سخنرانی مهندس رضا حمیدی در سالگرد بیست و پنجمین سال تاسیس انجمن مدیران صنایع شعبه خراسان
عرض سلام و خیر مقدم دارم خدمت شما کارآفرینان پرتوان، میهمانان عزیز و شمائی که از تهران و سایر شهرستانها تشریف آوردهاید مسئولین محترم سازمانهای دولتی که جای بسیاری از آنها خالی است و میهمان ویژه جناب آقای مهندس خلیلی.
یاران و همسنگران گرامی ۲۵ سال از تشکیل انجمن مدیران صنایع شعبه خراسان با همت تعدادی از مدیران مسئولیتپذیر آن زمان میگذرد بهانه خوبی است دور هم جمع شویم و خودمان به خودمان تبریک بگوییم و از تلاش مدیران انجمن از آن روزها تا امروز تشکر نمائیم، راه بسیار طولانی و مشکلات نیز بسیار بودند و هستند ولی شما در حد توان از منافع حقه اعضای خود دفاع نمودید و انجمن را توانستید به عنوان یک تشکل خوشنام تا امروز حفظ نمائید.
میخواهم از برخی از اعضا عزیز انجمن گله نمایم، عزیزان، تشکلها در کنار و با حضور اعضاء خود موجودیت، قدرت و اعتبار مییابند. اعضا سرمایههای گرانبهایی هستند که باید از خود و تجربه و همکاری آنها سود جست و در قالب تشکل است که میتوان جامعه را نسبت به سرنوشت کشور و سهم صنعت در تعالی آن حساس نمود و سادهتر بگویم هیچ تشکلی بدون همکاری اعضاء خود نمیتواند مفید و مثمر ثمر واقع گردد، امروز انجمن در مباحث اقتصادی و کلان صنعت صاحب نظر بوده و در کنار سایر تشکلها مورد مشورت دولت و مجلس قرار میگیرد، اینجا متعلق به شما و خانه شماست و تداوم قدرتمند راه نیاز به همکاری شما و همچنین گسترش تعداد اعضاء دارد، خواهشمندم با ارائه انتقادات و پیشنهادات مداوم خود انجمن را بیش از پیش یاری فرمائید.
وطن عزیزمان دارای توانمندیهای بسیاری است ولی از نظر دستاوردها در اکثر موارد فقیر هستیم، روزگار عجیبی شده است در طول ۵۰ سال گذشته هیچ موقع مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس به اندازه این زمان قانون و مصوبه برای حفاظت و گسترش صنعت وضع نکردهاند و جای بسیار تعجب است که در طول ۵۰ سال گذشته هیچ موقع صنعتگر به اندازه این زمان گرفتار مشکلات نبوده است و هیچ یک از نسخههای پیچیده شده مانند قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، ستاد تسهیل، شورای گفتگوی بخش خصوصی و دهها ترفند دیگر چاره اساسی نکردهاند، تا کی باید سخنرانی کنیم و مشکلات صنعت را برشمریم و با نهایت تعجب ببینیم جناب وزیر، وکیل و … بهتر و بیشتر از ما به عمق مشکلات آگاهی دارند و وعده میدهند یا مشکل را به گردن مسئول دیگری میاندازند، کافی است نگاهی به سند چشمانداز ۲۰ ساله ایران بیاندازیم که در سال ۱۳۸۲ پس از تایید مقام رهبری برای اجرا به روسای ۳ قوه ابلاغ گردید براساس این سند ایران در سال ۱۴۰۴ کشوری خواهد بود که در منطقه آسیای جنوب غربی متشکل از ۲۴ کشور در زمینههای علم و تکنولوژی و اقتصاد رتبه اول خواهد بود، ۸ سال اجرایی از ۲۰ سال گذشته تاکنون در هیچ یک از اهداف این سند موفق نبودهایم و سیاستهای عمومی کشور در حال حاضر دارای یک زاویه بسیار تند انحراف از سند چشمانداز میباشد.
البته باید پذیرفت برخلاف ادعاها تحریم خارجی، بیاثر نبوده است ولی تحریم داخلی به مراتب موثرتر بوده است.
با مراجعه به رتبه ایران در بین ۲۴ کشور مورد نظر سند چشم انداز و همچنین رتبه ایران در سطح جهانی طبق گزارش سال ۲۰۱۲-۲۰۱۱ مجمع اقتصاد جهانی به خوبی متوجه میشوید واقعیتها از آنچه مسئولین تبلیغ میفرمائید چقدر فاصله دارد.
بد نیست به دو مشکل جدید که به طومار مشکلات عدیده صنعتگران اضافه شده است اشاره نمایم:
۱ – مصوبه جدید مراجع قانونی در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۹۱ در مورد تسعیر نرخ ارز که به جای افزودن به قیمت تمام شده مواد و ماشینآلات (روش قانونی قبلی) باید به حساب سود و زیان دوره مالی منظور شود بدین ترتیب شرکتهای بسیاری مشمول قانون ورشکستگی میشوند.
۲ – مطالبات غیر قانونی بانکها در مورد تسویه حساب ارزی اعتبارات قبلی به خصوص موارد یوزانس براساس نرخ ارز اتاق مبادلات و بعضاً براساس نرخ ارز آزاد در صورتی که ماهها قبل این مواد تبدیل به کالا شده و با نرخ مصوب ارز مرجع توسط سازمان حمایت قیمتگذاری و به فروش رفته است. در این مورد نیز یک شبه تعداد بسیاری از شرکتها مشمول، قانون ورشکستگی میگردند.
باید هر چه زودتر جهت اصلاح ضوابط قانونی این دو مورد اقدام شایسته به عمل آید.
ولی اکنون میخواهم یک خبر خوش به شما بدهم، مقام رهبری که به عمق مشکلات و شرایط اقتصادی و صنعتی کشور اشراف دارند سیاستهای کلی نظام را جهت اجرای سریع و صحیح و کامل شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی در منشوری شامل۲۳ ماده در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۹۱ به روسای ۳ قوه ابلاغ فرمودند، امیدواریم این حرکت مقام رهبری پایان کم لطفیهای مسئولین اجرایی و شروع دوران جدید سازندگی ایران عزیز باشد.
در این منشور ضمن خواستههای بسیار از دولت و مجلس خواستههای مهمی نیز از ما کارآفرینان دارند که به برخی از آنها اشاره مینمایم:
۱ – تلاش در رشد کیفیت مقدم بر کمیت تولیدات
۲ – کاهش هزینههای تولید
۳ – توجه بسیار به نوآوری
۴ – ارتقاء سرمایههای انسانی
۵ – بهینه سازی عوامل تولید
۶ – تکمیل خط تولید تا محصول نهایی
البته اجرای مطلوب برخی از این موارد نیاز به همکاری شایسته مسئولین دولتی دارد به هر حال ما تلاش خود را در این موارد سریعاً شروع مینمائیم و پیشنهاد مینمایم کمیتهای زیر نظر مستقیم جناب استاندار برای پیگیری اجرای مفاد ۲۳ گانه این منشور تعیین شود.
شرایط امروز جامعه صنعتی کشور لزوم تفاهم هر چه بیشتر تشکلهای صنعتی را با یکدیگر ایجاب مینماید که انجمن مدیران صنایع خراسان در این مورد پای پیش گذارده و با استقبال خوب سایر تشکلها روبرو شده است که در همین جا از جنابان آقایان شافعی، قنبری و حسینی تشکر مینمایم وامیدوارم در کنار هم بتوانیم قدمهای مهمتری برداریم.
در خاتمه وظیفه خود میدانم از حضور گسترده و ارزشمند شما اعضاء محترم و میهمانان عزیز در این مراسم تشکر نمایم.
مازنده از آنیم که آرام نگیریم / موجیم که آسودگی ما عدم ماست
جهت مشاهده جداول مربوط به این سخنرانی کلیک نمایید