اخبار نساجی

فریب دادن مشتریان ایرانی با سوء استفاده از برندهای خارجی

عضو هیات علمی و ارزیابی مرکز مطالعات برند با اشاره به اینکه سوء استفاده از برندهای مطرح خارجی در بازار ایران فریبکاری آشکار مشتریان محسوب می شود، گفت: متاسفانه برخی فعالان اقتصادی در داخل به صورت غیر قانونی از برندهای خارجی برای فروش محصولاتشان استفاده می کنند.

نجم الدین فرخ یار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توضیح داد: استفاده از برندهای خارجی به دو شکل انجام می شود. شکل قانونی آن این است که یک شرکت نمایندگی یک برند معروف را در اختیار گیرد و با پرداخت مبلغی محصولات آن برند را بفروشد.

وی افزود: در ایران می توان به برندهای مختلف کره یی اشاره کرد که دارای نمایندگی هستند و به صورت قانونی از برندهای اصلی برای فروش محصولات کره یی در بازار ایران استفاده می کنند. در شکل دیگر برخی برندهای معروف، بیلبوردها و اماکن عمومی مانند سردر برخی مغاره ها و فروشگاهها را کرایه می کنند تا برند خود را تبلیغ کنند که این کار منع اخلاقی و قانونی ندارد.

او در عین حال با اشاره به این که قانون در برخی موارد، تبلیغات را در برخی اماکن ممنوع کرده است، افزود: به عنوان مثال هیچ خودروی شخصی نمی تواند روی بدنه اش تبلیغ داشته باشد. البته شاهد این هستیم که این قانون نیز در برخی موارد نادیده گرفته می شود. به عنوان مثال در مراسم مذهبی تابلو نوشته هایی روی برخی وسایل شخصی نصب می شود.

فرخ یار با بیان این که برندها باید هر ۱۰ سال یکبار از نظر قانونی در اداره ثبت شرکتها حقوق خود را تمدید کنند، افزود: اگر این مدت زمان گذشته و حقوق برند تمدید نشود، فرد دیگری می تواند آن برند را خریداری کند.

وی با اشاره به این که برندها دارای ارزش اقتصادی و حقوقی هستند، افزود: زمانی که شرکتها در معرض تعطیلی و ورشکستگی قرار می گیرند می توانند برند خود را بفروشند.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی گفت: ایران به دلیل این که قوانین جهانی مربوط به کپی رایت را امضا نکرده، معمولا در مورد بهره برداری از برندهای خارجی نیز دارای بهم ریختگی های قانونی زیادی است و بسیاری از موارد قانونی در این زمینه رعایت نمی شود.

این کارشناس طراح و گرافیک تاکید کرد: قانون مولفین و مصنفین در ایران مربوط به سال ۱۳۴۲ بوده و از آن تا زمان تاکنون تغییر نکرده است. درایران کمتر به حقوق طراحان و ایده پردازان اهمیت داده می شود و این در حالی است که در قراردادهای خارجی برای طراحان به تعداد تکثیری که از روی طرح آنان می شود، درصدی به آنان تعلق می گیرد.

عضو هیئت علمی و ارزیابی مرکز مطالعات برند اضافه کرد: در ایران در بحث برند شاهد به هم ریختگی های زیادی هستیم و در این بین برخی نیز از برندهای خارجی برای فروش محصولات خود در بازار سوءاستفاده می کنند.

وی افزود: به عنوان مثال سوءاستفاده کنندگان، شکل ظاهری یک برند مطرح را اندکی تغییر داده و بعد محصول خود را تحت آن برند تقلبی روانه بازار می کنند و مصرف کنندگان نیز فریب این دروغ را می خورند.

به گزارش ایسنا، طی چند روز اخیر برخی از رسانه ها از راه اندازی نخستین نمایندگی KFC آمریکا در ایران و در شهر کرج خبر داده بودند. این در حالی بود که یکی از شبکه های خبری خارجی نیز اعلام کرد که KFC طی بیانیه ای هرگونه خبر راه اندازی نخستین شعبه اش را در ایران تکذیب کرده است. این شرکت آمریکایی همچنین تاکید کرد که از سوء استفاده کنندگان از برند این شرکت شکایت خواهد کرد.

از سوی دیگر ابوالحسن خلیلی ـ دبیر کل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، نیز به ایسنا گفت که طبق اطلاعات موجود در حال حاضر هیچ شرکت صنایع غذایی آمریکایی در ایران نمایندگی ندارد.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×