سخنگوی ستاد تنظیم بازار عنوان کرد / سه سناریو برای قیمتگذاری کالاها
با توجه به این که قیمت گذاری دستوری در ستاد تنظیم بازار متوقف شده است سخنگوی ستاد تنظیم بازار سه راهکار برای قیمتگذاری کالاها تعریف کرد و گفت: در این سه سناریو ضابطه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان حاکم است و هیچ کالایی از نظارت مستثنی نیست.
علی پورکاوه، سخنگوی ستاد تنظیم بازار در گفتوگو با ایسنا، درباره ضوابط جدید قیمتگذاری کالاها پس از خروج آنها از قیمت گذاری دستوری گفت: براساس تصمیم جدید ستاد تنظیم بازار کالاها را برای قیمت گذاری در سه گروه تقسیم کردیم.
وی ادامه داد: در گروه اول که عمدتا کالاهای اساسی قرار دارند هم مشمول قیمتگذاری توسط سازمان حمایت هستند و هم نظارت بر قیمت این کالاها توسط این سازمان انجام می شود.
پورکاوه درباره کالاهای گروه دوم با تاکید بر اینکه قیمت گذاری این کالاها توسط انجمنها و تشکلهای قیمت گذاری انجام می شود اظهار کرد: قیمت گذاری این دسته از گروههای کالایی هر چند توسط بخش خصوصی انجام میشود ولی ضابطههای قیمت گذاری را همچنان سازمان حمایت تعیین میکند.
سخنگوی ستاد تنظیم بازار درباره گروه سوم کالایی بیان کرد: قیمت گذاری این گروه از کالاها توسط واحدهای تولیدی و براساس ضابطههای سازمان حمایت انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه در هر سه گروه از کالاها ضابطه سازمان حمایت حاکم است تصریح کرد: به هیچ عنوان با واگذار کردن، قیمتگذاری این کالاها از نظارت مستثنی نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، براساس تصمیم وزیر صنعت، معدن و تجارت از این پس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و شرکت بازرگانی دولتی ایران زیر نظر معاونت توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار میگیرد.
براساس تصمیم ستاد تنظیم بازار قیمت گذاری دستوری در این ستاد متوقف و قرار است قیمت کالاها در جریان تولید، عرضه و تقاضا تعیین شود.
به گفته پورکاوه، از این پس هیچ قیمت دستوری برای هیچ کالایی تعیین نمیشود و تنظیم و قیمت گذاری کالاهای دستوری براساس فرآیندهای تعریف شده در بازار انجام میشود.