تولید ابزارهای زیست سازگار صنعتی با بهره گیری از الیاف توخالی
محققان و پژوهشگران گروه پلیمربخش شیمی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس موفق به تولید قطعات زیست سازگار شده اند که از الیاف توخالی EVA و پرتودهی گاما در آنها استفاده شده است.
مجری طرح تولید قطعات پیچیده با استفاده از الیاف توخالی EVA گفت: این قطعات با شکل پیچیده با استفاده از الیاف توخالی پلی اتیلین ویلین استات (EVA) و پرتو دهی گاما تولید شده است.
مهندس فاطمه خودکار که این طرح را در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع پلیمر انجام داد افزود: همچنین این قطعات کاملا با محیط زیست سازگار است، از این رو در زمینه های مختلف صنعتی ، پزشکی و غذایی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه برای ضد عفونی کردن این قطعات دراین روش از پرتو دهی گاما استفاده شده است اظهار داشت: نتایج تحقیقات نشان داده است که پرتودهی موجب افزایش استحکام کششی و کاهش ازدیاد طول قطعه می شود.
خودکار گفت: بنابراین با توجه به تثبیت تغییر شکل اعمال شده و بهبود خواص مکانیکی در اثر تابش و همچنین زیست سازگار بودن آن از آنها می توان در کاربردهای پزشکی نظیر ” سوند” استفاده کرد.
وی افزود: دراین قطعات از ماده ای که از دو واحد اتیلین و وینل استات تشکیل شده استفاده شده است وبا توجه به اینکه هر کدام از این واحدها چه درصدی استفاده شده باشند می توانند کاربردهای متفاوتی داشته باشند. این طرح با راهنمایی استاد گلشن ابراهیمی انجام شده است.