اخبار نساجی

جزئیات تعیین تکلیف بدهی‌های وزارت نیرو

 

جزئیات تعیین تکلیف بدهی‌های وزارت نیرو

وزیر نیرو با اعلام اینکه وزارتخانه متبوعش از تمام ظرفیت‌های بودجه ۹۰ در حوزه آب و برق استفاده کرده است، از تعیین تکلیف مطالبات مپنا خبر داد و گفت: ۲ هزار میلیارد تومان از اضافه درآمد فاز اول هدفمندی به پرداخت بدهی‌ها اختصاص یافت.

به گزارش افکارنیوز، مجید نامجو در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه منابع وزارت نیرو از محل فروش خدمات آب و برق و انشعابات به مردم به دست می آید، گفت: علاوه بر این، اعتبارات دیگری نیز از طریق بودجه های سنواتی در قالب بودجه در اختیار وزارت نیرو قرار می گیرد.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه وزارت نیرو برای پرداخت بدهی های خود به پیمانکاران بخش آب و برق اقداماتی را انجام داده است، اظهار داشت: یکی از موارد این بود که آن بخشی از توسعه ای که می تواند در حوزه وزارت نیرو اتفاق بیافتد را می تواند با سرعت کمتری دنبال کند.

نامجو با اشاره به اینکه این اقدام با توجه به اجرای هدفمندی یارانه ها مدنظر قرار گرفت، ادامه داد: پیش بینی ما این بود که اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها باعث کاهش مصرف مردم در دو بخش آب و برق شود که همینگونه نیز بود.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی با بیان این مطلب که در بخش برق ۸ درصد رشد سالیانه مصرف تقریبا متوقف شد و علاوه بر آن ۲ درصد نیز کاهش مصرف اتفاق افتاد، خاطر نشان کرد: این موضوع نشان دهنده این بود که وزارت نیرو بتواند بخشی از توسعه اقدامات خود را در این حوزه که از قبل درنظر داشت را کنترل کند.

به گفته وزیر نیرو، تجهیز وزارتخانه برای پرداخت بدهی ها یکی از اقداماتی بود که دنبال کردیم وبرای اجرا نیز به بخش های مختلف ابلاغ شد. علاوه بر این پرداخت بدهی ها از طریق منابع جاری و داخلی وزارتخانه نیز دنبال شد.

نامجو با اشاره به فروش برق با قیمت متوسط ۱۵۶ ریال قبل از هدفمندی یارانه ها، گفت: بعد از هدفمندی رئیس جمهور اجازه داد که وزارتخانه به دلیل تبدیل انرژی ۲۶۴ ریال از مصرف کنندگان برای سهم خود دریافت کند.

وی خاطر نشان کرد: از این طریق ۲ هزار میلیارد تومان درآمد اضافه برای وزارت نیرو ایجاد شد که می توانست برای پرداخت بدهی ها مورد استفاده قرار بگیرد که در مسیر جریان پرداخت بدهی ها به کار گرفته شد.

وزیر نیرو اظهار داشت: وزارتخانه توانست از ظرفیت های خود در مسیر استفاده از منابع برای پرداخت بدهی ها به خوبی استفاده کرد و اگر به قانون بودجه سال گذشته نگاه شود بندهایی مانند ۳۳، ۳۶ و ۳۵ وجود دارد که بر پرداخت بدهی دولت به بانک ها از طریق فروش سهام و اموال تاکید دارد.

به گفته نامجو، با پیگیری های وزارت نیرو مصوبه خوبی نیز از دولت برای پرداخت ۷ هزار میلیارد تومان از بدهی های وزارت نیرو به بانک ها نیز اخذ شد که توانستیم بدهی وزارتخانه را به دولت منتقل کنیم.

وی به فروش اموال و دارایی های وزارتخانه از جمله نیروگاه ها برای تسویه بدهی ها اشاره کرد و تصریح کرد: به صورت کلی چندین مصوبه خوب از دولت در این زمینه اخذ کردیم.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ظرفیت های جدید در گذشته در اختیار وزارت نیرو نبوده است، گفت: در گذشته نیز وزارت نیرو اقدام به فروش نیروگاه کرد ولی اجازه برداشت آن از خزانه بابت تسویه بدهی های خود را نداشته است.

نامجو با بیان اینکه مطالبات برخی از پیمانکاران بزرگ مانند مپنا که بیش از ۲ هزار میلیارد تومان طلب دارند را از این روش دنبال کردیم، اظهار داشت: مراحل واگذاری نیروگاه ها در سازمان خصوصی سازی در دست انجام است و آنچه که وزارت نیرو باید انجام می داد، صورت گرفته است.

وی پرداخت بخش زیادی از بدهی های وزارتخانه متبوعش از طریق پرداخت مستقیم و یا تهاتر دارایی ها را اقدام مهمی دانست که تا پایان سال گذشته دنبال شد. به صورت کلی بندهای بودجه ۹۰ از طریق وزارت نیرو عملیاتی شد و کمتر وزارتخانه ای توانست از بندهای بودجه ای برای موضوعات وزارتخانه ها استفاده کرده اند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×