اخبار نساجی

طلای سیاه بدون مشتری ماند/ نفت ایران در مرز ۱۱۲ دلار جاخوش کرد

 

طلای سیاه بدون مشتری ماند/ نفت ایران در مرز ۱۱۲ دلار جاخوش کرد

همزمان با کاهش تقاضای جهانی برای نفت و سقوط آزاد بهای طلای سیاه در بازار جهانی، بهای نفت خام صادراتی ایران با افزایشی حدود ۱۰ سنتی در محدوده ۱۱۲ دلار جا خوش کرد.

در ۱۵ روز گذشته قیمت نفت خام برنت دریای شمال، سبد نفتی اوپک، نفت دوبی و عمان، دبلیو.تی.آی آمریکا و فراورده های مختلف نفتی در بازار جهانی انرژی با کاهش قابل توجه ای همراه بوده است.

بر این اساس قیمت نفت خام ایران هم از این سقوط قیمتی در امان نماینده است به طوریکه هم اکنون متوسط قیمت سبد نفت خام سبک و سنگین صادراتی ایران در محدوده ۱۱۲ دلار در هر بشکه جا خوش کرده است.
مدیریت امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران در آخرین گزارش رسمی خود از کاهش بهای هر بشکه نفت خام سبک و سنگین ایران به زیر سطح ۱۱۲ دلار خبر داده است.

بر این اساس در معاملات نهم مه سالجاری میلادی قیمت نفت خام سبک ایران برای عرضه در بازارهای شمال غرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقای جنوبی به ترتیب به ۱۰۷ دلار و ۹۶ سنت، ۱۰۷ دلار و دو سنت و ۱۰۸ دلار و هفت سنت به مشتریان خارجی تحویل داده شده است.
در بازار آسیا هم بالاترین قیمت برای خرید نفت سبک ایران پرداخت شده است به طوریکه در این مدت مشتریان آسیایی حدود ۱۱۱ دلار و ۷۵ سنت پرداخت کرده اند که نسبت به معاملات روز هشتم مه حدود ۱۰ سنت در هر بشکه افزایش نشان می دهد.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

میانگین قیمت نفت خام سبک صادراتی ایران از ابتدای ماه مه ۲۰۱۲ میلادی تاکنون، حدود ۱۱۳ دلار و دو سنت به مشتریان خارجی تحویل داده شده است.

همزمان با کاهش قیمت نفت سبک ایران، بهای طلای سنگین ایران هم در بازارهای آسیا، آفریقای جنوبی، حوزه مدیترانه و شمالغرب اروپا ارزان شده است.
از این رو قیمت نفت خام سنگین ایران برای عرضه در بازارهای شمال غرب اروپا، حوزه مدیترانه و آفریقا به ترتیب به ۱۰۶ دلار و ۲۱ سنت، ۱۰۵ دلار و ۵۷ سنت و ۱۰۶ دلار و ۳۲ سنت معامله شده است.
در همین حال هر بشکه نفت خام سنگین ایران در معاملات نهم مه حدود ۱۰۹ دلار و ۸۸ سنت به مشتریان آسیایی تحویل شده است.
میانگین قیمت نفت خام سنگین صادراتی ایران از ابتدای ماه مه ۲۰۱۲ میلادی تاکنون، حدود ۱۱۱ دلار و ۶۲ سنت به مشتریان خارجی تحویل داده شده است.

کارشناسان اقتصادی از افزایش تولید نفت کشورهای عضو اوپک و برخی از کشورهای نانو اوپک همچون سوریه، مکزیک، نروژ، یمن و کشورهای آفریقایی به عنوان یکی از مهمترین دلایل کاهش قیمت نفت در آستانه فصل تابستان یاد می‌کنند.
از سوی دیگر در آخرین معاملات جهانی، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در بازار لندن برای تحویل در ماه ژوئن امروز با ۸۴ سنت کاهش به کمتر از ۱۱۱.۸۹ دلار رسیده است .

در بازار نیویورک هم قیمت هر بشکه نفت سبک آمریکا برای تحویل در ماه ژوئن با ۱.۰۴ دلار کاهش به کمتر از ۹۵.۷۸ دلار رسیده است .
این در حالی است که قیمت نفت برنت دریای شمال در ماه مارس و به دنبال تشدید تنشهای سیاسی بین ایران و غرب به بیش از ۱۲۸ دلار رسیده بود ولی قیمت نفت برنت از آن زمان تا کنون بیش از ۱۲ درصد کاهش داشته است .

اوپک هم در تازه ترین گزارش رسمی خود اعلام کرد: میزان تولید ۱۲ عضو این سازمان در ماه آوریل سالجاری میلادی ۱.۶۲ میلیون بشکه بیشتر از سهمیه‌های تعیین شده بوده است .

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×