تتلو و فاجعه در طراحی فرش ماشينی!

تتلو براي همه ما نمادی از یك رپر بدون اصول و قاعده و چهارچوب است كه از قضا هواداران زيادی هم دارد.
گاهی براي نظام شعر هستهای میخواند و با حاج اقا رییسی عكس يادگاری میاندازد و گی هم همه را با كمپین بغ بغو سورپرايز میكند!
تتوهايش گاهی زيباست و گاهی از هر چه تتو هست بيزارت میکند. آهنگهايش و رفتارش هم همچنين. عدهای هم میگويند اينكه تتلوها اينقدر در جامعه محبوب میشوند به دليل اينست كه هنر فاخر و اصيل خواسته يا ناخواسته به حاشیه رفته است!
همه اين تضادها و ساختار شكنیها و بالا و پايين ها خيلي به طراحي نقشه فرش ماشيني در صنعت فرش ماشینی ما شباهت دارد.
در صنعت فرش ماشینی نیز تضادهای این چنینی از سوی افراد مختلف دیده میشود.
طراحی فرش ماشینی در اين سالها درگير مشكلات متعددی بوده است و به عقيده كارشناسان طراحی فرش ماشینی، آنقدر طرح فرش بدون رعايت اصول هنری به بازار ارائه و بافته شده كه حتی سليقه مشتری به سمت قبول طرحهای ناموزون و غير هنری عادت پيدا كرده و امروز مصرفكننده فرشی را مي پسندد كه كمتر آثاری از هنر اصیل طراحی فرش ايراني دارد.
در واقع میتوان گفت سلیقه مشتری در فرش ماشينی به دلیل فقدان طرح و نقشههای زيبای هنری، اصولی و چشمنواز به سمت نقشههای فرش بي قواره و در هم و برهم رفته چرا كه هر كسي خود را طراح فرش میداند و به خود اجازه میدهد با چسباندن بته و جقه از يك طرح و حاشیه و لچك ترنج از يك فرش ديگر طرحی من درآوردی ايجاد كند كه با هيچ سبك هنری و منطقی همخوانی ندارد.
امروز مسئلهای که بسیاری از طراحان به آن اذعان دارند حضور آقازادههای روسای کارخانههای تولید فرش ماشینی در سطوح مختلف مدیریتی است.
برخی از این عزیزان به واسطه ریاست پدر یا طراح شدهاند یا مدیر فروش و یا در یک بخش مدیریتی دیگر در مجموعه پدر مشغول به فعالیت هستند.
متأسفانه در سالهای گذشته پايبندی به اصول اخلاقي و هنری در میان طراحان و نیز برخی شرکتها کمرنگ شده است.
در واقع این مسئله یکی از اثرات سیستم نادرستی است که از بالا به پایین اکثر بخشهای تولید کشور را به خود درگیر کرده و نتیجه آن از بین رفتن انگیزه لازم برای انجام کار درست توسط افرادی است که وجدان کاری دارند.
نظر شما در اين باره چيست؟