اخبار نساجی

ساز و کار جدید صادرات محصولات پتروشیمی

 

ساز و کار جدید صادرات محصولات پتروشیمی

وزیر نفت از یک سو از بهره‌برداری از طرح‌های جدید پتروشیمی در سال جاری خبر داده و می‌گوید: «سهم این صنعت در صادرات غیرنفتی کشور افزایش خواهد یافت.» از سوی دیگر، معاون وی نیز از شرایط جدید برای صادرات محصولات پتروشیمی بعد از ممنوعیت و محدودیت‌های صادراتی خبر می‌دهد.

به گفته رستم قاسمی، وزیر نفت سهم پتروشیمی از صادرات غیر‌نفتی در سال ۱۳۹۱ حدود ۴٠ درصد بود که نشان‌دهنده اهمیت صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور است. وزیر نفت تصریح کرد: شرکت‌های تولیدی با تولید محصولات جدید و با کیفیت بالا، باید سهم خود را در تجارت خارجی کشور افزایش دهند و در این مسیر، توسعه صنایع میان دستی و تکمیلی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، وزیر نفت تصریح کرد: توسعه صنایع تکمیلی سبب ایجاد ارزش افزوده بیشتر و اشتغال‌آفرینی در کشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از شرکت‌های تاثیرگذار و مهم وزارت نفت است، گفت: این شرکت به عنوان سیاست‌گذار، نقشی تعیین‌کننده در روند برنامه‌ریزی و تولید مجتمع‌های پتروشیمی در سراسر کشور دارد.

قاسمی ادامه داد: تشکیل‌هاب‌های جدید پتروشیمی در چابهار، لاوان و سرخس ظرفیت تولید این صنعت ارزش آفرین را به طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش خواهد داد. در همین حال، معاون وزیر نفت با تشریح ساز و کار جدید صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری ایران، از صادرات ۱۳ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی به بازارهای چهار گوشه جهان تا پایان سال ۹۲ خبر داد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

عبدالحسین بیات درباره شرایط جدید صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری گفت: برای سال‌جاری پیش‌بینی می‌شود تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری کشور به مرز ۵۰ میلیون تن افزایش یابد. وی در تشریح ساز و کار جدید صادرات محصولات پتروشیمی، توضیح داد: مذاکرات و مکاتباتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای نحوه صادرات انواع محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه مطابق با مکاتبات صورت‌گرفته، قرار است وزارت صنعت کل نیاز صنایع تکمیلی پتروشیمی داخلی تا پایان سال ۹۲ را به صورت تفکیک شده ماهانه اعلام کند، افزود: از این رو، مجتمع‌های پتروشیمی پس از تامین کامل نیازهای داخلی، مازاد محصولات پتروشیمیایی را به بازارهای جهانی صادر خواهند کرد. بیات با اشاره به نقش پتروشیمی در اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم‌های نفتی، یادآور شد: این مدل جدید صادرات محصولات پتروشیمی به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شده است.

معاون وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص ساز و کار عرضه محصولات پتروشیمی در بازارهای داخل کشور نیز توضیح داد: مطابق با الگویی که برای توزیع کود اوره تعریف شده است، انواع محصولات پتروشیمی و پلیمری مورد نیاز صنایع داخلی از طریق بورس عرضه می‌شود و مازاد نیاز داخلی صادر خواهد شد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×