اخبار نساجی

مقرون به صرفه نبودن کشت پنبه در گرمسار و آرادان

 

پنبه

 

برخلاف گذشته که بخش عمده اراضی وسیع شهرستان‌های گرمسار و آرادان به کشت پنبه اختصاص می‌یافت و همین این دو شهرستان را به قطب طلای سفید در کشور تبدیل کرده بود، دیگر کشت پنبه در غرب استان سمنان از رونق گذشته برخوردار نیست.

حسین اصغری با اشاره به عملکرد پایین پنبه ایران نسبت به متوسط جهانی این محصول که از دیرباز به طلای سفید اشتهار داشته است، اظهار کرد: عدم صرفه‌ اقتصادی به دلیل تناژ پایین تولید پنبه، کاهش دبی آب رودخانه حبله‌رود، رویکرد سنتی به کشت پنبه و میزان عملکرد پایین این محصول در واحد سطح از عمده‌ترین دلایل از رونق افتادن کشت پنبه در گرمسار و آرادان است.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه هزینه تولید پنبه در کشور و از جمله استان سمنان بالا است، تصریح کرد: متاسفانه همچنان کاشت و برداشت این محصول به‌صورت سنتی و از طریق کارگری و دستی انجام می‌شود و همین هزینه‌های تولید را تا حد زیادی افزایش داده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

وی در پاسخ به پرسش در خصوص عدم وجود بازار خرید برای محصول پنبه‌کاران این استان در سال گذشته و نبود انبار برای ذخیره‌سازی آن گفت: جهادکشاورزی برای رفع این مشکل طرح خرید تضمینی پنبه را در دستور کار خود قرار داد و سال گذشته تعاون روستایی برای خرید هر وش پنبه ۲۵۰۰ تومان پرداخت می‌کرد لذا بعید است مشکل پنبه‌کاران عدم فروش محصول باشد بلکه مشکل اساسی در این بخش میانگین عملکرد پایین، کمبود منابع آبی، نگرش سنتی و هزینه بالای تولید است که سبب می‌شود سود زیادی نصیب کشاورز نشود.

اصغری از کاهش قابل توجه اراضی زیرکشت پنبه در این دو شهرستان خبر داد و با اشاره به کاهش مزارع پنبه استان به کمتر از یک‌سوم خاطرنشان کرد: اراضی زیرکشت این شهرستان از ۶۰۰۰ هکتار به ۱۷۰۰ هکتار رسیده چرا که کشت آن صرفه اقتصادی برای پنبه‌کار ندارد به‌طوری که مثلا اگر پنبه‌کاری محصول خود را به پنج میلیون تومان بفروشد بیش از چهار میلیون آن هزینه‌های تولید خواهد بود.

معاون بهبودتولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان سمنان بر لزوم حمایت از کشاورزان و بهره‌برداران تاکید کرد و گفت: جهادکشاورزی تلاش می‌کند که به کاهش هزینه‌های تولید در این بخش کمک کند و همزمان بستر را برای تصحیح نگرش سنتی به کشت این محصول مهم آماده کند.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×