در نمایشگاه دموتکس دبی پرتعداد بودیم، اما تنهای تنها…
در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه که در دبی برگزار شد طبق آمارها ۷۰ درصد فضای نمایشگاهی متعلق به شرکت های ایرانی بود اما از نظر طیف محصولات ارایه شده در بخش فرش ماشینی شاید کمتر از ۷ درصد بازار آنچه شرکت های ایرانی ارایه می دهند را می پسندد!
متاسفانه ارتباطات محدود بین المللی شرکت های تولید کننده فرش ماشینی ایرانی و تحریم ها باعث شده نتوانیم سلیقه بازار را آن چنان که هست درک و برای آن تولید کنیم.
نکته جالب در همین نمایشگاه دموتکس دبی که تقریبا گلچینی از شرکت های معتبر منطقه حضور داشتند این بود که حرف اول و آخر را محصولات و فرش های تافتینگ می زد و به غیر از تولیدکنندگان فرش های تافتینگ ۸ شرکت در زمینه ارایه ماشین آلات تافتینگ و قطعات و خدمات مربوط به این ماشین الات حضور داشتند که جای تامل بسیار داشت.
طبق آخرین خبرها حتی شرکت مرینوس ترکیه در حال فروش و جایگزینی تعداد زیادی از ماشین آلات بافندگی فیس تو فیس خود با ماشین آلات تافتینگ است که خود به عنوان یک علامت بزرگ اهمیت این نوع کفپوش را در آینده بازار صادراتی فرش و کفپوش نشان می دهد.
تولید کنندگان ایرانی حتما می دانند که تا زمانی که بافت فرش توسط دستگاه انجام می شود بافت فرش با تراکم بالاتر نشانه ای بر خاص بودن یا تخصص نیست بلکه فروش بالا و سهم بیشتر از صادرات در بازارهای جهانی تخصص به شمار می رود.
متاسفانه برخی از تولیدکنندگان ایرانی با اشاره به اینکه فرش های پرتراکم و شانه بالا خاص ایرانی هاست و دیگران در بافت آن تخصصی ندارند کمی دچار اشتباه می شوند.
آیا ترکیه اگر بخواهد نمی تواند فرش با شانه و تراکم بالا ببافد؟ آیا ایرانی ها مخترع ماشین الات فرش با شانه بالا هستند؟ آیا شرکت های فرش ماشینی ترکیه از نظر سرمایه و یا متریال مناسب برای بافت فرش های شانه بالا کمبودی دارند؟
با کمی تامل خواهیم دید که شرکت های ترکیه ای به سراغ این بازار فرش های با شانه بالا نمیروند چرا که ترجیح می دهند به جای شنا در برکه در دریا شنا کنند.
لازم به ذکر است در نمایشگاه دموتکس دبی فرش دستباف ایرانی حضور با شکوهی داشت که در مطلبی جدا به بررسی آن خواهیم پرداخت.