کنترل تولید نانو الیاف
پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر موفق شدند ، با ساخت دستگاه برق ریسی (electrospinning (، با امکانات مخصوص به خود ، امکان تولید کنترل شده نانو الیاف را فراهم آوردند با کنترل فرایند برق ریسی ، می توان نانو الیافی با خواص دلخواه و با کاربرد در حوزه های مختلفی همانند فیلتراسیون ، مهندسی بافت ،رهایش کنترل شده- ی دارو تو لید کرد .
در فرآیند برق ریسی ، به دلیل اینکه جریان محلول ، حین فرآیند دیده نمی شود و نیز به دلیل سرعت بسیار بالای فرآیند ، تعیین نقطه پایداری فرش دستباف با دشواری های زیادی همراه است . در پژوهش انجام شده روشی جدید برای تعیین شرایط فرآیند پایدار ، ارائه شده است .
در این پژوهش ، از دستگاه برق ریسی ساخته شده به وسیله پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر ، استفاده شده است ، و با اضافه کردن اجزایی به دستگاه برق ریسی ، جریان الکتریکی منتقل شده با سیال ، حین فرآیند ، اندازه گیری گردیده است . با ثبت جریان مذکور در هر۱۰ میلی ثانیه به وسیله کامپیوتر و بررسی تغییرات آن با تغییرات ولتاژ ، می توان شرایطی را که منجر به فرآیند پایدار می شود به دست آورد .
جزئیات این پژوهش که در قالب پایان نامه ی دکتری دلارام فلاحی و با همکاری مهدی رفیع زاده ، دانشیار دانشکده مهندسی پلیمر دانشکده صنعتی امیرکبیر ، ناصر محمدی ، استاد دانشکده مهندسی پلیمر ، بهروز وحیدی دانشیار دانشکده مهندسی برق ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفته ، در مجله polymer international (جلد ۷۵ ، صفحات ۱۳۶۸-۱۳۶۳ سال ۲۰۰۸ ) منتشر شده است .