کاهش توان حمایتی صندوق توسعه از بنگاهها/افزایش نقدینگی مورد نیاز صنعت
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر این که صندوق توسعه ملی همواره بر اساس چارچوبی که قانونگذار مشخص کرده عمل می کند، گفت: با مصوبه مجلس مبنی برپرداخت ۲۰ درصد از منابع ورودی صندوق در سال جاری توان حمایتی صندوق توسعه از بنگاهها کاهش پیدا کرد.
محمود دودانگه درباره عملکرد صندوق توسعه ملی در حمایت از تولید اظهار کرد: صندوق توسعه ملی بر اساس چارچوبی که قانونگذار مشخص کرده عمل می کند و تمام عملکرد صندوق منطبق بر اساسنامه و قانون است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در هیچ موردی صندوق توسعه ملی خارج از چارچوب قوانین مصوب عمل نکرده است، افزود: قانونگذار یا همان مجلس شورای اسلامی پیشبینی کرده که بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ریالی برای پشتیبانی از بخش تولید به حوزههای صنعت و کشاورزی تخصیص یابد و در این راستا با تلاش دستگاههای اجرایی ذی ربط مانند وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، ساز و کار را دنبال کردیم تا ۲۰ درصد تسهیلات ریالی بتواند اثر مطلوبی را در بخش تولید داشته باشد.
دودانگه با بیان این که این میزان تسهیلات ریالی قابل توجه است، گفت: نقدینگی مورد نیاز بخش تولید و به ویژه صنعت نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است و اگر منابع ریالی صندوق توسعه تزریق شود می توانیم انتظار داشته باشیم که ظرفیتهای بلا استفاده بخشهای صنعت و کشاورزی فعال شود.
وی افزود: هرچه در داخل کشور بتوانیم تولید داشته باشیم، با توجه به برابری نرخ ارز با ریال ، برای صادرات مزیت داریم که این امر می تواند گشایش ایجاد کند و عملا تهدیدی را که تحریم برای کشور ایجاد کرده به فرصت تبدیل کند و از وابستگی به درآمدهای حاصل از فروش نفت بکاهد.
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: در اواسط سال مجلس مصوبهای را گذراند که بر اساس آن اعلام شد منظور از ۲۰ درصد منابع صندوق برای پرداخت تسهیلات ریالی ،۲۰ درصد ورودی های سال جاری صندوق توسعه ملی است که عدد آن بسیار پایین تر است و ۱۰ درصد آن حدود ۱.۵ میلیارد دلار می شود.
وی با بیان این که با مصوبه مجلس توان حمایتی صندوق از بنگاهها کاهش پیدا کرد، تصریح کرد: با مجلس تعامل میکنیم و مجوزهای لازم را گرفته ایم تا بتوانیم پشتیبانی بهتری از تولید انجام دهیم.