Categories: اخبار نساجی

ایران در رتبه سیزدهم

 

انجمن جهانی خودروسازان (OICA ) در حالی نسبت به انتشار تازه ترین رتبه بندی خودروسازان، در کشورهای مختلف دنیا پرداخته، که ایران با تولید یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۵۰۵ دستگاه انواع خودرو در سال گذشته میلادی موفق به کسب رتبه ۱۳ جهان شد.

این آمار که تولید جهانی خودرو در سال ۲۰۱۱ را بررسی کرده، میزان رشد تولید خودرو در ایران را ۱/۳ درصد ارزیابی کرده است.
طبق آمار یاد شده ایران از نظر رشد کمی خودرو بین دو کشور روسیه و تایلند قرار گرفته است.

انجمن جهانی خودروسازان همچنین با رصد کردن اطلاعات میزان تولید خودرو در کشورهای مختلف، چین را سردمدار تولید خودرو در دنیا معرفی کرده است به طوری که طبق آمارهای OICA، کشور چین با تولید ۱۸ میلیون و ۴۱۹ هزار خودرو سواری و تجاری جایگاه نخست دنیا را در تولید خودرو دارد. کسب رتبه نخست چین در تولید خودرو جهان در حالی است که درصد تغییر تولیدات این کشور در سال ۲۰۱۱ نسبت به ۲۰۱۰ تنها ۸ دهم درصد ارزیابی شده است. همچنین این کشور حدود ۱۴ میلیون و۵۰۰ خودروی سواری و نزدیک به ۴ میلیون خودروی تجاری در سال گذشته میلادی تولید کرده است.

در سال گذشته میلادی خودروهای در حال تردد در کشور چین برابر با ۹۶میلیون دستگاه بود که ۱۲ درصد از خودروهای در گردش جهان را به خود اختصاص داده است. مرکز مطالعات بازار چین سال گذشته پیش بینی کرد که تا سال ۲۰۱۵ میلادی خودروهای موجود در چین به ۲۰۰ میلیون دستگاه برسد.

اما طبق بررسی های انجمن جهانی خودروسازان ایالات متحده آمریکا با پشت سرگذاشتن بحران سال ۲۰۰۹ توانستند جایگاه دوم جهان را در تولید خودرو کسب کنند.این در شرایطی است که سال ۲۰۱۰ کشور ژاپن مقام دوم جهان را داشت. ایالات متحده آمریکا سال گذشته نزدیک به ۸ میلیون و ۶۵۴ هزار خودرو تولید کرده است.

درصد رشد تولید خودرو این کشور در سال ۲۰۱۱ نسبت به سال ۲۰۱۰ به میزان ۵/۱۱ درصد برآورد شده است. آنچه در آمارهای ارائه شده از سوی انجمن مذکور در مورد تولید خودروهای آمریکایی به چشم می آید، رشد تولید خودروهای تجاری در این کشور است.
خودروسازان آمریکایی با حمایت های دولتی توانستند بحران سال ۲۰۰۹ را پشت سربگذارند، این در شرایطی است که از سال ۲۰۱۰ این کشور در حال بازسازی صنعت خودروسازی خود می باشد.

اما انجمن جهانی خودروسازان، کشور ژاپن را با میزان تولید ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو در رتبه سوم جهان قرار داده است. سونامی سال گذشته میلادی در این کشور، آسیب های جبران ناپذیری به صنعت خودروسازی آن وارد کرد. به طوری که تولید ات خودروسازان این کشور در سال ۲۰۱۱ نسبت به ۲۰۱۰ حدود ۱۳ درصد کاهش را به خود می بیند.
وقوع سونامی همراه با زمین لرزه در ژاپن بسیاری از زیرساخت های صنعت خودرو و قطعه را در این کشور ویران کرد.
اما رتبه چهارمی جهان متعلق به آلمان است. این کشور در سال گذشته میلادی تعداد ۶ میلیون و ۳۱۱ هزار و ۳۱۸ خودرو تولید کرده که از این تعداد، نزدیک به ۶ میلیون دستگاه مربوط به تولید خودروهای سواری می باشد.

تولید خودرو در آلمان با رشد ۷ درصدی در سال ۲۰۱۱ روبه رو بوده است. خودروسازان اروپایی هم اکنون با توجه به بحرانی بودن وضعیت اقتصادی اتحادیه اروپا با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند. طبق پیش بینی موسسه رتبه بندی فیچ، کشورهای عضو این اتحادیه در سال ۲۰۱۲ با کاهش ۱۲ درصدی تقاضای خودرو روبه رو خواهند شد.
در ادامه بررسی وضعیت تولید جهانی خودرو توسط انجمن خودروسازان جهانی، کره جنوبی با تولید نزدیک به ۵ میلیون خودرو تجاری و سواری در مقام پنجم قرار دارد.
تولیدات این کشور در سال ۲۰۱۱ مجموعا ۹ درصد رشد داشته است. این کشور بیشتر تولید خود را بر سواری متمرکز کرده و کمتر به تولید خودروهای تجاری پرداخته است.

طی چند روز گذشته خبرهایی مبنی بر تحریم واردات برخی خودروهای کره ای به ایران به گوش می رسد. این در حالی است که خودروهای مذکور جایگاه ویژه ای بین خریداران کشورمان دارند. در همین حال خودروسازان هندی در شرایطی جایگاه ششم در میان خودروسازان جهانی را از لحاظ میزان تولید به خود اختصاص داده اند که صنعت خودروسازی این کشور، صنعتی نوظهور است که با کمک خودروسازان مطرح دنیا توانسته جایگاه مناسبی در دنیا کسب کند.

خودروسازان هندی توانسته اند تولیدات خود را حدود ۱۱ درصد رشد دهند. میزان تولید خودرو در کشور مذکور در سال گذشته میلادی حدود ۴ میلیون دستگاه برآورد شده است. صنعت خودروسازی هند بیشتر بر تولید خودروهای سواری متمرکز است و کمتر خودرو تجاری تولید می کند.

در ادامه بررسی های این انجمن، برزیل در رتبه هفتم قرار دارد. خودروسازان این کشور هر چند در سال گذشته میلادی تنها هفت دهم درصد رشد را در این صنعت تجربه کردند اما با این حال تعداد سه میلیون و ۴۰۶ هزار دستگاه خودرو تولید کردند که بیشتر آن را سواری تشکیل می دهد. کشورهای مکزیک، اسپانیا، فرانسه، کانادا، و روسیه رتبه های هشتم تا دوازدهم را به خود اختصاص داده اند.
فرانسه نیز در حالی رتبه دهم را به خود اختصاص داده که این کشور سال گذشته تنها ۳ درصد رشد را در صنعت خودروسازی خود تجربه کرده است. فرانسه در سال گذشته نزدیک به ۲ میلیون و ۲۹۴ هزار و ۸۸۹ دستگاه خودرو تولید کرده که از این تعداد نزدیک به ۲ میلیون خودرو به تولید سواری اختصاص یافته است.

بیشتر تولیدات این کشور مختص دو خودروساز مطرح؛ یعنی رنو و پژو است که اخیرا با خرید سهام پژو توسط جنرال موتورز، این شرکت فعالیت های خود در ایران را به حالت تعلیق درآورده است. اما انجمن جهانی خودروسازان، ایران را در رتبه سیزدهم قرار داده است.رشد کمی تولید خودرو در کشورمان، طبق ارزیابی های انجمن مذکور، ۳ درصد ارزیابی شده است.

تولید خودرو در ایران طی سال گذشته میلادی یک میلیون و ۶۴۸ هزار و ۵۰۵ دستگاه بوده است که از این تعداد ۲۳۵ هزار دستگاه به خودروهای تجاری و یک میلیون و ۴۱۳ هزار و ۲۷۶ دستگاه نیز به خودروهای سواری اختصاص داشته است.
برخی کارشناسان و دست اندرکاران خودرو، افزایش درآمد سرانه کشور در سال های گذشته را دلیل افزایش تولید خودرو عنوان می کنند؛ به طوری که سرانه خودرو از هر ۱۳ نفر برای هر خودرو به ۵ نفر کاهش یافته است.
همچنین ایران در رده بندی بزرگ ترین خودروسازان جهان در سال ۲۰۱۱ بالاتر از کشورهایی مانند تایلند، بریتانیا، جمهوری چک، ترکیه، اندونزی، لهستان، آرژانتین و ایتالیا قرار گرفته است.

بر همین اساس، از میان ۴۰ کشوری که مورد ارزیابی انجمن جهانی خودروسازان قرار گرفته، کشور استرالیا در سال گذشته میلادی بیشترین درصد رشد در صنعت خودروسازی را به خود اختصاص داده است.
بعد از آن کشورهایی همچون روسیه، اوکراین، پرتغال، اندونزی و آرژانتین در رده های بعدی قرار گرفته اند.
اما در این بین کشور فنلاند بیشترین درصد رشد منفی را به خود اختصاص داده است. بعد از فنلاند کشورهایی همچون مصر، هلند، اسلوونی و سوئد بیشترین رشد منفی در تولید خودرو در سال ۲۰۱۱ میلادی به خود اختصاص داده اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

6 ساعت ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

12 ساعت ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

14 ساعت ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

1 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

1 روز ago

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک وقفه 14 ساله دوباره برگزار شد و براساس در خواست…

3 روز ago