راهنمای خرید کفپوش لمینت
در صورتیکه بودجه محدودی در اختیار دارید و دنبال روشهای نصب ساده می گردید و درعین حال می خواهید پوشش کف اتاق شما جلوه کفپوش چوبی یا سنگی را داشته باشد ، لمینیت گزینه مناسبی برای این منظور خواهد بود .
این نوع کفپوش بسیار بادوام بوده و نصب آن آسان است . کفپوش های لمینیت ازتنوع بسیار زیادی برخوردار هستند ، بگونه ای که می توان از آنها برای هر اتاقی استفاده کرد. مواد تشکیل دهنده کفپوشهای لمینیت از دوام و استحکام بالایی برخوردارند و به علت سهولت نگهداری و نظافت ، می توان از آنها در مناطق پرتردد استفاده نمود . با توجه به تنوع بسیار زیاد گزینه های پیش رو ، در نظر داشتن سوالات ساده زیر هنگام خرید از اهمیت ویژه ای برخورداراست :
– به دنبال چه نوع و مدلی از کفپوش می گردید ؟
– هزینه تا چه حد در تصمیم گیری نهایی شما موثر است ؟
– می خواهید کفپوش را خودتان نصب نمایید یا از یک نصاب حرفه ای در این رابطه کمک می گیرید ؟
– آیا می خواهید کفپوشی نصب نمایید که نگهداری و نظافت آن آسان باشد ؟
انواع لمینیت ، موارد کاربرد ، ساختار و …
کفپوشهای لمینیت به گونه ای طراحی شده اند که نصب آنها بسیار سریع و آسان است . این کفپوش ها به کف اتاق متصل نمی شوند ، بلکه توسط یک قالب نصب شده در اطراف اطاق در جای خود می مانند . قفل شدن قطعات لمینیت مجاور در یکدیگر ، این امکان را فراهم می آورد که بتوان سطح وسیعی را توسط آن پوشش داد. این نوع کفپوش به راحتی بر روی بیشتر کفها ، از جمله سطوح بتنی ، چوبی و غیره نصب می شود . توانایی این نوع کفپوش برای مقابله در برابر رطوبت و انقباض و انبساط کف بسیار زیاد است . بلافاصله بعد از نصب این نوع کفپوش ، می توان روی آن راه رفت .لازم به ذکر است برای استفاده های صنعتی و ورزشی، چکفپوش اپوکسی نیز می تواند گزینه مناسبی باشد.
انواع لمینیت : کفپوشهای لمینیت در اشکال مختلف مربعی و مستطیلی در بازار موجود هستند . این قطعات با سیستم فاق و زبانه به یکدیگر متصل می شوند . برای نصب لمینیت از هیچگونه چسبی استفاده نمی شود . این موضوع از مزایای اصلی این کفپوش است ، چرا که هم نصب آن را آسان و سریع می کند و هم به واسطه عدم استفاده از چسب ، سطح زیرین آن صدمه نمی بیند. درضمن به همین علت می توان آن را به دفعات جمع آوری نموده و در محل دیگری نصب نمود .
در زیر لمینیت باید از یک لایه نازک فوم استفاده شود . این موضوع باعث شناور بودن لمینیت بر روی کف اتاق می شود . دربعضی از انواع لمینیت ، این لایه فوم جهت تسهیل در نصب و کاهش صدا به زیر لمینیت چسبیده شده است .
ضخامت لمینیت : لمینیت ها در ضخامتهای مختلف در بازار موجود هستند . لمینیت های کلفت تر از کیفیت سازه ای و دوام بیشتری برخوردار هستند .
موارد کاربرد لمینیت : کفپوشهای لمینیتی را می توان درمواردی به کاربرد که استفاده از چوب ممکن نیست . این نوع کفپوش مقاوم و بادوام بوده و جایگزین مناسبی برای کفپوش های چوبی و فرش است . لمینیت ها کاملا شبیه چوب ، مرمر وسنگ هستند و بافت آنها بگونه ایست که کاملا همان احساس را القا می کنند . این نوع کفپوش می تواند کاملا شبیه آجرفرش باشد ، با این تفاوت که نگرانی در مورد ترک برداشتن و تمیز کردن در مورد آنها وجود ندارد .
– می توان ازبین نقش های متنوع آن ، نظیر طرح چوب درخت کاج ، صنوبر ، افرا ، گیلاس ، بلوط و … یکی را انتخاب کرد .
– لمینیتهای مرغوب ، مانند سنگ ، چوب و آجر دارای بافت برجسته هستند .
– لمینیتها ضد لک و رنگ پریدگی بوده و جلای آنها برای مدت طولانی باقی می ماند .
– لمینیتها به راحتی قابل جمع آوری هستند و می توان یک قطعه از آنها را تعویض نمود یا طرح کفپوش را به طور کامل تغییر داد .
– به علت قابلیت نگهداری و نظافت آسان ، می توان از آنها در مناطق پرتردد استفاده نمود .
ساختار لمینیت : لمینیت از چهار لایه اصلی تشکیل شده که سطحی مقاوم در برابر ضربه و خش را ایجاد می نمایند . لمینیتها خیلی شبیه به سطوح مقاوم پلاستیکی روی کابینتهای آشپزخانه های مدرن هستند و از لحاظ زیبایی و عملکرد نیز مشابه آنها هستند . درجدول زیر توضیحاتی در رابطه با این چهار لایه آورده شده است :
لایه | توضیح | کاربرد |
لایه لمینیت رویه | لایه شفاف و مقاوم در برابر ضربه وسائیدگیلایه شفاف و مقاوم در برابر ضربه وسائیدگی | – نظافت آسان – ضد لک – دوام طولانی |
لایه طرح دار | تصویر چاپ شده که نمای چوب ، سنگ و… را ایجاد می کند | – امکان ایجاد طرحهای متنوع |
لایه هسته(HDF) | الیاف چوب به هم چسبیده با تراکم زیاد | – افزایش مقاومت و دوام – مقاومت در برابر ضربه – افزایش دوام |
لایه تحتانی | لایه نهایی که مانع نفوذ رطوبت و حشرات به آن می شود | – جلوگیری از نفوذ رطوبت |