سالانه 7هزار متر مربع فرش دستباف در قزوين توليد ميشود

دانلود نسخه دیجیتال مجله کهن
قزوين-ايلنا:حسن جمشیدیها، رئيس سازمان بازرگاني استان قزوين در گفتگو با خبرنگار ايلنا با بیان اینکه فرش ايراني نمادي از فرهنگ و هنر ملي كشور است، گفت: از این میزان تولید، صادرات فرش دستباف استان در سال، یکهزار و ۶۰۰ متر مربع به ارزش ۱۱۰ هزار دلار میباشد.
وي به اهميت فرش ايراني و حفظ اصالتهاي اين هنر ديرينه از عهد باستان تا امروز اشاره و اظهار كرد: بايد كاري كرد تا اصالت فرش دستباف ايراني همچنان حفظ شود.
جمشيديها ادامه داد: در حال حاضر شش هزار بافنده فرش در استان قزوين مشغول فعاليت هستند كه از اين تعداد ۸۰۰ نفر در سال گذشته موفق به اخذ گواهينامه قالي بافي شدهاند.
وي در خصوص بيمه قاليبافان اين استان خاطرنشان ساخت: هم اكنون بافندگان فرش استان داراي بيمه بازنشستگي و تكميلي هستند و سازمان تامين اجتماعي با داشتن شرايط لازم، آماده ارايه بيمه تكباف خانگي است كه بافندگان ميتوانند با مراجعه به ادارات تامين اجتماعي نسبت به بيمه خود اقدام كنند.
وي فرش دستباف را متاثر از فرهنگ ايراني دانست، گفت: با برنامهريزي دقيق و كارشناسانه و حركت برنامه محور ميتوان صنعت فرش ايران را رونق و توسعه داد.
رييس سازمان بازرگاني استان قزوين از حمايت جدي اين سازمان از قاليبافان خبر داد و افزود: هنر فرشبافي كه با نام ايران و ايراني عجين شده به قدري ارزشمند است كه براي حفظ و صيانت از آن، بايد همه تلاش كنند.
اين مسوول خاطرنشان كرد: با تامين تسهيلات مناسب، برگزاري كلاسهاي آموزشي براي علاقمندان، بازاريابي محصول و توسعه صادرات، به رونق هنر فرشبافي در استان قزوين كمك خواهيم كرد.
وی با اشاره به تاریخچه فرشبافی در استان قزوین گفت: فرش دستباف قزوين با ويژگيهاي اصيل و سنتي تا سال ۱۲۹۹ هجري شمسي که شرکت اعتماد داير بوده، بافته ميشد و از آن پس ديگر فرشي با اين ويژگيها بافته نشده است.
جمشیدیها نبود فرودگاه در قزوين و ارسال فرش براي صادرات به فرودگاههاي ديگر شهرها را از ديگر دلايل معرفي نشدن فرش به نام قزوين و نداشتن سهم در صادرات فرش عنوان کرد.