اخبار نساجی

حالا حرفه ای ها هم نمی توانند بازار را پیش بینی کنند!

 

حالا حرفه ای ها هم نمی توانند بازار را پیش بینی کنند!

شنبه صادرات لیست بلندبالایی از کالاها ممنوع می‌شود، یکشنبه صدای اعتراض تولیدکننده‌ها و صادرکننده‌ها به هوا بلند می‌شود و دوشنبه آن لیست منتشره در روز شنبه تکذیب می‌شود تا اینکه اصلاحات اساسی در آن اعمال شود.

این داستان در این مدت بارها تکرار شده و اعتماد و آرامش را از فعالان اقتصادی سلب کرده است. در این هفته داستان ممنوعیت واردات با ارز آزاد یک روزه منتشر و تکذیب شد. حالا حتی ما هم در مورد بسیاری از تصمیمات در فضای ابهام قرار داریم. با این تفاسیر نیاز به بررسی روزانه خبرها و تحلیل آنها بیش از پیش احساس می‌شود.

برای این منظور در تلاشیم در اسرع وقت وب‌سایت دکتر مانی را راه‌اندازی کنیم. خوبی سایت این است که می‌توانیم هر روز و هر لحظه مطالب را به‌روز کرده و شما را در جریان تحولات قرار دهیم.

این در حالی است که مطالب روزنامه «آسیا» با همان کیفیت قبل برای مخاطبان گرامی منتشر خواهد شد. در هفته آتی جزئیات بیشتری در این مورد به عرضتان خواهیم رساند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

ارز

مدتی است مطابق انتظار، نوسانات ارزی در محدوده ۲۸۰۰-۲۶۰۰ تومان تحت کنترل است. نرخ ارز مبادله‌ای هم در محدوده ۲۴۶۰ تومان تقریبا ثابت است. زمزمه‌های شنیده شده این احتمال را که به مرور ارز مبادله‌ای پایه و اساس همه معادلات قرار گرفته و ارز ۱۲۲۶ تومانی، صرفا برای مواد غذایی و دارویی اختصاص یابد را تقویت کرده است.

به مرور همه ارکان اقتصادی به این نتیجه رسیده‌اند که بازگشت نرخ دلار به محدوده زیر ۲۵۰۰ تومان، در عمل نمی‌تواند اتفاق بیفتد، مگر با تغییر یکسری پارامتر اساسی. در شهریور و مهرماه، تداخل موج عادی و روتین اقتصاد با کمبود ارز، باعث جهش قیمت ارز شد.

به مرور نه‌اینکه اتفاقی در زمینه عرضه ارز افتاده باشد، بلکه موج رکودی جدید، فضای اقتصادی جدیدی را به همراه آورد که با همین عرضه اتاق مبادلاتی در محدوده فعلی قابل کنترل است. تا زمانی که یکی از این دو کفه عرضه و تقاضا تغییر بااهمیتی نداشته باشد، می‌توان امیدوار بود قیمت‌ها جهش یا افت خاصی نداشته باشند. این انتظار حداقل تا پایان آذرماه بسیار نزدیک به واقعیت است.

طلا Gold

این هفته خبر جالبی در مورد میزان واردات طلای ایران از ترکیه منتشر شد. بعد از اینکه با اعمال محدودیت‌های بین‌المللی، امکان نقل و انتقال پول از مبادی بانکی کشور، سخت و بعضا غیرممکن شد، راهکارهایی هوشمندانه برای دور زدن این قبیل تحریم‌ها در دستور کار قرار گرفت.

یکی از این روش‌ها واردات طلا از ترکیه در ازای پولی است که به واسطه صادرات گاز به آنها داریم. ترک‌ها تائید کردند که صادرات طلا به ایران در ماه آوریل در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۱، ۳برابر شده است. در آوریل سال ۲۰۱۲ ترکیه ۲۱تن طلا به ارزش ۲/۱ میلیارد دلار به ایران فرستاد که این عدد در سال جاری به ۶۰ تن بالغ شده است.

این موضوع نشان می‌دهد امکان عرضه سکه در مقاطع مختلف برای بانک مرکزی محتمل و ممکن است. این خبر برای کسانی که با تحلیل، اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند، خبر خوبی است، زیرا براساس ارزش واقعی طلا،‌ براساس قیمت‌های جهانی و نرخ دلار، می‌توانند محاسبه کرده و از خرید در قیمت‌های حباب‌گونه خودداری کنند.

سهام Share

این هفته معاملاتی تنها ۳ روز کاری داشت. شنبه و یکشنبه تعطیل رسمی بود و پنجشنبه و جمعه هم که بورس تعطیل است. اما همین ۳ روز کاری شاهد رشد قیمتی اکثر سهام شرکت‌های بزرگ و موثر بر شاخص بودیم. این رشد در ادامه تاثیراتی است که رشد نرخ ارز بر سودآوری شرکت‌ها داشت. البته فضای آرامش داخلی و بین‌المللی هم در این بین بی‌تاثیر نبوده است.

سوال برخی این است که آیا این رشدها منطقی است یا حباب قیمتی در بورس شکل گرفته است؟

پاسخ به این سوال را اینگونه می‌دهیم که اگر بورس را دماسنج اقتصاد یک کشور بدانیم، واقعیت اقتصادی چیزی متفاوت از این رشدها است، اما اگر قیمت‌ها را به‌جای ریال به دلار تبدیل کنیم، خواهیم دید که با فرض رشدهای اخیر، همچنان به سطح قیمت‌ها در یک‌سال قبل و پیش از ریزش قیمت‌ها در ۵ماه ابتدایی امسال هم نرسیدیم. وقتی نرخ ارز افزایش یافت و در همین محدوده تثبیت شد، همه دارایی‌ها از جمله دارایی‌های ثابت و حتی اوراق بهادار باید مجددا ارزش‌گذاری شوند.

به یک مثال واضح و روشن دقت کنید؛ سهم ملی مس سال قبل ۵۰۰ تومان بود، در آن ایام دلار حدودا ۱۵۰۰ تومان بود، سود هر سهم ملی مس هم با آن نرخ ارز در محدوده ۸۰ تومان. با این تفاسیر هر سهم ملی مس یک‌سوم قیمت دلار بود؛ یعنی ۳۰ سنت. حالا دلار به طور میانگین ۲۵۰۰ تومان است، با این قیمت ارز، سود هر سهم ملی مس تا ۱۲۰ تومان افزایش خواهد یافت.

قیمت هر سهم این شرکت ۷۰۰ تومان است. این ارزش ریالی که در ظاهر بالاتر از سال قبل است، معادل کمتر از یک‌سوم دلار است (۲۸ سنت). حالا احتمالا متوجه می‌شوید که این افزایش قیمت کاملا منطقی است و با توجه به دیدگاه بازار از قیمت ارز می‌تواند تداوم داشته باشد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×