گسترش تبادلات بانکی بینالمللی به راهکار ها و مدلهای جدید نیاز دارد
رئیس کارگروه طرح تحول بانکی شورای هماهنگی بانکها، خواستار تغییرات اساسی در بسته سیاستی نظارتی سال آینده بانک مرکزی، منطبق با شرایط و مسائل اقتصادی ایران و بینالملل شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران به نقل از بانک توسعه صادرات ایران، «دکتر حسین عیوضلو» عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران گفت: با توجه به شرایط تحریم و برنامههای پیش رو لازم است بسته سیاستی نظارتی سال آینده منطبق با طرح تحول، برنامههای توسعهای کشور، نظارت موثر و روشهای جدید تامین مالی (به عنوان جایگزین روشهای سنتی) طراحی و تدوین شود.
وی افزود: اکنون باید فضا را بیشتر برای بخش خصوصی و فعالیت های آزادتر آن ها مهیا کنیم، زیرا روشهای سنتی مانند اقتصاد مبتنی بر تفکر دولتی در شرایط حاضر پاسخ گو نیست.
عیوضلو یادآور شد: دوران روشهای سنتی در بانکداری مرسوم به سر آمده است و باید دنبال مدلهای جدید مانند مدل مدیریت شده ملی در حوزه گسترش تبادلات بانکی بینالمللی باشیم.
رئیس کارگروه طرح تحول بانکی شورای هماهنگی بانکها تصریح کرد: اگر از فرصتهای جدید پیشرو به خوبی استفاده کنیم، آثار منفی تحریم خیلی نمی تواند بر اقتصاد کشور اثر بگذارد.
عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران افزود: صندوق توسعه سرمایهگذاری آفریقا و صندوق توسعه سرمایهگذاری غرب آسیا از مواردی است که در برنامهریزیهای توسعهای این بانک مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از طریق تشکیل این صندوقها، میتوان مطالعات و امکانسنجی در کشورهای هدف را انجام داده و استراتژی حضور درست در این کشورها را ارائه کرد.
عیوضلو اضافه کرد: در نظر است این صندوقها با مشارکت بانکها، شرکتها و به ویژه هولدینگهای بزرگ بخش خصوصی ایجاد شود.
وی افزود: باید بتوان ساختار این صندوقها را گسترش داد تا زمینهساز حضور مداوم و موثر در کشورها ومناطق هدف باشد و بر این اساس است که میتوان رشد پایدار صادرات کالاها و خدمات را عملیاتی کرد.