مقالات فرش ماشینی

برندهای فرش ماشینی را بشناسید و بهترین مارک فرش را بخرید

راهنمای جامع خرید فرش ماشینی در ایران

  • اگر به دنبال نکات مهم در خرید فرش ماشینی برای منزل جدید خود، جهیزیه یا تغییر دکوراسیون هستید؛
  • اگر در بازار پرهیاهوی فرش ماشینی برای انتخاب فرش و برند مناسب سردرگم هستید؛
  • اگر در دریایی از اصطلاحات تخصصی مانند ۱۵۰۰، ۱۲۰۰، ۱۰۰۰ شانه، تراکم و… غرق شده اید؛

این مقاله به شما کمک می‌کند تا قدری آگاهانه‌تر به خرید فرش ماشینی بروید و تعدادی از برترین برندهای فرش ماشینی ایران را بشناسید.

شما که در حال خواندن این مقاله هستید، به احتمال زیاد برای خرید فرش ماشینی به دنبال چند نام و برترین برندهای فرش ماشینی ایران هستید تا فقط آن‌ها را در فرش‌فروشی‌ها یا مجتمع‌های فروش فرش دنبال کنید و در بین انبوهی از فرش و طرح و نقشه سردرگم نشوید.

نگران نباشید ما در این مقاله لیستی از بهترین برندهای فرش ماشینی ایران را در اختیار شما می‌گذاریم. قبل از آن اما بهتر است بیشتر با مشخصات و ویژگی‌های یک فرش ماشینی خوب آشنا شوید تا با اطلاعات کامل‌تری وارد مرحله خرید فرش شوید. به شما توصیه می‌کنیم ابتدا مطلبی با عنوان ::ویژگی های یک فرش ماشینی خوب:: را مطالعه کنید و سپس در ادامه با ما همراه باشید.

یک فرش پرز بلند یا شگی

سراغ برندهای متفرقه نروید!

در سال‌های اخیر خوشبختانه صنعت فرش ماشینی در ایران به‌ویژه فرش ماشینی کاشان رشد خیره‌کننده‌ای داشته است و به‌دلیل فضای رقابتی زیاد، تقریباً بسیاری از کارخانجات کوچک و بی‌کیفیت تعطیل شده و یا به‌صورت استیجاری و کارمزدی در اختیار برندهای بزرگتر قرار گرفته‌اند و برای آن‌ها و با مواد اولیه و نظارت آن‌ها فرش می‌بافند. بنابراین شاید درصد فرش‌های نامرغوب و بی‌کیفیت در بازار نسبت به قبل کمتر باشد، اما هنوز هم هستند افراد و برندهایی که به دنبال کم‌فروشی و تقلب و ره صدساله را یک‌شبه رفتن هستند.

در بافت فرش ماشینی به‌ویژه فرش های اکریلیک ۷۰۰ شانه به بالا کارخانجات باید بالاجبار از نخ‌های با کیفیت بالا استفاده کنند تا جوابگوی نیاز ماشین‌آلات با تکنولوژی بالا باشند. استفاده از نخ اکریلیک بی‌کیفیت باعث افزایش بیش از حد پرزدهی می‌شود. البته به این نکته توجه کنید که در بهترین فرش ماشینی اکریلیک هم تا یک هفته به‌دلیل ساختار فیزیکی نخ اکریلیک پرزدهی وجود دارد؛ اما ادامه آن نشانه خوبی نیست.

سعی کنید از برندهای خوب فرش ماشینی خرید کنید که دارای نشان استاندارد هستند. متأسفانه با وجود اینکه شرکت‌های زیادی در ایران فرش می‌بافند اما حدود ۵۰ درصد فاقد نشان استاندارد هستند.

فرش ماشینی مدرن و دکوراسیون مدرن

علت تخفیف‌ها را جویا شوید

از قدیم گفته‌اند هیچ ارزانی بی‌علت نیست. اگر در تبلیغات تلویزیونی یا تبلیغات فروشگاه‌های فرش با تخفیف‌های عجیب‌وغریب مواجه شدید، حتماً علت تخفیف را جویا شوید که چرا می‌خواهند فرشی را مثلاً ۵۰ درصد ارزان‌تر به شما بفروشند؟ مسلماً بهتر از ما می‌دانید که فروشنده معمولاً در ۹۹ درصد موارد عاشق چشم و ابروی شما نیست و در درجه اول به سود خود فکر می‌کند تا شما.

گاهاً تخفیف‌های زیاد به‌دلیل این است که فرش‌های به‌اصطلاح ته‌انباری که تا به حال فروش نرفته و از نظر کیفیتی مشکل داشته و یا طرح و نقشه آن قدیمی شده است را برای تبدیل‌کردن به پول نقد ارزان‌تر به فروش می‌رسانند. به‌خصوص به تخفیف‌های مجتمع‌های تجاری فروش فرش بیشتر دقت کنید، چراکه این مجموعه‌ها خود تولیدکننده نیستند و یا بخش کوچکی از فروش را خودشان تولید می‌کنند. معمولاً باید فرش را از تولیدکننده اصلی خریده و با اضافه‌کردن سود به فروش برسانند.

فرش ماشینی کلاسیک و دکوراسیون کلاسیک

خرید از مغازه‌ها یا هایپرهای فرش؟

حتماً اگر برای خرید فرش اقدام کرده‌اید، به هر دو قشر فرش ماشینی فروش سری زده‌اید؛ یکی مغازه‌های فرش‌فروشی بنکداری که به سبک قدیم در مغازه‌های کوچک و بزرگ فرش می‌فروشند و دیگری مجتمع‌های تجاری فروش فرش یا همان هایپرهای فرش ماشینی و حتماً از این دو حرف‌های ضدونقیض زیادی علیه دیگری شنیده‌اید. بنکداران و مغازه‌داران سنتی می‌گویند:

  • هایپرهای فرش ماشینی گران‌فروش هستند
  • تبلیغات و تخفیف‌های ارائه‌شده ساختگی و گول‌زننده هستند
  • هایپرها تولیدکنندگان را استثمار می‌کنند
  • خدمات ارائه‌شده نمایشی است و روی قیمت فرش کشیده می‌شود
  • و…

در مقابل هایپرهای فرش ماشینی فروشندگان سنتی را متهم می‌کنند که:

  • تنوع طرح و نقشه در مغازه‌ها وجود ندارد
  • به‌دلیل نداشتن مشتری گران‌فروش هستند
  • اگر از آن‌ها فرش بخرید، خدمات و گارانتی ندارید
  • پارکینگ و رستوران‌های شیک و زمین بازی، حمل تا منزل و… را ندارند
  • تعویض و پس‌دادن فرش امکان ندارد
  • و…

این قصه درازی است که در کسب‌وکارهای رقیب همیشه بوده و هست. بهترین کار این است که شما به‌عنوان مشتری بدون اینکه تحت‌تأثیر حرف‌های دو طرف قرار بگیرید، یک فرش با مشخصات مشابه را در هر دو مکان پرس‌وجو کنید و قیمت را یادداشت کنید. مثلاً فرش ۱۲۰۰ شانه ۱۲متری اکریلیک شرکت ایکس با طرح کهکشان را در فروشگاه فرش ایکس و هایپرفرش ماشینی مقایسه کنید تا اگر تفاوتی وجود دارد متوجه آن بشوید.

در صورت برخورد با مشکل و نیاز به شکایت از واحدهای فروشنده فرش ماشینی مرجع رسیدگی اتحادیه صنف فرش ماشینی و موکت است.

آیا گارانتی مهم است؟

یکی از مزیت‌هایی که در این چند سال توسط شرکت‌ها به‌ویژه هایپرهای فرش مطرح می‌شود، داشتن گارانتی چندساله برای فرش است. این یک راهکار خوب و اطمینان‌بخش برای شما به‌عنوان مشتری است و قطعاً بین فرش با گارانتی و بدون گارانتی با قیمت یکسان، فرش گارانتی‌دار را انتخاب می کنید؛ اما اگر همان فرش را در جایی با قیمت ارزان‌تر و بدون گارانتی پیدا کردید، نگران نباشید؛ چراکه اگر فرش ماشینی خود را از برندهای فرش ماشینی معتبر خریداری کرده باشید، خود آن‌ها هم فرش را گارانتی می‌کنند و اصولاً یک فرش اکریلیک ۷۰۰ شانه، ۱۰۰۰ شانه، ۱۲۰۰ شانه، ۱۵۰۰ شانه و… که توسط برند معتبر بافته شده باشد، بدون گارانتی هم حداقل تا ۱۰ سال مقاوم و سرحال در خانه شما خودنمایی می‌کند؛ چراکه الیاف و نخ فرش اکریلیک بسیار مقاوم و بادوام است.

نتیجه اینکه گارانتی خوب است اما به‌شرط اینکه پول بیشتری بابت آن پرداخت نکنید.

یاد فرش‌های ماشینی لاکی در خانه‌های قدیمی بخیر که ده‌ها سال و ده‌ها بار شسته و پهن می‌شدند و هنوز هم سالم و سرحال بودند.

برترین برندهای فرش ماشینی ایران

شاید انتخاب برترین برندهای فرش ماشینی ایران در شرایطی که برندهای خوب زیادی وجود دارند کار بسیار سخت و البته چالش‌برانگیزی باشد. همان‌طور که می‌دانید در ایران بالغ بر ۶۰۰ کارخانه تولید فرش وجود دارند که علاوه بر تأمین نیاز داخل، حدود ۳۵۰ میلیون دلار نیز صادرات دارند. بنابراین برندهای خوبی وجود دارند که حتی نام آن‌ها را هم نشنیده‌اید و به‌دلیل اینکه زنجیره توزیع و فروش ضعیفی دارند و یا تولیدات خود را به فروشندگان قوی‌تر واگذار می‌کنند، شناخته‌شده نیستند.

اما توصیه می‌کنیم چون به‌عنوان یک خریدار شناخت عمیقی از این صنعت ندارید، بنابراین ریسک خرید از برندهای ناشناخته را به جان نخرید و در دام الفاظ و کلمات فروشندگان گرفتار نشوید و برندهای شناخته‌شده‌تر را ترجیح دهید. شاید بتوان گفت حدود ۵۰ شرکت در صنعت فرش ماشینی وجود دارند که می‌توانید با اطمینان کامل از آن‌ها خرید کنید که در زیر به ۱۰ برند برتر فرش ماشینی ایران اشاره می‌کنیم: (ترتیب شرکت‌ها بر اساس حروف الفبا است)

بهترین برندهای فرش ماشینی ایران کدامند؟

فرش الماس کویر (کرمان)،
فرش خاطره (کاشان)،
فرش زمرد مشهد (خراسان)،
فرش ستاره کویر (یزد)،
فرش ساوین (تهران)،
فرش قیطران (کاشان)،
فرش قالی سلیمان (اصفهان)،
فرش مشهد اردهال (کاشان – مشهد اردهال)،
فرش مشهد (خراسان)،
فرش نگین مشهد (خراسان).

فرش ماشینی ایرانی بهتر است یا ترک و بلژیکی؟

همان‌طور که گفته شد فرش ماشینی ایرانی که توسط برندهای خوب تولید می‌شود آن‌قدر باکیفیت است که شما را از خرید فرش ترکیه‌ای یا بلژیکی بی‌نیاز کرده است.

فرش الماس کویر (کرمان)، فرش خاطره (کاشان)، فرش زمرد مشهد (خراسان)، فرش ستاره کویر (یزد)، فرش ساوین (تهران)، فرش قیطران (کاشان)، فرش قالی سلیمان (اصفهان)، فرش مشهد اردهال (کاشان – مشهد اردهال)، فرش مشهد (خراسان)، فرش نگین مشهد (خراسان)

" } },{"@type": "Question", "name": "فرش ماشینی ایرانی بهتر است یا ترک و بلژیکی؟", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "

همان‌طور که گفته شد فرش ماشینی ایرانی که توسط برندهای خوب تولید می‌شود آن‌قدر باکیفیت است که شما را از خرید فرش ترکیه‌ای یا بلژیکی بی‌نیاز کرده است.

" } } ]}

فرش‌های مشابه ترک و بلژیکی در ایران تولید می‌شود و به‌مراتب ارزان‌تر و دارای کیفیت مشابه است. فرش مدرن ترک و بلژیکی به‌دلیل واردات با دلار و یورو کم‌یاب و گران هستند؛ بنابراین دلیلی ندارد پول اضافی و چندبرابری برای آن بپردازید. تنها مزیت این فرش‌ها طراحی و رنگ‌بندی بسیار خوب و جذاب آن‌ها به‌ویژه در بخش طرح‌های مدرن است. برخی شرکت‌های ایرانی با کپی طرح‌های فرش ماشینی ترک و بلژیکی آن‌ها را به نام فرش خارجی با قیمت‌های گزافی می‌فروشند که باید در هنگام خرید دقت کرد.

ممکن است تا به حال اسم هایپرهای فرش ماشینی و مجتمع‌های تجاری فروش فرش را زیاد شنیده باشید. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتر و تخصصی‌تر در مورد آن‌ها داشته باشید مطلب ما با عنوان ::رونق صنعت فرش ماشینی در گرو فعالیت هایپر مارکت هاست:: را بخوانید.

در مقالات آینده شرکت‌های تولیدکننده بیشتری را بررسی و معرفی می‌کنیم.

آیا تا به حال تجربه خرید فرش ماشینی داشته‌اید؟ تجربیات خوب یا بد خود از خرید فرش ماشینی را در متن زیر نوشته و با سایرین به اشتراک بگذارید شاید برای آنها در هنگام خرید مفید باشد.

تحریریه مجله کهن 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

6 ساعت ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

12 ساعت ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

13 ساعت ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

1 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

1 روز ago

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک وقفه 14 ساله دوباره برگزار شد و براساس در خواست…

3 روز ago