عضو کمیسیون صنایع: صنایع دستی نیازمند حمایت دولت است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است، صنایع دستی ایران وضعیت خوبی ندارد، اما دولت می‌تواند با حمایت خود صنایع دستی را به جایگاه قبلی‌اش برگرداند.

“حسین گروسی”، عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت و گو با CHN به وضعیت صنایع دستی اشاره می کند و می گوید: «این روزها در گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی امید و نشاط ایجاد شده است. البته این به معنای حرکت در این عرصه ها نیست. هنوز در خیلی از قسمت‌ها کاری انجام نشده است.

او با تاکید بر این که «‌حالا باید برای بهتر شدن اوضاع راهکار پیدا کنیم»، می‌گوید: «انتظارمان از دولت تدبیر و امید این است که برای همه عرصه‌ها برنامه ارائه کنند. ما قابلیت‌های بسیار خوبی در صنایع دستی داریم. ما اولین صادر کننده فرش در دنیا بودیم. اما حالا صنایع فرش تعطیل است. چرا؟ چون حمایتی از آن نشد.»

گروسی سپس به انتقاد از پرداخت یارانه‌های نقدی به مردم می‌پردازد و می‌گوید: «باید به جای دادن ماهی به افراد به آن‌ها ماهی‌گیری یاد بدهیم. اگر به جای پرداخت یارانه‌های ناچیز، به صنایع دستی وام‌های خوب می‌دادیم بهتر نبود؟ این که طرف فرش را می‌بافت و می‌فروخت و ما نیز حمایت می‌کردیم! اما الان تولیدکنندگان صنایع دستی با یک مستمری ناچیز در حال زندگی کردن هستند.

او در ادامه به سفرش به چین اشاره می‌کند و می‌گوید: «در این سفر سفیر ایران دنبال عرضه بهتر فرش ایران در این کشور بود و می‌گفت فرش ایرانی در چین بازار خوبی دارد. مدتی بازار خراب شده بود، اما الان وضعیت بهتر شده است. اما حالا فرش نداریم و صنایع دستی ما از بین رفته است.»

این عضو کمیسیون صنایع با تاکید بر این که «صنایع دستی راه بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال است»، تصریح می کند: «صنایع دستی این روزها وضعیت خوبی ندارد. باید برای صنایع دستی راهکارهای جدی ارائه شود. ما منتظر فرصتی هستیم تا با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی دیدار کنیم و پیشنهادهایمان را ارائه دهیم.»

گروسی در ادامه به وضعیت بد فعالان در عرصه صنایع دستی اشاره می‌کند و می‌گوید: «من کسی را می شناختم که نفر اول فرش در تکاب بود. اما الان یک مغازه پلاستیک‌فروشی زده‌است و کار کاذب انجام می‌دهد. اگر همین الان از ایشان بخواهیم کار فرش انجام دهد، قبول می‌کند. اما باید از او حمایت شود. ما در صنایع دستی قابلیت های فراوانی داریم. بحث‌های مختلفی که می‌تواند منجر به صادرات شود. صنایع دستی برای بازگشت به جایگاه قبلی باید از سوی دولت حمایت شود.»

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

22 ساعت ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

2 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

6 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

6 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago