اخبار فرش ماشینی

صادرات ۲۰ میلیون دلاری فرش دستبافت خراسان جنوبی

 

صادرات 20 میلیون دلاری فرش دستبافت خراسان جنوبی

حمدحسن کامیابی مسک در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۱۶۰ هزار مترمربع از فرش‌‌های تولید شده در استان به خارج از کشور صادر شده است، تصریح کرد: ارزش تقریبی صادرات این میزان فرش در سال گذشته ۲۰ میلیون دلار بوده است.

وی افزود: عمده فرش های خراسان جنوبی به کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی صادر می شود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستبافت خراسان جنوبی با بیان این مطلب که بیش از چهار درصد صادرات فرش دستبافت ایران متعلق به خراسان جنوبی است، بیان داشت: بیش از ۹۵ درصد تولیدات فرش خراسان جنوبی به لحاظ اصالت، ظرافت، زیبایی و قیمت مناسب، هماهنگی با سلیقه بازارهای هدف و اندازه صادراتی است.

کامیابی مسک با اشاره به اینکه عمده فرش های خراسان جنوبی با نقشه های ریزه ماهی و خشتی در رنگ های متنوع بافته می شود، ادامه داد: تنها ۱۰ درصد فرش های تولید شده با نقشه های ایلیایی و نقوش متفرقه بافته می شود.
وی تصریح کرد:حدود ۵۰ هزار بافنده به صورت تمام وقت، پاره وقت و فصلی در استان به تولید فرش اشتغال دارند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

مدرس دروس تخصصی فرش بافی در دانشگاه هنر بیرجند در خصوص تاریخ و پیشینه بافت فرش دستبافت در خراسان جنوبی گفت: بنا به شواهد و مدارک تاریخی و اسناد موجود بافت فرش در خراسان جنوبی حداقل از زمان حکومت شاهرخ میرزا و پسرش بایسنقر میرزا بر خراسان بزرگ (۶۰۰ و اندی سال قبل) در این منطقه رواج داشته است.

کامیابی مسک ادامه داد: فرش هایی که امروزه در دنیا بنام فرش های هراتی مشهوراند دست بافت های منطقه خراسان جنوبی است.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و بافندگان فرش دستبافت خراسان جنوبی با بیان اینکه بهترین فرش های تولیدی متعلق به تولید کنندگان غیر متمرکز فرش استان است، گفت: مهمترین منطقه قالیبافی در خراسان جنوبی در حال حاظر منطقه قهستان می باشد و به لحاظ قدمت و سابقه طولانی تر فرشبافی، فرش های مرغوبتری تولید می کند.

وی با بیان اینکه مشهورترین دست بافته های خراسان جنوبی مربوط به روستاهای منطقه درخش، مود، ابراهیم آبادخوسف، مهدی اباد، فضل آباد، آیسک، آبیز و چاج می باشد، خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر ۲۰۰ نفر از این بافندگان بیمه شده اند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×