دستگاه آزمایشگاهی الکتروریسی برای تولید نانوالیاف در زنجان ساخته شد
مدیر عامل شرکت فناوری نانوساختار آسیا، به ساخت دستگاه آزمایشگاهی الکتروریسی در زنجان اشاره کرد و گفت: فناوری مدل خارجی این سیستم بسیار پایین تر از نمونه ایرانی آن است.
مجید محمدی دستگاه الکتروریسی را برای تولید انواع نانو الیاف از پلیمرها و نانو ذرات فلزات دانست و افزود: عمده کاربرد این دستگاه در زمینه زیست فناوری و محیط زیست، پزشکی، دارویی و بهداشتی، تولید و ذخیره سازی انرژی، صنعتی، دفاعی و امنیتی است.
وی به قابلیت های اصلی دستگاه های تمام اتوماتیکی آزمایشگاهی الکتروریسی اشاره و اظهار کرد: امکان تولید دسته وسیعی از نانوالیاف و نانو ذرات پلیمری و سرامیکی، به کارگیری دسته وسیعی از پلیمرهای طبیعی و سنتزی و نیز نانو ذرات سرامیک و وجود کاربرد دوگانه الکتروریسی و الکترواسپری از عمده قابلیت های این دستگاه محسوب می شود.
محمدی انعطاف در طراحی، سهولت در به کارگیری، وسعت کم تجهیزات جانبی ارائه شده، کنترل بسیار دقیق به همراه دامنه بالای تغییرات در نظر گرفته شده برای پارامترهای الکتروریسی و امکان اعمال تغییرات مختلف در شرایط عملیاتی و فرآینده بر اساس نیاز محقق را از ویژگی های خاص این دستگاه دانست و یادآورشد: تولید حس گرهای زیستی و شیمیایی، تصفیه آب و پساب، حذف فلزات سنگین، غشاهای تبادل یونی، فیلتراسیون و جاذب های صوت از محصولات تولیدی این دستگاه در زمینه زیست فناوری و محیط زیست می باشند.
مدیر عامل شرکت فناوری ساختار آسیا، مهندسی بافت، پوشش های زخم، سامانه های کنترل رهش، فیلتر های پزشکی، تجهیزات و ایمپلن های پزشکی، ماسک های بهداشتی و ابر جاذب ها را از موارد استفاده در بخش پزشکی دارویی و بهداشتی دانست و گفت: این نانوالیاف قابلیت استفاده در پیل های خورشیدی، سوختی، ذخیره سازی هیدروژن، باطری های پلیمری و ابر خازن ها را دارد.
به گفت وی، این الیاف می توانند در پوشش های محافظ در برابر عوامل شیمیایی، بیولوژیکی و الکترومغناطیسی، کامپوزیت های تقویت شده با لایه های نانو الیاف، تولید نانو الیاف کربن و نسل جدید فیلتر مایعات و گازها استفاده شود.