خوابهاي طلايي وزارت صنايع و معادن براي صنعت نساجي

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
برنامههاي جامع براي حمايت از نساجي تدوين شد: خوابهاي طلايي وزارت صنايع و معادن براي صنعت نساجي
مديرکل صنايع نساجي، پوشاک و چرم وزارت صنايع و معادن از رويکرد جديد وزارت صنايع و معادن در حمايت از توليدات نساجي خبر داد. مهدي اسلامپناه با اشاره به حمايت وزارت صنايع و معادن از افزايش توليد داخل افزود: در حال حاضر برنامههاي گستردهاي براي حمايت از صنعت پوشاک تدوين شده تا به دنبال آن زمينه رشد و توسعه اين صنعت براي ايجاد اشتغال فراهم شود.
وي با بيان اينکه نگاه ما در اين بخش متفاوت با گذشته خواهد بود، تصريح کرد: اگر در آينده نتوانيم در مسير رشد و ارتقاي اين صنعت حرکت کنيم، نميتوانيم با بازاهاي جهاني و بهويژه کالاهاي چيني رقابت کنيم.
مديرکل صنايع نساجي، پوشاک و چرم وزارت صنايع و معادن، ايجاد برند مشترک را عاملي براي رقابت پذيري اين صنعت بيان کرد و افزود: ايجاد برند در صنعت پوشاک هزينههاي بالايي در بردارد و اگر اين اتفاق رخ دهد، رقابت پذيري در اين صنعت افزايش خواهد يافت و در عين حال ارزش افزوده بسيار بالايي در کشور ايجاد خواهد شد. به گفته اسلامپناه، براي تحقق اين هدف بايد ابتدا فضاي رقابتي در بازار پوشاک کشور ايجاد و سپس زمينه کاهش قيمت تمامشده توليد داخلي فراهم شود تا براساس آن توليدکنندگان داخلي بتوانند خود را با شرايط بازار تطبيق دهند. در همين حال چندي پيش معاون حقوقي و امور مجلس وزارت صنايع و معادن از تدوين بسته حمايتي صنعت نساجي خبر داده و اعلام کرده بود واحدهاي نساجي با 10 مشکل توام براي توليد کالاهاي خود مواجهاند که براي تمام واحدها متناسب با وضعيتشان برنامه حمايتي در حال تدوين است.
ايرج نديميبا تاکيد بر قانون نوسازي صنايع و لزوم بازسازي واحدهاي صنعتي نساجي، اظهار کرده بود که سرمايه در گردش و تامين مالي ارزي و ريالي از مهمترين موانع موجود در مسير نوسازي واحدهاي نساجي محسوب ميشود.
محمود نبوي، رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات نساجي و پوشاک کشور نيز درخصوص شرايط موجود در صنعت نساجي گفت: در حال حاضر به دليل افزايش بي رويه واردات پوشاک بيکيفيت، نوعي رکود در اين صنعت حاکم شده، اين در حالي است که توليدکنندگان با چالشهاي ديگري همچون ماليات، بيمه کارگر و ساير هزينهها نيز روبهرو هستند.
وي با بيان اينکه برندسازي حلقه مفقوده صنعت پوشاک کشور است، افزود: در حال حاضر بسياري از توليدکنندگان زيرپلهاي کشور بدون پرداخت عوارض و ماليات و بدون هيچگونه نظارتي فعاليت و حتي در بسياري از موارد مشاهده شده است که از برق غيرقانوني هم استفاده ميکنند.
وي تصريح کرد: اين موضوع باعث شده قيمت نهايي محصولات آنها به شدت کاهش يابد و در طرف مقابل توليدکنندگان داراي برند بايد تاوان سنگيني را بابت نام و نشان خود و محصولات باکيفيت خود پرداخت کنند.
نبوي با بيان اينکه در صورت توجه به صنعت پوشاک ارزش افزوده بسيار بالايي ايجاد مي شود، افزود: بايد سازوکارهايي فراهم شود تا اين صنعت مهم کشور ساماندهي شود و زمينه وارد شدن آسيبهاي بيشتر به صنعت کشور فراهم نشود.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات نساجي و پوشاک کشور يادآور شد: واردات کالاهاي چيني بزرگترين تهديد اين صنعت به شمار ميرود و حتي واردکنندگان اينگونه اظهار ميکنند که محمولههاي آنان زودتر از خودشان به کشور ميرسد، در حاليکه بعيد است از مبادي رسمي با اين سرعت کار انجام شود؛ بنابراين شکي نيست که بسياري از اين کالاها از طريق مبادي غير رسمي وارد کشور ميشود.