صنعت پوشاک در دوران رکود میدان را خالی نکرد
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار میگوید: صنعت پوشاک از جمله صنایعی بود که در دوران رکود هم توانست به کارش ادامه دهد و جایگاه خود را حفظ کرد.
عیسی منصوری امروز در نشست تخصصی توسعه کسب و کار و اشتغال صنعت پوشاک تهران که با حضور وزیر کار، نماینده یونیدو در ایران و جمعی از فعالان مطرح صنعت پوشاک کشور برگزار شد، گفت: دولت برای توسعه اشتغال برنامههای متعددی را در دست اجرا دارد که یکی از آنها توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) است که با همکاری دستگاهها و سازمانهای مرتبط داخلی و بینالمللی با محوریت بخش خصوصی دنبال می کند.
وی افزود: در این طرح اشتغال فراگیر مدنظر است و یکی از رشتههایی که در بررسیها و مطالعات ما در اولویت ایجاد اشتغال قرار گرفت بخش پوشاک بود.
منصوری از بنگلادش به عنوان دومین کشور صادر کننده پوشاک در جهان نام برد و گفت: با توجه به حضور نماینده یونیدو در این طرح امیدواریم همکاریهای نزدیکتر یونیدو را شاهد باشیم و از تجارب سازنده کشورهای مطرح در این زمینه استفاده و زمینه انتقال این تجربیات به داخل کشور را فراهم کنیم.
معاون اشتغال وزیر کار تاکید کرد: برای توسعه صنعت پوشاک در دو بخش میتوانیم ورود کنیم یکی سیاستهای کلان و مختص این رشته و دوم استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای داخلی در حوزه پوشاک است که امیدواریم در سایه تعامل و همکاری نزدیک بین بخش دولتی و خصوصی شکل بگیرد.
منصوری با بیان اینکه وزارت کار قرار نیست در این طرح جای دستگاههای دیگر قرار بگیرد، خاطر نشان کرد: ما نقش هدایتگری و حمایت را بر عهده داریم و با توجه به ظرفیتهای بالای این صنعت یک برنامه منسجم را آغاز کردهایم.
در ادامه این نشست مدیر صنعت پوشاک هاکوپیان از آماده شدن سند راهبردی صنعت پوشاک خبر داد و گفت: خوشبختانه برای اولین بار در وزارت صنعت، معدن و تجارت به دستور وزیر کار کارگروهی برای تدوین سند راهبردی در حوزه پوشاک تشکیل شد که این سند با همکاری دانشگاه امیرکبیر، سازمان صنایع کوچک آماده شده است و اگر از طریق سازمان یونیدو پیش برود به نتایج بسیار خوبی دست خواهیم یافت.
وی با اشاره به آماده شدن شهرک پوشاک گفت: احداث این شهرک، ۴۲ هزار شغل مولد و مستقیم ایجاد خواهد کرد و اگر در این رشته به طور دقیق وارد شویم اشتغالزایی و ارزش افزوده بسیار بالایی به دنبال خواهد داشت.
هاکوپیان افزود: امروز در شرایط سختی قرار داریم و صنعت پوشاک کشور به دلیل عدم توجه و نادیده گرفته شدن به قهقرا رفته است لذا انتظار داریم با کمک همه دستگاههای مرتبط و فعالان این رشته، صنعت پوشاک را احیا کنیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه بازار داخلی به شکل نابرابر به کالاهای قاچاق واگذار شده و صنعت پوشاک با از خود گذشتگی به کار ادامه میدهد و مقاومت کرده است.
این فعال صنف پوشاک در پایان گفت: برخی صنایع از جمله پوشاک در دوره رکود هم رونق داشتند چون بعد از خوراک، اولین نیاز جامعه و افراد، پوشاک است که باید به آن توجه جدی شود و امیدواریم از طریق انجمن صنایع پوشاک و اتحادیههای صنفی، مراکز آموزش عالی و NGO ها در این رشته تقویت شوند.