نساجی، چهارمین صادرکننده غیرنفتی
مدیرکل امور صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تعیین دقیق آثار واردات و صادرات محصولات نساجی و پوشاک، منوط به بررسی دقیق آمارهای ورود و خروج از گمرک است و نمیتوان به آمارهای متفرقه اعلام شده استناد کرد.
مهدی اسلامپناه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران افزود: آمار مربوط به واردات و صادرات صنایع نساجی و پوشاک به صورت مقطعی و پس از بررسی دقیق میزان ورود و خروج از گمرک تهیه میشود. وی با تاکید بر اینکه توسعه صادرات در گروه حمایت جدی دولت از بخش خصوصی است، اظهار کرد: ایجاد بسترهای مناسب توسعه صادرات از طریق تامین مالی مناسب، یافتن بازارهای هدف صادراتی و پرداخت به موقع جوایز صادراتی برعهده دولت است. مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک با بیان اینکه تحقق ۱۰۰ درصدی سهم ۵/۱۴ میلیارد دلاری صادرات صنعتی از مجموع صادرات غیرنفتی امری دستیافتنی است، افزود: لازمه این امر به کارگیری ظرفیتهای خالی تولید و ایجاد ظرفیتهای جدید صادراتی با تاکید به تولید داخل صادراتگراست. وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب به اشتغال مولد و پویا، تصریح کرد: این امر با ایجاد فضای مناسب در صنعت از راه سرمایهگذاری بیشتر در حوزههای مختلف و راهاندازی ظرفیتهای خالی کارخانهها به نتیجه میرسد.
اسلامپناه با بیان اینکه هماکنون ۱۰ هزار واحد فعال در صنایع نساجی، پوشاک، چرم و کفش در کشور موجود است، افزود: صادرات این بخش، سهمی بیش از ۱۰ درصد از صادرات کالاهای صنعتی را به خود اختصاص داده است. هماکنون واحدهای تولیدی صنایعنساجی ۱۴ درصد از کل صنعت را تشکیل میدهد و این صنعت چهارمین صادرکننده بزرگ غیرنفتی کشور محسوب میشود. مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنعت نساجی در کشور ما یک صنعت بومی و کهن بهشمار میرود، افزود: با وجود واردات بیرویه انواع محصولات ازجمله کفش در سالهای اخیر علاوه بر کشورهای منطقه به کشورهای آلمان و فرانسه نیز صادرات داشتهایم. همچنین بازارهای هدف صادراتی حوزه چرم نیز از کشورهای منطقهای فرا رفته و به کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا نیز صادر شده است. وی با بیان اینکه فرش موفقترین حوزه نساجی به شمار میرود، اظهار کرد: ایران چهارمین تولیدکننده فرش در دنیاست که علاوه بر تامین ۹۵درصد نیاز داخلی به بسیاری از کشورها نیز صادر میشود.