دولت برای جذب سرمایههای خارجی برنامه تشویقی تدوین کرد
رییس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر بسته خروج از رکود دولت، راه میانبر افزایش توان تولیدی و صادراتی کشور را جذب سرمایهگذاری خارجی دانست و گفت: باید از تمام ظرفیتها و مکانیسمهای خود در این مسیر استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، «ولیالله افخمیراد» در حاشیه نشست هماهنگی کمیسیون مشترک ایران و ونزوئلا، با تاکید بر نقش جذب سرمایهگذاری خارجی در افزایش ظرفیتهای اقتصادی کشور اظهار داشت: دولت ایران برای رونق سرمایهگذاری خارجی برنامههای تشویقی تدوین کرده است.
وی افزود: بدون شک با تزریق منابع جدید به چرخه اقتصادی و تقویت بنیه تولیدی کشور، حجم صادرات غیر نفتی افزایش خواهد یافت.
افخمیراد اقدام دولت در ایجاد بسترهای جذب سرمایهگذاری خارجی را مفید ارزیابی کرد و گفت: تسهیلات سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که سرمایهگذاران را از معافیت مالیاتی و سهولت در صدور روادید بهرهمند کرده از جمله اقدامات موثر در این راستا است.
رییس سازمان توسعه تجارت سرمایهگذاری در ایران را آسان و کمهزینه دانست و ادامه داد: ایران با توجه به منابع طبیعی سرشار، تنوع اقلیمی، نیروی کار فراوان، موقعیت جغرافیایی و همسایگی با کشورهای آسیای مرکزی و خلیج فارس، مقصد ایدهآلی برای سرمایهگذاران خارجی است.
وی افزود: تدبیر دیگر دولت برای تسهیل سرمایهگذاری خارجی، طرحی است که به تازگی به تصویب هیات دولت رسیده مبنی بر اینکه اگر خارجیها در ایران کارخانه راهاندازی کنند و ۳۰ درصد محصول تولیدی خود را صادر کنند از ۵۰ درصد معافیت مالیاتی برخوردار میشوند.
افخمیراد با اشاره به تمایل کشورهای اروپایی برای همکاری با ایران اضافه کرد: ترغیب خارجیها برای تاسیس و راهاندازی کارخانه در ایران، تکنولوژی خارجی را به کشور منتقل میکند و فضای رقابتی مفیدی را ایجاد کرده که به تقویت توان تولیدی و افزایش کیفیت محصولات تولیدی و در نتیجه افزایش صادرات منجر میشود.
رییس سازمان توسعه تجارت تقویت ارتباط با کشورهای مختلف و به ویژه کشورهای همسایه را در جذب سرمایهگذاران خارجی موثر خواند و افزود: لازمه تجارت موفق رفتوآمد و تعامل با کشورهای مختلف است به همین منظور سازمان توسعه تجارت، برگزاری نمایشگاهها در خارج از کشور، ترغیب خارجیها برای حضور در نمایشگاههای داخلی، اعزام هیاتهای تجاری، گسترش توافقنامههای ترجیحی، برگزاری کمیسیونهای مشترک و اعزام رایزنان بازرگانی را به صورت جدی در دستورکار خود قرار داده است.
وی افزود: امیدواریم با این اقدامات علاوه بر افزایش میزان اشتغال و بهبود فضای کسبوکار، شاهد افزایش حضور محصولات ایرانی در بازارهای جهانی و افزایش صادرات غیر نفتی باشیم.