اخبار نساجی

دست تولیدکننده ایرانی به دلار دولتی نمی رسد

 

دست تولیدکننده ایرانی به دلار دولتی نمی رسد

“ارز مرجع” یا همان دلار ۱۲۲۶ تومانی به دست کدام تولیدکنندگان می‌رسد؟ و تولیدکنندگان تا چه مدت باید در صف دریافت ارز دولتی برای واردات مواد اولیه خود باقی بمانند؟ این سوالی است که این روزها بسیاری از فعالان صنعتی کشور آن را مطرح می‌کنند.

با وجود نگرانی‌هایی که پس از نوسانات نرخ ارز در چند ماه گذشته در مورد واردات مواد اولیه تولیدکنندگان مختلف به وجود آمد، مسوولان هر روز وعده جدیدی را به بخش تولید می‌دهند. تخصیص ارز مرجع با قیمت ۱۲۲۶ تومان، یکی از وعده‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای هموارتر شدن واردات بوده، موضوعی که با گذشت یک ماه از اعلام آن، هنوز عملیاتی نشده است.

دبیر انجمن قطعه‌سازان خودرو:
تولیدکنندگان باید مراحلی طولانی برای دریافت دلار دولتی بگذرانند
«دبیر انجمن قطعه‌سازان» از جمله کسانی است که در مورد تخصیص ارز مرجع برای واردات مواد اولیه، به خبرنگار «الف» می‌گوید: بر اساس اطلاعاتی که ما داریم وزارت صنعت، معدن و تجارت تلاش زیادی برای تخصیص ارز مرجع به بخش تولید انجام داده است اما این کار هنوز به سهولت انجام نمی‌شود.

ساسان قربانی با بیان اینکه چند مشکل در استفاده از ارز با نرخ مرجع وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر اگر تولیدکننده‌ای بخواهد دلار ۱۲۲۶ تومانی دریافت کند، باید مراحلی بسیار طولانی را بگذراند. همچنین دریافت ارز با نرخ مرجع، منوط به ثبت سفارش و گشایش اعتبار است. اما در حال حاضر بانک‌ها برای گشایش اعتبار ۳۰ درصد از مبلغ کالا را مطالبه می‌کنند. این در حالی است که تا چند ماه پیش، این میزان ۱۰ درصد بود. وی افزود: هم‌اکنون تولید و صنعت بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت است که اگر از آن دریغ شود قطعا واحدهای تولیدی دچار مشکل می‌شوند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان بیسکوییت و شکلات:
ارزهای پرکاربرد در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد

جمشید مغازه‌ای، فعال صنعتی دیگری است که از عدم تخصیص ارز با قیمت مرجع خبر می‌دهد. دبیر انجمن صنایع بیسکوئیت، شیرینی و شکلات در گفت و گو با «الف» با بیان اینکه تخصیص ارز با قیمت ۱۲۲۶ تومان منوط به ثبت سفارش است، گفت: بخش بزرگی از واحدهای فعال صنعتی، تاکنون موفق به دریافت دلار با قیمت دولتی نشده‌اند.

وی می‌افزاید: یک مشکل دیگر این است که در حال حاضر بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که فقط هفت نوع ارز را با قیمت مرجع در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند یعنی ین ژاپن، وون کره، لیر ترکیه، روبل روسیه، روپیه هند، یوآن چین و یورو. یعنی ارزهای پرکاربردی مانند درهم امارات و دلار، در میان این ارزها قرار ندارند و در نتیجه حتی تولیدکنندگان و واردکنندگانی که بتوانند ارز را با نرخ مرجع دریافت کنند، مجبورند هزینه‌هایی را برای تبدیل این ارزها به ارزهای رایجی مانند دلار و درهم متحمل شوند که همین مساله بار هزینه‌ای مضاعفی را بر دوش واحدهای صنعتی می‌اندازد.

لازم به ذکر است از زمانی که دولت در جهت ساماندهی بازار ارز قیمت ۱۲۲۶ تومانی را برای دلار اعلام کرد و خرید و فروش ارز در قیمت‌های بالاتر را ممنوع ساخت، متولیان حوزه صنعت و تجارت نیز وعده دادند که ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه را تامین کنند. اما از آن زمان تاکنون وعده دولت برای تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان کالاهای اساسی که منوط به گشایش «ال.سی» از سوی متقاضیان بود، به طور عینی محقق نشده است و آخرین موضع‌گیری مقامات دولتی در برابر اعتراض تولیدکنندگان در مورد صف طولانی برای دریافت ارز با نرخ مرجع، این است که بخش تولید برای دریافت ارز با نرخ مرجع باید کمی صبر کند؛ چرا که دولت درصدد است ابتدا لیست کالاهای اساسی و دارای اولویت را مشخص کند، و بعد در مورد روند تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی تصمیم‌گیری کند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×