اخبار نساجی

کارخانه های پنبه پاک کنی پارکینگ شده اند!

 

کارخانه های پنبه پاک کنی پارکینگ شده اند!

 

گلستان، قطب طلای سفید کشور روزگارانی کارخانجات فراوان پنبه پاکنی داشت که اکنون بسیاری از این کارخانه ها تعطیل و یا تبدیل به انبار مصالح ساختمانی و پارکینگ خودرو شدند.

طبق آمارها، تعطیلی ۲۸ کارخانه در سالهای اخیر در استان موجب از دست رفتن تولید و اشتغال استان شده است و وضعیت این محصول را نامتناسب تر کرده است.

نبود ماشین آلات مناسب کاشت، داشت و برداشت محصول پنبه و کشت سنتی آن از دیگر مسائلی است که رغبت کشاورزان را برای تولید این محصول کم کرده است.

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

علاوه برآن عملکرد پایین ارقام پنبه و مقاومت برابر بیماریها وآفات از دیگر مسائلی است که بر کشت این محصول استراتژیک در استان تاثیر گذاشته است و در این بخش محققان تلاشهای زیادی برای تولید رقمهای جدید پنبه آغاز کرده اند.

در حال حاضر کشت پنبه به کشت دوم تبدیل شده و کشاورزان تمایلی به فعالیت در این حوزه ندارند و رفتن به کشت دوم، برای پتانسیل علمی کشور مشکل ایجاد می کند.

عدم یکپارچه سازی اراضی، بالا بودن هزینه های تولید، راندمان پایین ارقام، آزاد بودن واردات پنبه، قیمت پائین این محصول،تولیدات سنتی و دستی سیر تولیدات پنبه در گلستان را روبه قهقهرا کشانده است.

محمد تقی احسن یک فعال در حوزه کشاورزی گلستان در این زمینه گفت: وقتی کارخانه های پنبه به انبار گندم تبدیل شد گفتم گندم نیز محصول کشاورزی است و این مسئله تاحدی قابل تحمل بود.

وی اظهار داشت: اما اکنون برخی کارخانه های پنبه به انبار مصالح ساختمانی و پارکینگ خودرو تبدیل شده است.

وی عنوان کرد: به عنوان نمونه یک کارخانه ای اطراف ترمینال گرگان و میدان شهید قندهاری وجود داشت که اکنون به پارکینگ خودرو و کامیون و انواع مصالح ساختمانی، کچ، کاشی و … تبدیل شده است.

احسن گفت: این امر نشان می دهد که بلایی سر کشاورز بیچاره آمده است و بسیاری از کارخانجات تبدیلی تعطیل شده است.

وی خواهان توجه مسئولان برای رفع مشکلات فراروی کشاروزی شد.

نماینده ولی فقیه در گلستان نیز چندی پیش خواهان رفع مسائل و مشکلات پنبه کاران شد و گفت: در سال ۱۳۵۳ مساحت زیر کشت پنبه در استان گلستان ۱۸۸ هزار هکتار بود که ۵۰ درصد کشاورزی استان را در بر داشت و میزان پنبه برداشت شده از استان گلستان ۶۰ درصد پنبه کشور را تامین می کرد و به نوعی گلستان، قطب پنبه کشور و سرزمین طلای سفید بود.

آیت الله سید کاظم نورمفیدی افزود: اما امروز مساحت زیر کشت پنبه کاهش چشمگیری یافته است و نسبت به گذشته افت شدیدی را در این زمینه شاهد بودیم.

نماینده ولی فقیه در گلستان افزود: پنبه یک محصول استراتژیک در کشور است و بحث آن با سایر محصولات کشاورزی اعم از برنج و دیگر محصولات جدا است و در مجموع مساله کشاورزی، مساله ای است که دنیا روی آن حساب ویژه ای باز کرده است.

وضعیت نابسامان پنبه در سالهای اخیر در حالیست که روزگارانی گلستان به سرزمین طلای سفید معروف بوده است و مشکلات پنبه سرزمین طلای سفید درحالیست که مقرر بود، طرح جامع پنبه در استان تهیه و تدوین شود.

این وضعیت درحالی است که تشکیل کارگروه بررسی وضعیت مرکبات، زیتون، پنبه و ابریشم استانهای شمالی به ریاست معاون اول رئیس جمهور در هشتم بهمن سال ۸۸ و گذشت حدود سه سال برای احیای دوباره این صنعت افاقه نکرده است.

کشت اول پنبه در گلستان از فروردین ماه آغاز می شود و کشت دوم نیز بعد از برداشت گندم شروع می شود و قیمت خرید هر کیلوگرم وش گنبه نیز امسال با رشد قابل توجه ای به ۱۰ هزار و ۵۰۰ رسیده است.

اشتراک رایگان سالانه مجله کهن

جهت دریافت اشتراک رایگان سالانه مجله نساجی و فرش ماشینی کهن در فرم زیر ثبت نام کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×