.

مدیر تحقیق، توسعه و تضمین کیفیت شرکت پلی اکریل ایران افزود: این الیاف با پخش کردن سریع عرق بدن در سطح لباس سرعت تبخیر آن را افزایش داده و از فشار گرما در حین کار یا ورزش به بدن شخص می کاهد.

عباسیان از ساخت ماده پلی بست (POLY BEST) خبر داد و گفت: این محصول جایگزین پنبه نسوز یا همان آزبست می‌باشد که در ساخت ایرانیت به کار می‌رود و با توجه به اینکه فعالیت کارخانه‌های این صنعت در حال حاضر به دلایل زیست محیطی متوقف شده این ماده اولیه می‌تواند زمینه‌ را برای آغاز کار مجدد آنان فراهم کند.

وی ادامه داد: تولید الیاف اکریلیک آنتی باکتریال با فناوری نانو از سال ۱۳۸۶ آغاز و در سال جاری نهایی شد که این نوع الیاف از نظر بهداشتی برای فرش‌های ماشینی مناسب است چراکه اکثراً آنها مدت طولانی شسته نمی‌شود و بهترین محیط برای پرورش باکتری‌ها می‌باشد.

مدیر تحقیق، توسعه و تضمین کیفیت شرکت پلی اکریل اصفهان افزود: این الیاف نیز قابلیت استفاده در لباس زیر افرادی که به بیماری‌های پوستی، حساسیت‌های قارچی و … مبتلا می‌شوند را دارد.

عباسیان گفت: در پایان سال ۱۳۹۱ اقدام به تولید نوع دیگری از پلی استر GF که گرانولی تقویت شده با الیاف شیشه است کردیم که این ماده برای تولید قطعات پلاستیک صنایعی مانند خودروسازی، برق و الکترونیک و .. کاربرد مناسبی دارد.

وی با بیان اینکه این ماده جدید مقاومت بالایی در برابر آتش و ضربه دارد، خاطر نشان کرد: GF از پلیمر پلی استر تولید می‌شود که این امر علاوه بر تولید محصولی جدید برای صنایع پلاستیک موجب صرفه جویی‌های اقتصادی بالایی برای شرکت می‌شود.

عباسیان افزود: از ابتدای سال جاری طرح تحقیقات برای تولید ماده PMMA (پلی متیل متا اکریلات) را آغاز کرده‌ایم که این ماده برای تولید شیشه‌های قابل مصرف در صنایع هوا فضا کاربرد دارد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×