حمایت از تولید با روشهای منطقی
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران درخصوص تغییر در نحوه حمایت از تولید در فاز دوم هدفمندی یارانهها گفت: هر راهی که بخش تولید در فاز دوم مورد توجه و اولویت قرار بگیرد، مطلوب و خوب است.
یحیی آلسحاق افزود: یکی از اهداف هدفمندی یارانهها تغییر در خطوط تولیدی بوده است که با قیمت جدید حاملهای انرژی محصول واحدهای تولیدی صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: چگونگی پرداخت و تامین وجوه مورد نیاز برای تغییر در خطوط تولید از موضوعات مهم در این زمینه است که باید مدنظر برنامهریزان قرار گیرد که احتمال دارد این وجوه از طریق درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانهها یا از طریق اصلاح نظام بانکی و تقویت آن تامین شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه تغییر خطوط تولیدی هزینه بسیار بالایی در بر خواهد داشت، افزود: این امر جز با همیاری و کمک نظام بانکی امکانپذیر نیست. در این میان در اختیار گذاشتن قسمتی از تسهیلات نظام بانکی به واحدهای تولیدی و همچنین دریافت بخشی از هزینهها با کارمزد یا سود یک رقمی و پرداخت مابهالتفاوت آن از محل درآمدهای دولت از هدفمندی میتواند در این مسیر موثر باشد.
آلاسحاق درخصوص تاثیر معافیتهای مالیاتی برای حمایت از تولید نیز اظهار کرد: حمایت از واحدهای تولیدی به هر شکل منطقی ضرورت دارد. وقت آن رسیده که از تولید حمایت شود و این بخش از اقتصاد کشور در اولویت قرار بگیرد که بیشتر این حمایتها درجهت اهداف هدفمندی یارانههاست.
به گفته وی، جبران هزینههای تولید و رسیدن به اهداف هدفمند شدن یارانهها از قبیل شفافیت فعالیت اقتصادی، سرمایهگذاری جدید و ایجاد اشتغال نیز از دیگر مواردی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران بر ضرورت حمایت از بخش تولید تاکید کرد و گفت: کاهش بوروکراسی و مشکلات گمرکی، حمایتهای مالی و بانکی و کمک به گردش نقدینگی واحدها از موارد موثر در این مسیر خواهد بود.