Categories: اخبار نساجی

زیان اقتصاد عمان از تحریم های آمریکا علیه ایران

 

فایننشال تایمز طی گزارشی با اشاره به تحولات اخیر نرخ ارز در ایران به دلیل تحریم ها نوشت این مسئله اگرچه واردات کالاهای لوکس و مصرفی به ایران را کاهش داده تاثیر فاجعه باری بر اقتصاد بندر خصاب عمان گذاشته است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، فایننشال تایمز طی گزارشی نوشت صدور کالاهای مصرفی به ایران از بندر خصاب عمان طی هفته های اخیر کاهش یافته و تجار صادر کننده کالا به ایران در این بندر از کار بیکار شده اند.

این بندر یکی از کانون های قاچاق کالا به ایران محسوب می شود و کاهش انتقال کالاهای خارجی از طریق این بندر به ایران که عمدتا کالاهای لوکس و مصرفی هستند می تواند به نفع صنعت ایران باشد.

بر اساس این گزارش تنها ۴ ماه قبل، این مکان به عنوان مرکز تجارت ارزان قیمت، که تنها ۱۰۰ کیلومتر از مرزهای ایران فاصله دارد، قطب اصلی تجارت با ایران محسوب می شد. اما از اواخر سال گذشته، با اعمال تحریم های آمریکا ارزش ریال، واحد پول ایران به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. کاهش ۶۰ درصدی ارزش ریال در مقابل دلار در بازار غیر رسمی، تقاضای ایرانیان را برای کالاهای مصرفی کاهش داده است. برای تجار در بندر خصاب، واقع در شبه جزیره مسندم، تاثیر این وضعیت فاجعه بار بوده است. محمد شریف، یکی از تاجران کالاهای مصرفی می گوید، کسب و کار او به یک پنجم آنچه در ۴ ماه پیش در جریان بود کاهش یافته است.

یک تاجر دیگر اهل عمان، که امیدوار است بتواند از طریق دوبی تلویزیون های خود را به مشتریان ایرانی بفروشد می گوید: «اینجا قبلا شلوغ بود، اما ببینید الان وضعیت چگونه است؟» وی افزود: «کسی نمی داند اگر جنگ در بگیرد چه اتفاقی خواهد افتاد.»

این وضعیت به بندر خساب خلاصه نمی شود. تجار در دوبی و نقاط دیگر حوزه خلیج فارس نیز وضعیت مشابهی دارند. در پی تحریم های آمریکا، بانک های بین المللی اختصاص اعتبارات اسنادی برای تجارت با ایران را متوقف نموده اند. فرهاد علوی، یک وکیل مقیم واشینگتن در این باره گفت: «تحریم ها قطعا به طور کامل  ارتباط ایران با جریان مبادلات تجاری بین المللی را قطع نکرده، اما تاثیر زیادی در محدود کردن تجارت ایران داشته است.»

به گفته بانک داران، ایران که اکنون در زمینه تجارت با دلار به مشکل برخورده، از روش هایی همچون انجام معاملات تهاتری و معاملات غیر دلاری استفاده می کند. علوی در ادامه اظهار داشت: «محدودیت های اعمال شده بر بانک های ایرانی از طریق ایجاد محدودیت های مالی، ایران را به فکر استفاده از روش های پرداخت جایگزین انداخته است.»

در حال حاضر، ایران در مقابل صادرات نفت از چین و روسیه کالا دریافت می کند. اوایل این هفته، ایران تایید کرد که در مورد پرداخت بخشی از طلب نفتی خود به روپیه با هند به توافق دست یافته است. احمد سبحانی، مدیر کل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران روز شنبه گفت: «بر اساس توافقات حاصله بین دو کشور، مبادلات تجاری بین ایران و هند به روپیه خواهد بود.» در همین حال، ترکیه، اعلام کرده که تعداد شرکت های ثبت شده با حمایت شرکت های ایرانی در این کشور در طی سال گذشته افزایشی چشمگیر داشته است.

این در حالی است که به دنبال کاهش تقاضا برای واردات کالا، حجم مبادلات تجاری بین ایران و دوبی و عمان به سرعت در حال کاهش است.

بر اساس این گزارش فعالیت تجار ایرانی در دوبی کمتر شده و فعالان اقتصادی ایران به سمت ترکیه متمایل شده اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی با پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه…

20 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: جایگاه برجسته فرش دستباف ایرانی در دبـی(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از سال ها در شهر دبی برگزار شد. در نمایشگاه امسال…

2 روز ago

آغاز دوباره نمایشگاه دموتکس دبی با حضور فراگیر شرکت‌های ایرانی (ویدیو)

10 دوره در نمایشگاه های دموتکس آلمان، ترکیه و دبی حضور داشتیم. اکثریت شرکت کننده…

2 روز ago

مصاحبه با آقای سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، در طول نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

در گفتگوی اختصاصی مجله کهن با سام فروتنی، مدیر اجرایی شرکت فرش فارکو، که در…

2 روز ago

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

3 روز ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

3 روز ago