اخبار نساجی

رسانه ها و تولید ملی

– یکم؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در دیدار صدها نفر از جوانان ۷۳ کشور جهان از جمله جوانان مصر، تونس، لیبی، لبنان، یمن، بحرین و فلسطین در دهم بهمن ماه سال ۱۳۹۰ فرمودند، تاریخ بشریت بر سر یک پیچ بزرگ تاریخی و در آستانه تحول عظیم قرار دارد.

رهبر انقلاب تأکید کردند: بشریت از همه مکاتب و ایدئولوژی های مادی اعم از دموکراسی، لیبرال دموکراسی و ناسیونالیسم سکولار عبور کرده و در آغاز دوران جدیدی است که بزرگترین نشانه آن، توجه ملتها به خدای متعال، استمداد آنها از قدرت لایزال الهی و اتکای ملتها به وحی است.

ایشان با اشاره به «تسلط شبکه دیکتاتوری پیچیده، خطرناک، فاسد و شیطانی صهیونیستها و قدرتهای استکباری» بر جهان افزودند: قیام ملتهای منطقه علیه دیکتاتورهای وابسته، جزیی از مبارزه بشریت با دیکتاتوری جهانی صهیونیستهاست و جامعه بشری با پشت سر گذاشتن پیچ بزرگ تاریخی، از سیطره این دیکتاتوری خطرناک رها می شود و این تحول عظیم براساس وعده صادق پروردگار، به آزادی ملتها و حاکمیت ارزشهای معنوی و الهی منجر خواهد شد.

دوم؛ معظم له تقریباً یک ماه پس از تبیین تحولات داخلی و خارجی در جمع جوانان کشورهای اسلامی و مشخصاً در هفدهم اسفند ۱۳۹۰ در حکمی اعضای حقیقی و حقوقی «شورای عالی فضای مجازی» را منصوب کردند.

رهبر انقلاب اسلامی آثار چشمگیر شبکه جهانی اینترنت به عنوان رسانه قدرتمند و تازه ظهور در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، لزوم برنامه ریزی و هماهنگی به منظور پیشگیری از آسیبهای ناشی از آن، و بهره گیری حداکثری از فرصتها در راستای ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم را از دلایل اصلی ضرورت تشکیل شورای عالی فضای مجازی برشمردند و تأکید کردند: «این شورا وظیفه دارد مرکزی را به نام مرکز ملی فضای مجازی کشور ایجاد کند.»

سوم؛ رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خطاب به مردم ایران، سال ۱۳۹۱را سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام کردند.
در بخشی از پیام نوروزی ایشان آمده است: «سالی که گذشت – سال ۹۰ – یکی از سالهای پر حادثه در سطح جهان و در منطقه و در کشور ما بود. آنچه که در مجموع انسان مشاهده می کند، این است که این حوادث بر روی هم به سود ملت ایران و در راه کمک به هدفهای آن، تمام شده است. آن کسانی که اهداف بدخواهانه ای درباره ملت ایران و ایران و ایرانی در سر می پرورانند، در کشورهای غربی دچار مشکلات گوناگون هستند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

در سطح منطقه، ملتهایی که جمهوری اسلامی از آنها همواره حمایت کرده است، به هدفهای بزرگی دست پیدا کرده اند؛ دیکتاتورهایی به زیر کشیده شدند؛ قانونهای اساسیِ مبتنی بر اسلام در کشورهایی تصویب شد؛ دشمن درجه یک امت اسلامی و ملت ایران – یعنی رژیم صهیونیستی – در محاصره قرار گرفت. در داخل کشور، به معنای حقیقی کلمه، سال ۹۰، سال بروز اقتدار ملت ایران بود.

در جنبه سیاسی، ملت ایران در این سال، چه در راهپیمایی بیست و دوم بهمن، چه در انتخابات دوازدهم اسفند، آن چنان حضوری از خود نشان داد و آن چنان شاخصی را برای اقتدار ملی در تاریخ منطقه ثبت کرد که نظیر آن را در گذشته کمتر داشتیم.

چهارم؛ نقش رسانه ها در برخورداری جامعه جهانی از تولیدات ملی: «سال ۸۸ اصلاح الگوی مصرف»، «سال ۸۹ همت مضاعف، کار مضاعف»، «سال ۹۰ جهاد اقتصادی» و اینک نامگذاری سال ۱۳۹۱ به عنوان سال «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» از سوی رهبر معظم انقلاب در شرایطی که تقریباً مناسبات بین المللی به دلیل وقوع تغییرات بنیادین دستخوش تغییر بوده و همه نگاهها به آن سوی مرزهاست از یک سو نشان از درک درست معظم له از سیر تحولات خارجی و در نتیجه آن نقش اقتصاد و تولید بومی در پیشرفت ملی کشور و بهبود رفاه اجتماعی مردم برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی ناشی از فروپاشی نظامهای مادی دارد و از سوی دیگر بیانگر میزان اهمیت تأثیر تحولات داخلی خاصه تقویت بنیه اقتصاد و تولید ملی بر تحولات جامعه بین المللی و احیانا در مقابله با هجمه های همه جانبه کشورهای سلطه گر علیه جمهوری اسلامی ایران از نگاه ایشان است.

ازاین رو این مهم وظیفه جامعه رسانه ای کشور بویژه تصمیم سازان عرصه فرهنگی و رسانه ای را در برنامه ریزی، ایجاد بسترهای حرفه ای برای بروز و ظهور رسانه هایی با قابلیت نقش آفرینی در حوزه های داخلی و خارجی، اطلاع رسانی به موقع و تحلیل درست شرایط برای آحاد جامعه دو چندان میکند.

«شورای عالی فضای مجازی» در واقع با تشکیل مرکز ملی فضای مجازی کشور وظیفه دارد با برنامه ریزی برای بسترسازی مفید فضای رسانه ای کشور، ملت ایران را از «پیچ تاریخی بزرگی» که در پیش دارد، به سلامت در حوزه فرهنگ و فرهنگ سازی برای تقویت تولیدات ملی و حمایت مردم از تولیدات بومی عبور دهد.

در این بین البته نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی فرهنگی، همچنین حوزه های علمیه و دانشگاه ها و رسانه ملی غیر قابل انکار است. شاید در نگاه اول ارتباط ارگانیکی میان رسانه ها و آنچه سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیده شده، نتوان یافت، اما وقتی به سلسله گفتارهای رهبر معظم انقلاب در خصوص الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی نگریسته شود به خوبی نقش رسانه ها و آموزش در مسیر این پیشرفت قابل مشاهده است.

آنجا که حضرت آیه ا… خامنه ای در تشریح عرصه های الگوی پیشرفت، به چهار عرصه فکر، علم، زندگی و معنویت اشاره کردند و افزودند: الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت به گونه ای تدوین شود که جامعه را به سمت جامعه ای متفکر سوق دهد و جوشیدن فکر و «اندیشه ورزی» به حقیقتی نمایان در جامعه تبدیل شود. ایشان در همین زمینه مشخص شدن راهبردها و الزامات پیشرفت در عرصه فکر و توجه به ابزارهای آن از جمله «آموزش و پرورش و رسانه ها» را در تدوین الگوی پیشرفت مهم دانستند.

بر این اساس رسانه ها در سال ۹۱ علاوه بر اینکه می توانند انقلابی داخلی در ساختار و حرکت خود پدید آورند و به سوی خلاقیتهای خبری همراه با اخلاق مداری و پرهیز از بزرگنمایی افتراقات بخصوص در حوزه های مهم راهبردی (از جمله داخلی و خارجی) حرکت نمایند، نقشی بی بدیل در حمایت از تولیدات بومی ایفا خواهند کرد.

به نظر می رسد، پیچ تاریخی که رهبری عزیز از آن تعبیر کرده است، منحصر به سقوط چند نظام عربی وابسته به غرب نباشد، بلکه منظور از این پیچ حتی وقوع تغییرات در تمدنهای غربی نیز هست بنابراین جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور عدالت محور باید خود را برای آغاز یک دوره تاریخی جدید آماده نماید و در این راستا همه حوزه ها از جمله فرهنگ و در ذیل آن رسانه ها باید به حمایت از اقتصاد ملی گام بردارند.

لزوم گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات ملی به عنوان یک ارزش و غرور ملی در بعد داخلی و گسترش تولیدات رسانه ای داخلی برای جلوگیری از آثار سوء تولیدات خارجی در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می تواند راهکارهای پیش روی رسانه ها برای حمایت از این جهاد ملی باشد.

البته در این هماورد رسانه ها باید وظیفه برخورداری جامعه بین المللی از تولیدات داخلی را نیز برعهده داشته باشند و به بازتاب موفقیتهای داخلی همت گمارند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×